18 Юни, 2017 09:00 8 816 6

Купете си Wrangler с мотор от Supra

  • jeep-
  • wrangler-
  • toyota-
  • supra
Купете си Wrangler с мотор от Supra - 1

Порталът Craigslist предлага за продажба един силно модифициран Jeep Wrangler, най-особеното за който е, че е с двигател 2JZ-GTE от Toyota Supra. Освен всичко това е любопитно, че и самият мотор е силно видоизменен. Агрегатът е с нови нагнетатели, образуващи т.нар. "съставна турбо система".

Собственикът пояснява, че въпросния Wrangler е с пробег от 145 000 километра, но след смяната на двигателя, изминатите километри са много малко. Новият агрегат е битурбо шестак, но стандартните турбини отстъпват мястото на две нови. Принципът на съставната турбо система е в последователната работа на двете турбини, които са с високо и ниско налягане.Купете си Wrangler с мотор от Supra

По този начин се избягва характерната турбо дупка. Благодарение на новата нагнетателна система мощността на автомобила е 350 конски сили, но според думите на собственика те могат да бъдат увеличени още, като това може да стане само за сметка на препрограмиране на електрониката.

Скоростната кутия е стоковата петстепенна механична, като задният диференциал е зацепен, за да може да се дрифти с колата. Окачването също е доработено, а в салона са монтирани спортни кожени кресла. Цената на тази странна, но добре направена доработка е $20 000.Купете си Wrangler с мотор от Supra


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рачмахундра Брахмапутра

    2 8 Отговор
    Става за в Индия,ама не е нищо особено иначе.
  • 2 Смотан

    9 1 Отговор
    С Тия турбини е над 700 коня господин автор на темата..

    Коментиран от #3

  • 3 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Смотан":

    Не е само броя на турбините.
    Има налягане, обороти, пък може и да е с 2JZ-GE който не може да издържи на 1000 коня със заводска карантия и затова да е по-слаб.
    Може и трансмисията да го спъва.
  • 4 гост

    1 1 Отговор
    поредната недомислица , нито за гората става , нито за драг

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Що да не става за драг?
  • 6 Вранджи

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    И за двете става! В момента за драг е добър за джип, но обуе ли "рошавите" гуми..., а и отзад имаш 100% -ов блокаж...