Last news in Fakti

2 Юли, 2017 16:30 4 023 4

Автопилотът на Volvo има сериозен проблем с... кенгурата

  • автопилот-
  • кенгуру-
  • автомобил-
  • volvo-
  • система за разпознаване-
  • диви животни

Движенията на тези скачащи създания са толкова странни, че объркват системата на колата

Автопилотът на Volvo има сериозен проблем с... кенгурата - 1
Снимка: shutterstock

Появата на нови технологии, които имат за цел да улеснят живота ни и пускането им на пазара, понякога се оказва трудно постижима задача. Технологията среща пречка по пътя си, която разкрива някакъв неин недостатък и ние трябва да продължим да чакаме нетърпеливо.

Именно такъв е случаят с австралийските кенгура и новите коли на автопилот.

При последните тестове за безопасност на своите само управляеми автомобили, компанията Volvo откри сериозен недостатък — технологията им не е в състояние да открие и разпознае... кенгуру.

Първо изпробвана в Швейцария, колата, задвижвана изцяло на автопилот, без никакъв проблем засякла и разпознала елен и уапити и реагирала съобразно с тяхното присъствие.

Но уникалното движение на кенгурута се оказало напълно объркващо за система на автомобила, отговаряща за откриването и разпознаването на големи животни.

Този система използва позицията на животното на земята като референтна точка. Но подскачането на кенгуруто направи невъзможна задачата на колата да прецени колко близко е животното, обяснява австралийският технически мениджър на Volvo Дейвид Пикет пред телевизия ABC News.

"Когато краката му се отделят от земята и застане във въздуха, то всъщност изглежда, че е по-далече, но само миг след това се приземява и отново изглежда по-близо", допълва той.

От компанията не приеха това като проблем, заявявайки, че подобни открития са стандартна част от разработването на продукт и няма да бъдат проблем, когато автомобилът бъде пуснат на пазара през 2020 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    3 2 Отговор
    Еса на тва животно вместо да му нарисуват една пешеходна зебра,да сложат пред нея и един легнал полицай...ще тъпчат колите с излишни платки и камери
  • 2 Иван Господинов

    2 6 Отговор
    Това преля чашата. Решено е Волво няма да си купя!

    Коментиран от #3

  • 3 Чико

    7 4 Отговор

    До коментар #2 от "Иван Господинов":

    За да си купиш Волво ти трябва акъл а не да надигаш чашк,пък и да ти я преливат ;)

    Коментиран от #4

  • 4 Иван Господинов

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "Чико":

    По принцип ти трябват пари да си купиш каквото и да е. А на теб лично ти трябва акъл, защото обикновена шега не можеш да схванеш. Абе и ти май няма да седнеш във Волво