25 Май, 2017 07:15 6 046 3

Собственикът на Volvo купи Lotus

Собственикът на Volvo купи Lotus - 1

Китайският гигант Geely купи мажоритарният дял акции на класическата английска компания за спортни автомобили - Lotus. Те се пребориха с компании като Renault, Suzuki и PSA Group за сделката. Освен англичаните, те се сдобиха и с близо половината от малайзийската компания Proton или 49.9 процента от акциите, като техния основен дял остава в ръцете на малайзийското правителство.

Proton притежаваха Lotus в продължение на малко над 20 години, но така и не успяха да изпълнят плана си за моделна гама. Сега обаче, ако съдим по това, което се случва с шведите от Volvo, ще видим наистина голяма промяна. След преминаването в ръцете на Geely, Volvo наистина скочи в нова ера, като всичко започна от новото XC90 и ни очароваше с всеки следващ модел и особено V90 CrossCountry.

В страната ни все още се възприема, че покупката на компания означава промяна в производството ѝ, но тук ситуацията е чисто финансова и се надяваме да видим революция и в тази марка, която държи на приоритетите си от много години назад и не се отказва да радва феновете със своите леки, красиви и много бързи автомобили.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост 2

    5 5 Отговор
    Да бяха купили и ВАЗ ,ама не са глупави китайците.
  • 2 Гоуст

    4 4 Отговор
    ...ама те много добре знаят, че в Толиати земята е прокълната и каквото и да правят в края на поточната ще излиза 2101! В най-добрият случей 2107...
  • 3 Ламбо

    1 2 Отговор
    LOTUS e номер 1. Винаги е бил.