4 577 3

Наследникът на McLaren F1 със забрана в Австралия

Наследникът на McLaren F1 със забрана в Австралия
Радослав Славчев

Новият хиперкар на McLaren, който ще стане идеологичен приемник на легендарния модел F1, най-вероятно няма да може да се управлява по пътищата в Австралия. Иновацията, която подобно на предшественика си, ще е с три места в салона, като това за водача е централно разположено, попада под удара на местните закони.

Автомобилът, който е известен под кодовото обозначение BP23, което се разшифрова като Bespoke Project 2, няма да може да се регистрира и управлява в Австралия, защото закона за движение - Australian Design Rules - ADRs, автомобилите не могат да имат волан, разположен по-наляво от центъра на колата.

С други думи в Австралия могат да се регистрират само коли с десен волан. Има и още една точка от закона, която е във вреда на новия McLaren BP23. Според нея, по пътищата на Зеления континент не може да се движи автомобил, който конструктивно е с пасажерско място отдясно на водача.По време на презентацията на суперкара 720S в Мелбърн, представителите на McLaren отново подчертаха глобалния статус на новия хиперкар и това, че компанията ще представи модела на всички световни пазари. За целта обаче от McLaren ще трябва да водят сериозни преговори с австралийското правителство.

Премиерата на наследника на F1 е насрочена за следващата година, а първите клиенти ще могат да получат автомобилите си през 2-019-а. Цената ще стартира от 2.3 млн евро. Според представителите на марката това ще е първото в света хипер гран туризмо и ще е най-изискания McLaren в цялата история на марката.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Андре
  Отговор
  1 11:06  12.06.17
  Има време, ще се разберат до тогава.
 • ИскаПлаче
  Отговор
  2 10:46  13.06.17
  Няма да карам в Австралия тогава 😕
 • Винкелщайн
  Отговор
  3 14:32  13.06.17
  У Перник сменят лев и десен волан без проблем. Нема да им земат скъпо.

Напиши коментар:


Публикувай