Last news in Fakti

23 Май, 2017 19:07 5 013 8

Полиция обискира офиси на Daimler

  • daimler-
  • mercedes-benz-
  • дизелгейт-
  • обиск
Полиция обискира офиси на Daimler - 1

Немските правоохранителни органи провеждат обиски в 11 офиса на Daimler AG в Германия, съобщава Focus Online. Според изданието следствените действия са свързани с подозрения в манипулирани данни за вредните емисии на дизеловите автомобили на компанията.

Представител на Daimler е потвърдил, че са разследвани редица високопоставени служители, обвинени в прикриване на информация и заблуждаващи реклами. От концерна са изразили готовност да сътрудничат на полицията.

През есента на 2015 г. американските власти уличиха Volkswagen AG във фалшифициране на данните за съдържание на вредни вещества в отработените газове на дизеловите модели на концерна. Аферата засегна над 10 млн. автомобила по цял свят, а загубите в резултат на т.нар. Дизелгейт надхвърлиха $19.2 млрд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нафти

    16 3 Отговор
    Останаха ли "честни" немци?

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Shmeker

    4 7 Отговор
    Китайците ше купуват концерни на безценица. Наред с британските, френските, италианските ще има и немски.
  • 3 Винету

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "нафти":

    Аз познавам един - Гошу Германеца : )
  • 4 Трифонов

    4 7 Отговор

    До коментар #1 от "нафти":

    Ами, да. Остана един... но затова пък... какъв само!!! НАЙ-ДОБРИЯТ!!! БМВ! Само за около три часа, в седмицата след като преди две години избухна скандалът с Фолксваген, тъпото списание и рекламна брошура на VW - Ауто Билд - пусна някаква идиотска статия, че и БМВ Х3 отработвало повече азотни окиси от заявеното. Мигновено от БМВ дадоха изявление - беше грубо, агресивно и категорично - "Няма такова нещо! Нашите автомобили отговарят и на най-строгите изисквания за нива на отработени емисии, както в Европа, така и в целия останал Свят. Готови сме за всякакви проверки и тестове и сме сигурни, че продуктите ни ще ги издържат!!!" И това беше краят на Дизелгейт за БМВ. Впоследствие кого ли не разследваха. Забъркаха Ауди, Мерцедес, Рено, Нисан... и кого ли още не! Но, да сте чули името БМВ да се спряга в някаква връзка с отработени емисии... Ей така се прави!

    Коментиран от #8

  • 5 Антон

    4 4 Отговор
    Добре де какво излиза - бленуваната германия за всички чуждопоклонници се оказва измамник. И това са неща за които сме чули, а колко прикрити хешефти имат за които още не се шуми.
    А вие вервайте че немеца е честен. Искам честно да ми отговороте - ние ли сме измислили корупцията, лобитата, използването на политическа власт за икономическа изгода, манипулациите, гейовете, педофилите. Ние ли го измислихме тесо неща или дойдоха от западните общества,

    Коментиран от #6

  • 6 Shmeker

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Антон":

    На всички им е ясно, че тези еко-норми са причината за лъжливия код, който стана причина за Дизелгейт.
    Обаче нафтата трябваше да се продава. Тя си се получава при процеса на обработката на петрола и нямаше какво да се прави от нея. А някой да печели много от продажбата. Нафтата стана на цената на бензина, а производителите пордаваха модерни дизели на +50% от цената на атмосферен бензин, който гори +60% от скъпия дизелов модел. VAG пък се преби да промотира TDI, а и много фенове има на тяхните дизели, но явно за да са толкоз добри и икономични е трябвало да излъжат с онзи код.
    Сега или има нещо, в което да се влага тази нафта: било то синтез до други вещества, или пък просто някои страни водят битка с автопрома на други страни.
  • 7 Фермера

    3 0 Отговор
    На парада в Северна Корея новите им ракети бяха теглени от влекачи Мерцедес.Може прокурорите им да са го забелязали!
  • 8 Марто

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "Трифонов":

    Само дето няколко двигателя на БЕЕНВЕ, начело с 2.0d бяга изловени със завишени нива на азотни окиси при независими тестове на ADAC И Auto Motor und Sport. При тестовете нямаше НИТО ЕДИН производител, чиято пълна гама дизелови двигатели се вмества в нормите за NOx по Евро 6 стандарта. Това че ти четеш между редовете и отсяваш информацията избирателно по никой начин не променя фактите.