28 Май, 2017 07:15 5 317 9

Задава се най-мощния Jaguar

Задава се най-мощния Jaguar - 1

Битката при спортните седани става зловеща и в нея се включва още един представител, който не е от Германия, а от Острова. Кодовото му название е SV Project 8 и идва от подразделението на Jaguar - Special Vehicle Operations. Автомобилът е изграден на базата на XE, но е превърнат в най-мощната машина правена в историята.

Задава се най-мощния Jaguar

Тук отново се разчита на 5.0-литровия V8 двигател с принудително пълнене, но мощността е точно 600 конски сили, като според производителя, автомобилът има и най-доброто представяне до сега. Повече информация обаче, не е налична, но очакваме съвсем скоро да бъде разкрита, като това най-вероятно ще стане на собствена земя - Фестивалът на скоростта в Гудууд.

Както се досещате, тази машина ще бъде произведена в ограничено количество и то наистина е такова - само 300 автомобила ще напуснат завода, като всеки един ще бъде произведен ръчно от същото това подразделение наречено Special Vehicle Operations. Цената също очакваме да нарастне значително поради ексклузивността на модела. Интересно ще бъде и времето на машината на Нюрбургринг откъдето са кадрите във видеото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 GPlllllll

    21 4 Отговор
    След появата му, поне ако става въпрос чисто за каране и тръпка от шофирането, нещата се нареждат така в този клас:
    1. JAG/ALFa
    2. Caddilac ATS V
    3. M3/ C63
    4. Lexus RC F/Audi RS 5
    за някои истината може да боли, но нещата са такива. Немците са победени в собствената си игра... Иначе е излишно да се споменава, че всяка една от споменатите горе коли е произведение на изкуството и кой какво ще избере, ако е поставен пред такъв избор (дай Боже), е чист въпрос на вкус.

    Коментиран от #3, #8

  • 2 onq s konq

    4 5 Отговор
    Ас съм набарал една нафта на лефче как бега с мея тдса че мое и да ги бегам тея
  • 3 гощо

    3 12 Отговор

    До коментар #1 от "GPlllllll":

    Предлагам да си караш Реното и да не дрънкаш глупости тук!!!

    Коментиран от #4

  • 4 Fake

    11 5 Отговор

    До коментар #3 от "гощо":

    Когато Рено са правили болиди за F1 ти още си бил в левия та....к на баща си .
  • 5 Gnida

    5 1 Отговор
    Понякога британците очароват със стил и мощност . Предполагам и тук случаят е такъв .... ХЕ е нещо еквивалентно на м3 или ц63 , интересна битка . Определено харесвам ягуари и съм щастлив , че виждам нещо такова !

    Коментиран от #6

  • 6 Guest

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "Gnida":

    По скоро М5 и Е63s

    Коментиран от #7, #9

  • 7 Gnida

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "Guest":

    Това което отговаря на петата серия и е класата би трябвало да е ХФ , който е наследник на S type . Англичаните си тачат марката и естествено влагат в нея повече и по-качествени материали и предполагам един хе ще тежи малко повече от баварска тройка или цетка .... Важното е , че колата е готина и мощна . Надявам се да споделяте моето мнение :)
  • 8 Трезво мислещ

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "GPlllllll":

    Колко от колите, които си изброил си карал лично? За да има човек категорично мнение като твоето е нормално да е карал всички спортни коли. Но ти не си водещ на Топ Гиър или друго подобно предаване, така че няма как да знаеш, коя какво удоволствие от шофирането доставя.
  • 9 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Guest":

    ХЕ е наследник на X-type и е в класа на С class, А4 и 3-ката.