22 Април, 2017 09:30 19 373 34

Golf GTI и Golf R - заслужава ли си?

Golf GTI и Golf R - заслужава ли си? - 1

Попадна ни един интереснен тест на две версии на най-продавания хечбек и създателя на понятието хотхетч - VW Golf. Той съпоставя класическия GTI с предно предаване с пакета Performance, който е предпочитан от феновете на марката срещу фейслифтът на Golf R и неговото задвижване на четирите колела. Тук има немалка разлика в мощността - 245 конски сили за GTI срещу 310 за R, но има и разлика в килограмите, която идва от ходовата част и тя е цели 100 килограма в плюс за R. Има разлика и в цената, която също е чувствителна и доближава 10 хил.лева.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 German cars

    27 16 Отговор
    Жалка гледка. Много претенции и нищо взамяна!
  • 2 golf

    19 18 Отговор
    Голфът винаги, ама винаги печели на сравнителните тестове на разните списания, дори трябва друг голф, за да бъде победен голф на сравнителен тест!
  • 3 Румен

    24 15 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Golf GTI и Golf R - заслужава ли си?.........НЕ....

    Коментиран от #30

  • 4 Ловеца на поршета

    21 12 Отговор
    Това сравнение между два Голфа може да отегчи и мъртвец!
  • 5 учен

    15 14 Отговор
    Летящи ковчези...
  • 6 Кобрата

    20 23 Отговор
    И двата Golf-а са чудни
    Тези Golf-ове нямат нищо общо с тези старите 2-ки, 3-ки, 4-ки дето масово се карат тук в България и само хора, които не могат да си купят по-новите модели от 5 нагоре, те говорят, че Golf не е хубава кола.
    При новите модели окачването е съвсем друго и возят доста по комфортно от старите, но пък за сметка на това, старите са доста по-здрави и евтини за ремонтиране...

    Коментиран от #7

  • 7 golf 7

    28 8 Отговор

    До коментар #6 от "Кобрата":

    Имам голф 7 110 кончета дизел и не съм очарован, ако сега трябва да купувам няма да е голф!

    Коментиран от #31

  • 8 гост

    26 7 Отговор
    За тези пари може да се купи много по хубава кола , това е просто голф.

    Коментиран от #17

  • 9 ккк

    5 2 Отговор
    Най - фрапантното при тях е много високата цената, обаче ако тя бъде снижена до "разумната цена", то автомобилите имат достатъчно сравнителни предимства пред някой други подобни автомобили от този клас - безспорно.
    Но като цяло пазарната им стратегия от години е за завиждане. Те провокират всевъзможен интерес на "широките маси- потенциални купувачи" своите модели, чрез почти всички видове медии и по всевъзможен начин-дори понякога доста безсрамно и безскрупулно, и така от вълната продажби и от вълната реализирани печалби , стъпка по стъпка и от моделна година на моделна година, подобряват всеки един от компонентите на моделите си.
    Ето това се нарича отлична пазарна стратегия.
    Различните автомобилостроители имат различни стратегии. Но тяхната е на топ ниво, а за конкретните автомобили- с годините ще видим.
  • 10 ккк

    7 3 Отговор
    Само да кажа, че и подобни "статии"- цитирам : "интереснен тест"" най-продавания хечбек и създателя на понятието хотхетч - VW Golf" " класическия GTI" " предпочитан от феновете на марката " и т.н и т.н. с така накичени епитети, бомбастични определения и въодушевени внушения са също част от общата глобална пазарна стратегия. /и не само в тази "статия"/
    Доста от "журналистите" дали волно или неволно също стават проводници на корпоративни интереси, а понякога и проводници на непочтена реклама с подобни "статии", а комичното е и че понякога даже не е и за пари, а от г...ст.
    Но аз не съм човека, който да казва кой какво да пише - кой както си иска така, а ние да му мислим какво четем.
  • 11 FERRARI

    5 6 Отговор
    GOlfa kato cqlo ne e tolkowa losh.No za men na tazi cena ima mnogo po dobri avtomobili koito predlagat poveche.Drugoto koeto ne mihareswa v golf i izob6to VW e che mn byrzo ostarqvat, i minat li 4-5 godinki zapochvat bukvalno da se razpadat.Ina4e germancite vse si go izkarvat no1 v klasa.Da ama NE !!!!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Ламбо

    8 12 Отговор
    И двата Голфа са страхотни, по отношение на качество и представяне. Моделът R е пример за нормална цена , която всеки може да си позволи , и същевремнно супер "перформънс", неостъпващ на така наречените супер карс, струващи от сто хиляди евро нагоре.
    Това са коли за хора работещи в Англия, където заплатите на англичаните са по 1500 - 1800 паунда на месец. Това не са автомобили за българи работещи за 800лв(343 паунда/м.)
    Коментарите на някои "специалисти" във форума , не струват и пет пари.
  • 14 Golfar

    10 18 Отговор
    И аз карах голф преди години и вече никога не бих взел голф или тем подобни аудита шкоди и подобни ръжди.Който иска да се къхари с тях като има мерак да взима.Карам си тойотата всеки ден и нямам грижа.Има и 1 мерцедес за сабота и неделя в гаража ама вече рядко го припалвам.

    Коментиран от #15

  • 15 Чичу Ади

    12 8 Отговор

    До коментар #14 от "Golfar":

    Къде го припалваш тоя Мерц в сАбота, да дойда да гледам? Това, че Тойота са добри автомобили, не означава, че Голф не струва. Аз съм имал Голф 4, 2.8 бензин. Уникален автомобил! След него съм имал и Мерцедес и БМВ, но Голфа си остава любим. Колкото до разните му разбирачи, дето на думи разпадат Голф след 5 години, да се огледат и да видят колко Голфа на 10-15-20 че и на 25 години се движат по бълХарските пътища и тогава да дават генерални оценки. Всяка кола, която е блъскана я хваща ръждата. Купете си нови автомобили (ясно ви е, че със слабоумието ви само печалба от билетчетата ще спомогне за това) и тогава давайте мнения.
  • 16 Golfar

    5 9 Отговор
    Кво ще му гледаш,няма някоя маце да извикам ми теб.Не казвам и аз ,че мерца е перфектен и той си има косури,но е луксозен всява повече респект.Колкото до гоуфовете на 10-15 години съм ги виждал.По цял ден собствениците им се мъчат да ги ремонтират и пак са счупени.
  • 17 Ярослав Станчев

    6 3 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    За тези пари коя кола ще си купиш,ама да е 310 коня?Ще ми е интересно да ти видя отговора?

    Коментиран от #19

  • 18 YAMAHA

    4 6 Отговор
    Която и да е Американка 310 комя за тея пари ще е по добра!
  • 19 баба гицка

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Ярослав Станчев":

    ми как коя? на баба ти хвърчилото бе!
  • 20 гост

    17 3 Отговор
    Гроздето е мноооого кисело, особено ако караш 20 годишен кошник.
  • 21 Илко

    2 1 Отговор
    Кое ще вземете с 300+ коня? Golf R или New Mustang? И двете са към 80к лева.

    Коментиран от #22

  • 22 Деян Неделчев

    8 6 Отговор

    До коментар #21 от "Илко":

    Голфа, как коя. Мустанг и Мустанг ГТ са пълна скръб и американците си го признаха. Единствено Шелби е стока, но там цената отива много над 80К лева. И не е лошо да разберете веднъж за винаги, че колите не се вземат, а се купуват с истински пари. Само на конзолите се взимат и се "карат".....
  • 23 Алфа Ромео

    5 7 Отговор
    Ко, не......
  • 24 Алфа Ромео

    12 16 Отговор
    Кат видя Голф от която и да е генерация ми иде да си прережа вените от скука.....
  • 25 Honda

    7 14 Отговор
    Honda civic как коя.Бие го по всички критерии.И най-вече по надеждност и цена.Лично за мен най-важнитее критерии.Все пак не съм милиардер и гледам какво получавам за парите си.Civic type r е и доста по бърз, разказа им играта на ринга.

    Коментиран от #27

  • 26 S-line

    1 5 Отговор
    По всички коментари разбрах: отминала е ерата на голфа. Друго е да си в кръвна група.
  • 27 Ярослав Станчев

    8 4 Отговор

    До коментар #25 от "Honda":

    Я направи справка за времената на Ринга и не пиши глупости.Голф ГТИ бие Тип Р на пистата и на драг.
  • 28 Хонда

    6 11 Отговор
    Бие го само по посештение в сервиза и по изгорено масло на км.

    Коментиран от #29, #32

  • 29 Ханс

    6 3 Отговор

    До коментар #28 от "Хонда":

    Боже опази, да сравнявате производител като VW със леген като Honda!!
    Осъзнай се бе младеж. Или Toyota със VW .. дайте алтернатива на GOLF R от японския пишман производител?? Аурис 1.4 моноинжекция ли? Корола ли?? Нямат смелостта да направят спортен хотхеч, защото са много далече от истината, а и много ще им се смеят от контуренцията..

    Коментиран от #33

  • 30 до Румен

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Румен":

    Румба за тебе брат не си заслужава щот веднъж кат му сипеш бензин от скъпия и ти отидоха парите за билети за трамвая за 3 месеца ... Та по добре събирай пари за карта за градски транспорт.
  • 31 do 7

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "golf 7":

    Скачай на LADA брат - там е истината
  • 32 Ярослав Станчев

    3 3 Отговор

    До коментар #28 от "Хонда":

    Голф ГТИ бие с повече от 3 секунди Тип Р на Нюрбургринг бе смешо.И в момента е най-бързата кола с предно на тая писта.Ма ти от де да знаеш,то в мануала на Хондата ти не го пише.

    Коментиран от #34

  • 33 Самурай

    1 1 Отговор

    До коментар #29 от "Ханс":

    Бърз въпрос към тебе , кое е най-продаваното МПС в цял свят ?
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.