Last news in Fakti

30 Юни, 2017 07:15 5 283 3

Новият Hellcat с малко от Demon

  • dodge-
  • challenger-
  • hellcat
Новият Hellcat с малко от Demon - 1

Dodge представи обновения си Challenger Hellcat с малко подправки от драг чудовището Demon. Това се изразява в новите по-широки арки на калниците, което означава следа с 8.9 см по-широка от предходния автомобил. Освен нея са сложени и по-широки гуми - 305/35 Pirelli P-Zero обути на 20-инчови джанти. Нова е и спирачната система с 390 милиметрови дискове и шестбутални апарати Brembo отпред.

Мощността на 6.2-литровия компресорен V8 остава непроменена, но можем спокойно да припомним, че става въпрос за 707 конски сили и задно предаване - комбинация, която може да изправи косите и на опитни пилоти. Изборът от скоростни кутии е между шестстепенна ръчна и осемстепенна автоматична Torqflite.

С тези нововъведения Demon подобрява своето ускорение от 0 до 100 на само 3.4 секунди, както и времето на четвърт миля или 402 метра - от 11.2 на 10.9 секунди.

Тим Кунискис - изпълнителният директор на компанията за СЕверна Америка споделя, че компанията е положила тонове усилия за създаването на рекордьора Demon и опитът натрупан в тях се пренася в обновения Hellcat, за да подобри неговото представяне и за по-агресивния му вид. Цената на Demon започва от скромните 71495 долара, срещу които получавате купе с 707 коня.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аааааааа

    6 3 Отговор
    а мурзилките - кога?

    ааа, те са майстори на пушещи самолетоносачи дядя Кузя - с въглища от Донбас, аха.
  • 2 YAMAHA

    7 0 Отговор
    Много як и за тези $ може да остави зад себеси много незаслужено по скъпи автомобили
  • 3 Пазарен Либерализатор

    5 3 Отговор
    Новата Лада е много по-добра от този упадъчен автомобил!