Last news in Fakti

26 Май, 2017 07:15 4 203 6

Няма бягане - BAC Mono ще патрулира на остров Ман

Няма бягане - BAC Mono ще патрулира на остров Ман - 1

Виждали сме редица спортни машини да бъдат в помощ на италианските карабинери, виждали сме огромното разнообразие от супер луксозни автомобили на дубайската полиция, но това определено е нещо различно и няма покрив, нито прозорец и има само една седалка. Ако сметнем за къде е предназначено обаче, всичко ще си дойде на мястото.

Остров Ман е точката, на която се провеждат едни от първите състезания с мотоциклети, като историята им вече е вековна. Обиколката му, на която се наслаждаваме всяка година, е една от най-епичните надпревари, а атлетите там са признати от целия свят. Уменията не включват само издръжливост и прецизност, а огромна доза смелост и хъс, които дори и Валентино Роси признава, че не може да постигне.

Тези състезания водят много хора към магнетичното място и за да има контрол, местните власти са решили проблема с машина, която ускорява от 0 до 100 за 2.9 секунди, като това идва от 2.5-литров четирицилиндров турбодвигател с мощност от 305 конски сили и покъртително ниското тегло от 580 килограма. Тя естествено е английско производство - дело на изключително посветените и иновативни Briggs Automotive Company или накратко BAC. Наскоро те пуснаха едни от първите панели изградени от материала графен, който обещава да е много по-лек и здрав от нормалния карбон, който сме свикнали да виждаме.

Има и една интересна и леко иронична част, защото на острова има места, на които липсва ограничение в скоростта, но това не означава, че не трябва да се оставят на произвола.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БМЗЛЕ

    6 2 Отговор
    Ас сас мойто БЕЕНВЕ 525ТДСКА, кат му дам цялата гас...така ше го очадя, че няма да има видимост поне 1 мин...и направо изчезвам в тъмнината... то даже с това кабриьо...ще му трябва кислороден апарад...не става тоя

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Деймън Хил

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "БМЗЛЕ":

    И като си хвърли водата и смеси маслото след 100метра тази тдска, от облака ще остане само тдската и един бунак в нея.

    Коментиран от #3

  • 3 БМЗЛЕ

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Деймън Хил":

    Те така от както съм я взел ми разправят...и вече 300 000 км на олиьо бе.
  • 4 бай Киро

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "БМЗЛЕ":

    Това ми хареса! :)))
  • 5 липсва ограничение в скоростта

    3 0 Отговор
    На остров МАН, болниците са най-големият потребител на строителни материали в частност - ГИПС!
    Имам 2-ма колеги отстудентските години - вече са с по 2кг. железа и пурони по ръцете и краката...
  • 6 onq s konq

    0 3 Отговор
    ас със мойто бенве лятото с зимнити гуми 175/80/14 и дот 2201 даже с моторна навта ша го разсцепя.