7 324 6

Чували ли сте за суперкар пикап?

Чували ли сте за суперкар пикап?

Суперкарите в своята същност са непрактични. Те са бързи, агресивно изглеждащи и снабдени с врати, отварящи се по непонятни схеми. Ако ви се наложи да отидете със суперкар в строителен магазин например, то най-вероятно ще можете да си тръгнете най-много с пакет пирони. Но веднъж, много-много отдавна, Ford прави опит да оправи този проблем.

Чували ли сте за суперкар пикап?

Действието се развива през далечната 1966 година, когато Ford решава да премахне пропастта между суперкарите и практичните коли. Това става с прототипа Ranger II, който е направен по идея на хусожника-футурист Сид Мид. Резултатът е зашеметителен. Просто погледнете колата. Тя разполага с типичната аеродинамична предница за суперкар, със сложно отваряеми врати и с... огромен "леген" от пикап.

Чували ли сте за суперкар пикап?

Това обаче не е всичко. Ranger II е ултрасъвременен пикап с custom пасажерски отсек. Първоначално автомобилът е двуместен, но впоследствие конструкторите измислят как да го трансформират в такъв с четири места. Задната част на кабината може да се удължи с 45 см, като заема от товарното пространство, но пък освобождава място за задни седалки.

Чували ли сте за суперкар пикап?

Още нещо любопитно е свързано с ветроупорното стъкло на колата. То е ултра аеродинамично и е изработено от специален закален плексиглас. Така всички дизайнерски решения от онова време са интегрирани, при това доста добре, в този спортен пикап. Иначе колата е построена на платформата на едно от комбитата на Ford от 1963-а, но за съжаление от тогава този вълшебен сегмент на суперкари-пикапи пустее.

Чували ли сте за суперкар пикап?


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Миро
  Отговор
  1 10:39  29.06.17
  Wow. Унеикален е. Защо не са го пуснали в серия. Искам такава кола.
 • майната
  Отговор
  2 10:49  29.06.17
  ...уникална грозотия....,лодка на колела....самата идея за суперкар-пикап е шизофренична....багер и колело в едно:

  Коментиран от #3

 • Зорлем
  Отговор
  3 10:59  29.06.17

  До коментар #2 от "майната":

  Абе, онези диваци в Австралия си ги правят та пушек се вдига. Викат им "ute".

  Коментиран от #4

 • Калата
  Отговор
  4 11:46  29.06.17

  До коментар #3 от "Зорлем":

  Ute-тата са сходни, но не са суперкари, нито пък толкова агресивно изглеждащи. Това за времето си е било наистина WOW.

  Коментиран от #5

 • Зорлем
  Отговор
  5 14:40  29.06.17

  До коментар #4 от "Калата":

  Те може и да не изглеждат агресивни, но някои са с такива двигатели и мощности, че доста ще поизпотят бая супер-коли, струващи стотици хил. долари/евро.
 • Брино Сако
  Отговор
  6 22:18  29.06.17
  Предницата изглежда така, сякаш минута преди презентацията пред шефовете, все още незасъхналият глинен модел е паднал от масичката на дизайнера с предницата надолу и не е останало време да я направят отново аеродинамична като предното стъкло.

Напиши коментар:


Публикувай