Last news in Fakti

12 Юни, 2017 10:47 5 112 3

Наследникът на McLaren F1 със забрана в Австралия

  • mclaren-
  • f1-
  • bp23-
  • австралия
Наследникът на McLaren F1 със забрана в Австралия - 1

Новият хиперкар на McLaren, който ще стане идеологичен приемник на легендарния модел F1, най-вероятно няма да може да се управлява по пътищата в Австралия. Иновацията, която подобно на предшественика си, ще е с три места в салона, като това за водача е централно разположено, попада под удара на местните закони.

Автомобилът, който е известен под кодовото обозначение BP23, което се разшифрова като Bespoke Project 2, няма да може да се регистрира и управлява в Австралия, защото закона за движение - Australian Design Rules - ADRs, автомобилите не могат да имат волан, разположен по-наляво от центъра на колата.

С други думи в Австралия могат да се регистрират само коли с десен волан. Има и още една точка от закона, която е във вреда на новия McLaren BP23. Според нея, по пътищата на Зеления континент не може да се движи автомобил, който конструктивно е с пасажерско място отдясно на водача.Наследникът на McLaren F1 със забрана в Австралия

По време на презентацията на суперкара 720S в Мелбърн, представителите на McLaren отново подчертаха глобалния статус на новия хиперкар и това, че компанията ще представи модела на всички световни пазари. За целта обаче от McLaren ще трябва да водят сериозни преговори с австралийското правителство.

Премиерата на наследника на F1 е насрочена за следващата година, а първите клиенти ще могат да получат автомобилите си през 2-019-а. Цената ще стартира от 2.3 млн евро. Според представителите на марката това ще е първото в света хипер гран туризмо и ще е най-изискания McLaren в цялата история на марката.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Андре

    5 2 Отговор
    Има време, ще се разберат до тогава.
  • 2 ИскаПлаче

    2 0 Отговор
    Няма да карам в Австралия тогава 😕
  • 3 Винкелщайн

    3 0 Отговор
    У Перник сменят лев и десен волан без проблем. Нема да им земат скъпо.