27 Април, 2017 13:02 5 968 7

Volkswagen продава Ducati

  • volkswagen-
  • ducati
Volkswagen продава Ducati - 1

Ръководството на Volkswagen AG разглежда възможността за продажба на италианския производител на мотоциклети Ducati, твърди Reuters. Агенция се позовава на източници от немския концерн, пожелали анонимност.

Германците вече са наели световноизвестната инвестиционно-консултантска компания Evercore за оценка на активите и проучване на възможните варианти за възстановяване на щетите, нанесени от скандала с манипулираните екологични показатели на дизеловите двигатели на VW. Ако за Ducati не се намерел купувач, немците били готови и на продажба на част от акциите.

Легендарният италиански мотоциклетостроител стана собственост на Audi през 2012 г. срещу €860 000 000. По неофициална информация в момента стойността на Ducati се оценява на €1.5 млрд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кобрата

    13 5 Отговор
    При условие, че акциите на Ducati поскъпват с всяка изминала година, според мен VAG няма смисъл да продава Ducati...лично мое мнение

    Коментиран от #5

  • 2 Пуши

    14 3 Отговор
    Може да им тряба кеш, че покрай дизелгейт в Щатите изплатиха колосални суми компенсации..
  • 3 Shmeker

    6 3 Отговор
    Оправиха ги и сега ако ги продават е заради дизелгейт.
  • 4 Ziko

    2 1 Отговор
    Не се вписват в ширпотребата :-)
  • 5 гост

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "Кобрата":

    Дукати е сравнително малък нишов производител в сравнение дори с БМВ , да не говорим за японските гиганти , а ВАГ вече нямат нито пари , нито време да го развиват , да не говорим , че вече е на ход прехода към електрически мотоциклети , където Дукати са пълна нула , а той ще заличи най-важните им предимства като двигатели и конструкция на шасито

    Коментиран от #6

  • 6 Чичу Ади

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Дукати? Какво предимство, къде? Двигателите им са двуцилиндрови с увеличен обем. Шаситата са карбонови, видя се в МотоГП, че нищо не става от тях. В Супербайк също са един посредствен мотор. Дукати е екзотика и нищо повече. Кавазаки, Ямаха, БМВ и Априля в цивилните си варианти за половината цена го слагат в малкия си джоб. КТМ също навлиза, а знаем че не си играят на дребно. Новото Панигали го видях, страхотен мотор. Но само на визия. Явно им е скъпичко на ВАГ да поддържат реномето на Дукати. За толкова малко мотори, които продават, хвърлят неоправдани средства в моторните спортове.
  • 7 Shmeker

    2 0 Отговор
    Е как бе Дукати са сила. Щом акциите са поскъпнали и поскъпват, значи се развиват добре.
    В Мото ГП мисля че имаха титла с Кейси Стонер.
    В Супербайк са доста титлите.
    Като за малка фирма са много добри, а шасито им е тръбна конструкция, което винаги е добро инженерно решение.