Last news in Fakti

13 Юни, 2017 00:00 11 448 7

Защо е опасен Нюрбургринг

Защо е опасен Нюрбургринг - 1

Една писта в света си е заслужила прякора "Зеленият ад". Причините за това са няколко като започнем от непредвидимото време, което показа своите рога миналата година на 24-часовата надпревара, в която едната част на пистата бе слънчева, а другата бе облята от градушка и съвсем различни температури.

Тук обаче, става въпрос за завоите и до това, какво може да доведе едно грешно преценяване на траекторията. В това видео заснето на завоя Брунхен ще видим едно видимо нормално изпреварване, което на пистата е задължително да се случва отляво. То обаче, води до тежко падане на моторист, който изглежда, че не успява да удържи нормална линия и се врязва в задминаващия го Cayman GT4. Той се отървава с контузия на ключицата, но от Suzuki-то едва ли остава нещо, което може да се възстанови.

Нюрбургринг е една от пистите, на които малко мотористи могат да се чувстват свободно и наистина да карат двуколесните си машини на предела, а този същия завой Брунхен постоянно е сцена на инциденти, защото няма много изразен вираж.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СЛАВИ

    9 0 Отговор
    Пишете глупости-Моторът си е почти здрав
  • 2 Шаран БГ

    8 3 Отговор
    Някой някого насила да е покачил на мотоциклет и да го е засилил по тази писта? Нали в това е майсторлъка - да преминеш с подходяща максимална скорост, без да се капичнеш, през всичките завои.........?
  • 3 Ловеца на поршета

    2 1 Отговор
    Ех, къде е сега чичо да ни каже за Нюрбургринг? 😃
  • 4 MSivo

    5 2 Отговор
    пълни глупости чиста шофьорска грешка това си е една от най мислените и безопасени писти с най добра организация и поддръжка....
  • 5 Гост

    5 0 Отговор
    Питайте Ники Лауда какво мисли за пистата.
  • 6 данко

    2 2 Отговор
    Колицата трябва да внимава повече, грезд-я си мисли, че е с картинг.
  • 7 Ники

    2 3 Отговор
    Не знам как авторът на статията стига до заключения относно пистата при положение че , колата направо го отнесе моториста !!! Според мен не трябва да пускат коли и мотори да карат заедно , да си има дни само за мотори ...