3 553 4

Автопилотът на Volvo има сериозен проблем с... кенгурата

Движенията на тези скачащи създания са толкова странни, че объркват системата на колата

Автопилотът на Volvo има сериозен проблем с... кенгурата
Снимка: shutterstock

Появата на нови технологии, които имат за цел да улеснят живота ни и пускането им на пазара, понякога се оказва трудно постижима задача. Технологията среща пречка по пътя си, която разкрива някакъв неин недостатък и ние трябва да продължим да чакаме нетърпеливо.

Именно такъв е случаят с австралийските кенгура и новите коли на автопилот.

При последните тестове за безопасност на своите само управляеми автомобили, компанията Volvo откри сериозен недостатък — технологията им не е в състояние да открие и разпознае... кенгуру.

Първо изпробвана в Швейцария, колата, задвижвана изцяло на автопилот, без никакъв проблем засякла и разпознала елен и уапити и реагирала съобразно с тяхното присъствие.

Но уникалното движение на кенгурута се оказало напълно объркващо за система на автомобила, отговаряща за откриването и разпознаването на големи животни.

Този система използва позицията на животното на земята като референтна точка. Но подскачането на кенгуруто направи невъзможна задачата на колата да прецени колко близко е животното, обяснява австралийският технически мениджър на Volvo Дейвид Пикет пред телевизия ABC News.

"Когато краката му се отделят от земята и застане във въздуха, то всъщност изглежда, че е по-далече, но само миг след това се приземява и отново изглежда по-близо", допълва той.

От компанията не приеха това като проблем, заявявайки, че подобни открития са стандартна част от разработването на продукт и няма да бъдат проблем, когато автомобилът бъде пуснат на пазара през 2020 г.

Австралия

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • onq s konq
  Отговор
  1 21:13  02.07.17
  Еса на тва животно вместо да му нарисуват една пешеходна зебра,да сложат пред нея и един легнал полицай...ще тъпчат колите с излишни платки и камери
 • Иван Господинов
  Отговор
  2 23:13  02.07.17
  Това преля чашата. Решено е Волво няма да си купя!

  Коментиран от #3

 • Чико
  Отговор
  3 23:23  02.07.17

  До коментар #2 от "Иван Господинов":

  За да си купиш Волво ти трябва акъл а не да надигаш чашк,пък и да ти я преливат ;)

  Коментиран от #4

 • Иван Господинов
  Отговор
  4 01:47  03.07.17

  До коментар #3 от "Чико":

  По принцип ти трябват пари да си купиш каквото и да е. А на теб лично ти трябва акъл, защото обикновена шега не можеш да схванеш. Абе и ти май няма да седнеш във Волво

Напиши коментар:


Публикувай