Last news in Fakti

29 Юни, 2017 10:28 8 261 6

Чували ли сте за суперкар пикап?

  • ford-
  • ranger ii-
  • суперкари-
  • пикапи
Чували ли сте за суперкар пикап? - 1

Суперкарите в своята същност са непрактични. Те са бързи, агресивно изглеждащи и снабдени с врати, отварящи се по непонятни схеми. Ако ви се наложи да отидете със суперкар в строителен магазин например, то най-вероятно ще можете да си тръгнете най-много с пакет пирони. Но веднъж, много-много отдавна, Ford прави опит да оправи този проблем.

Чували ли сте за суперкар пикап?

Действието се развива през далечната 1966 година, когато Ford решава да премахне пропастта между суперкарите и практичните коли. Това става с прототипа Ranger II, който е направен по идея на хусожника-футурист Сид Мид. Резултатът е зашеметителен. Просто погледнете колата. Тя разполага с типичната аеродинамична предница за суперкар, със сложно отваряеми врати и с... огромен "леген" от пикап.

Чували ли сте за суперкар пикап?

Това обаче не е всичко. Ranger II е ултрасъвременен пикап с custom пасажерски отсек. Първоначално автомобилът е двуместен, но впоследствие конструкторите измислят как да го трансформират в такъв с четири места. Задната част на кабината може да се удължи с 45 см, като заема от товарното пространство, но пък освобождава място за задни седалки.

Чували ли сте за суперкар пикап?

Още нещо любопитно е свързано с ветроупорното стъкло на колата. То е ултра аеродинамично и е изработено от специален закален плексиглас. Така всички дизайнерски решения от онова време са интегрирани, при това доста добре, в този спортен пикап. Иначе колата е построена на платформата на едно от комбитата на Ford от 1963-а, но за съжаление от тогава този вълшебен сегмент на суперкари-пикапи пустее.

Чували ли сте за суперкар пикап?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Миро

    8 3 Отговор
    Wow. Унеикален е. Защо не са го пуснали в серия. Искам такава кола.
  • 2 майната

    8 5 Отговор
    ...уникална грозотия....,лодка на колела....самата идея за суперкар-пикап е шизофренична....багер и колело в едно:

    Коментиран от #3

  • 3 Зорлем

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "майната":

    Абе, онези диваци в Австралия си ги правят та пушек се вдига. Викат им "ute".

    Коментиран от #4

  • 4 Калата

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "Зорлем":

    Ute-тата са сходни, но не са суперкари, нито пък толкова агресивно изглеждащи. Това за времето си е било наистина WOW.

    Коментиран от #5

  • 5 Зорлем

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Калата":

    Те може и да не изглеждат агресивни, но някои са с такива двигатели и мощности, че доста ще поизпотят бая супер-коли, струващи стотици хил. долари/евро.
  • 6 Брино Сако

    0 5 Отговор
    Предницата изглежда така, сякаш минута преди презентацията пред шефовете, все още незасъхналият глинен модел е паднал от масичката на дизайнера с предницата надолу и не е останало време да я направят отново аеродинамична като предното стъкло.