3 443 2

Появи се и Hyundai Veloster N

Ангел Харизанов

Намерениято на южнокорейския производител да се намести при спортните автомобили е съвсем сериозно. Първо те "откраднаха" едно от главните лица зад BMW M подразделението - главният инженер Алберт Биерман. След това веднага се заеха с претворяването на i30 N, като за него видяхме няколко видеа, в които дори се чуха и гласовите му възможности, но все още очакваме основната му премиера.

В това очакване обаче, изскочи нещо друго - прототип на още един модел, който ще получи N означение. За втори път това е хечбек - страннния, но интересен Veloster. Прототипът му е тежко прикрит, като в задната част със сигурност ще има внушително антикрило. Спортната визия се забелязва много отдалеч, като за това се грижат новите спирачки и джантите, които определено ни харесват. В контурите забелязваме, че това най-вероятно ще бъде изцяло ново поколение на модела, а двигателя се очаква да бъде подобрен 1.6 литров с мощност от около 220 конски сили.

Това няма да бъде първата такава версия за модела, но със сигурност ще е по-добра и с повече присъствие от познатия Turbo. В бъдеще няма да ни учуди и появата на спортен седан, като възможностите се i40 или Elantra и дори и спортен SUV от Tucson или Santa Fe.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 1 09:31  09.06.17
    Този коментар е премахнат от модератор
  • Марио
    Отговор
    2 10:23  27.03.18
    Много хубаво се е получило.Той и i30N ще излезнат ли в представилството в България.

Напиши коментар:


Публикувай