27 Ноември, 2011 09:59 13 656 15

Подробности за новата Mazda6

  • mazda-
  • mazda6-
  • takeri-
  • skyactiv-
  • париж 2012-
  • токио 2011

До премиерата на новото поколение на Mazda6 има още много време. Автомобилът ще бъде представен през месец септември следващата година в рамките на изложението в Париж. В интернет обаче вече се появиха първите компютърно генерирани образи на новата Mazda6.

Според специалистите тези рендери са много близки до действителните, което - ако е така - означава, че новата Mazda6 ще има революционен дизайн. Японците също намекват за това, като още следващата седмица ще представят на родна земя в Токио концепта Takeri.

Битува мнението, че серийната "шестица" ще изглежда по-малко агресивно от прототипа Takeri, но в крайна сметка Mazda ще съхрани стилистиката. Ръководството на компанията иска да привлече клиенти не само за версията седан, а и за комбито.

Най-вероятно универсалът ще е водеща модификицая в новата генерация на Mazda6. Идеята е автомобилът да бъде едновременно и красив, и функционален. Освен с дизайн и практичност, новата "шестица" ще привлича клиенти и с икономичност.

В автомобила ще бъдат реализирани всички елементи от новата система SkyActiv, за която сме ви разказвали подробно. Това включва нови двигатели и скоростни кутии, по-леки детайли от каросерията, различно окачване и т.н.

Очаква се базовият дизелов мотор на новата "шестица" да харчи под четири литра на сто километра, като в същото време ще отговаря на строгите екоизисквания, като ще покрива нормата Euro 6. Тя ще бъде въведена едва след няколко години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 323

    4 0 Отговор
    много яка :)
  • 2 Гошу

    0 3 Отговор
    Поредният дизайнерски запек.Каква е тая стърчаща предница?Малки прозорци.
  • 3 МрънМрън

    3 0 Отговор
    Гоше, скачай в жигата/гоуфо и не ръси тъпотии из нета!
  • 4 Атанас Велики

    4 0 Отговор
    Мазда 6 ми е любимия автомобил от среден, по-малобюджетен клас! Много хубави ги правят, а и не са кой знае колко скъпи. Да не говорим, че надеждността при Мазда винаги е била 6!
  • 5 mazda

    0 1 Отговор
    nee loja ama ima zabelejki
  • 6 някой

    1 0 Отговор
    Не е лоша но не може да се мери с Акорд.
  • 7 nikito_blend

    1 0 Отговор
    Според мен Акорда не е кой знае какво като визия. Маздата по ми допада.
  • 8 nako

    0 3 Отговор
    Че тя сегашната е по-красива от тази!
  • 9 520 zender

    2 0 Отговор
    Алооо японската сила-ето един автомобил който радва окото и то със икономичен дизелов агрегат.Дано обявения разход да излезе деиствителен-под 4 литра на дълъг път е супер постижение според мен.
  • 10 hienata

    1 1 Отговор
    @nikito_blend - Да сравняваш Акорд(над 60 000лв.) с Мазда 6 (под 40 000лв) е все едно да сравняваш моята Корса с Астра на същите години- хубави са, но от различен ценови клас, а смея да твърдя ,че Мазда от както се комбинираха с Форд нямат нищо общо с едновремешните 626 като здравина и качество на изработка. Мазда 6 след 3-4 години каране буквално е овехтяла.Скърцане и тропане от таблото като от стар Голф. Тънка тапицерия на седалките (прокъсва се) и куп други дреболии които не са болка за умиране,но дразнят.
  • 11 nikito_blend

    2 1 Отговор
    Мазда си изкупиха акциите от Форд и сега нямат нищо общо с тях. Най скъпия вариант на Мазда 6 в сайта им струва 60000 лв. Аз карам Мазда 3 1.6L (2008г.) и нямам впечатления от по горният клас. Карал съм Хонда Сивик на тест драйв. Много добра кола. На хората които имат Акорд и 6-ца им пожелавам да си ги карат с удоволствие, а и тези коли рядко влизат в сервиз, освен за смяна на консумативи.
  • 12 hienata

    1 1 Отговор
    Най-скъпия Акорд 71 000лв. Виж това за откупуването на акциите не го знаех (дано по този начин се отърсят от фордаджийският начин на мислене) за Сузуки съм сигурен,че са женени с Форд все още. Карах Мазда 6 мод.2009г и впечатленията ми са като за един посредствен автомобил с претенции за нещо повече, по обзавеждане и усещане за лукс и качество е много далече от конкуренцията в същия клас. Качете се в BMW 3, AUDI 4, WV JETA и дори Peugeot 407 от тази година и ще разберете за какво ви говоря.
  • 13 520 zender

    0 0 Отговор
    До hienata - Ама ние това го знаем...особенно в бмв и ауди...
  • 14 Милев

    0 0 Отговор
    Едно ВМW тройка или Ауди А4 струват колкото две Мазди 6. Така, че това не е правилно сравнение. Джетата пък е по-нисък клас.
  • 15 hienata

    0 1 Отговор
    @Милев - Джета може и да е по-нисък клас, но на габарити и цена е горе-долу като Мазда 6, а вътре е много по-удобна и качествена (мое мнение). От Мазда сигурно са разбрали,че предният модел не беше нищо особено (освен визия) и явно са решили да се коригират в момента не знам дали още е в сила промоцията от -20%, но явно са решили да се отърват от залежалите коли на всяка цена.