Last news in Fakti

26 Май, 2017 11:19 7 562 7

Китайска премиум версия на Mazda 6

  • hongqi-
  • h5-
  • mazda-
  • 6
Китайска премиум версия на Mazda 6 - 1

Hongqi (в превод - червено знаме) е един от най-старите производители на автомобили в Поднебесната държава и единственият, който прави возила за политическия елит в Китай.

Тази марка е под шапката на FAW, която работи в тясно сътрудничество с японците от Mazda. Сега, автомобили с емблемата Hongqi ще бъдат достъпни и за обикновените китайци.

Новият модел се нарича Hongqi H5 и на практика представлява "преоблечена" Mazda 6. Автомобилът ще се продава в Китай за 189 000 йоана, сума равняваща се приблизително на 24 500 евро.Китайска премиум версия на Mazda 6

За тези пари "простосмъртните" китайци получават по-луксозна версия на Mazda 6, която външно се отличава по новата радиаторна решетка, по различните предни и задни светлини, по броните и разбира се по задължителния червен флаг на капака.

автомобилът е и по-голям от своя японки донор. Дължината е увеличена с 65 мм (4935 мм), а междуосието - с 40 мм (2870 мм). Салонът също е преработен изцяло от специалистите от FAW-Mazda, като и той е станал по-луксозен.

Първоначално под капака на Hongqi H5 ще се монтира 1.8-литров бензинов турбомотор с мощност 178 конски сили, който ще работи съвместно с шестстепенна автоматична трансмисия.

Впоследствие моторната гама ще бъде разширена и с двулитров турбодвигател, а топ модификацията ще е с шестцилиндров агрегат. Моделът ще се позиционира на стъпало под премиум седана Hongqi H7, който се прави на базата на друг японски автомобил - Toyota Crown.Китайска премиум версия на Mazda 6


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе ДА

    21 2 Отговор
    Докарайте я тук на тази цена и ще стане интересно
  • 2 georgi

    9 3 Отговор
    Имам китайски автомобил.....по добри са от Москвича
  • 3 Скука

    0 2 Отговор
    Малоумните дизайнери на решетки май вече тотално са за лудницата

    Коментиран от #5

  • 4 Пабло

    1 1 Отговор
    Юани,а не Йоани и Йоановци.

    Коментиран от #7

  • 5 Shmeker

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Скука":

    Взаимствана е от БМВ вероятно. Оказва се че такъв дизайн прави въздушна щора, подобрява аеродинамиката и намалява шумовете от въздуха, които се образуват около предното стъкло и огледалата. Т.е. на магистралата колата е много тиха.
  • 6 незнайко

    0 1 Отговор
    Всичко друго е добре, но предната визия с тази решетка е ОТВРАТ !
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.