Last news in Fakti

15 Юни, 2017 20:00 6 072 7

Една история за великия Charger

Една история за великия Charger - 1

Мускулестите автомобили са слабост на адски много хора по света, а най-известният от тях със сигурност е Mustang. Ако трябва да се замислим обаче кой е най-красивият и харизматичен, то за нас това е Charger - Dodge Charger. Дълбоката му муцуна, страничната линия и целият завършек на автомобила са вдъхновяващи. Към него несъмнено трябва да присъства и едно друго име - HEMI. То означава и 426-те кубически инча или 7.0-те литра, обем на осемте цилиндъра с V-образна подредба.

Тази история на калифорниеца Бромли Хауър започва с моторите, като след поредното падане на шега той казва, че единствено би заменил двуколесните с Charger HEMI и веднага след възстановяването му започва издирването на екземпляр. След пълната реставрация на автомобилът, който той в последствие намира, се оказва, че машината е толкова добре реставрирана, че единствените детайли, които не отговарят на спецификацията от 69-а са алтернатора и бензиновата помпа. Автомобилът наистина е впечатляващ и с удоволствие бихме имали такъв в гаража.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ддд

    1 8 Отговор
    в гаража я щот не ги карат много
  • 2 Драйвър

    9 2 Отговор
    Този е с разделената решетка(модела от 69 година)аз лично харесвам моделите с цяла решетка ,от 68 или този като на Бързи и яростни от 1970,изглеждат по изчистено,с разделената решетка и малкото "носле" прилича на Понтиак Гто.Мъсъл каровете изглеждат добре и на правата са много бързи,но видят ли завой и свършват по таван.
  • 3 гощо

    6 1 Отговор
    Галят окото,но са далеч от истината! Имал съм американска кола от 80-те години. 5.0 V8 бавно оборотна,въртеше задника яко. След едно заиграваня свърших в едни храсти! Не завиват добре,въртиш волана до край а завоят продължава!!!
  • 4 YAMAHA

    5 0 Отговор
    Американските мусколести коли страдат от презавиване но е по добре от колкото колите с предно които страдат от недозавиване
  • 5 PIRINSKI MAKEDONEC OD PETRIC

    3 0 Отговор
    Strahotna e
  • 6 да бе

    1 6 Отговор
    да бе, голям мотор, голями кг, и гуми и спирачки и блалала
    евала на грандоманскта нация , прилична на небостъргачите им
    бе скапана работа, по-точно комплексарска - като нямаш душа, имай ламарини
  • 7 гост

    5 0 Отговор
    Това са златните времена на Двигателя с вътрешно горене. След това започват в световен мащаб изисквания за екология, безопасност, разход на гориво. Колите в момента са толкова сложни и превърнати в консумативен продукт. А да имаш автомобил все повече започва да заприличва на "ползване на периодично плащаща се услуга" вместо на класическото "притежание на предмет"