Last news in Fakti

10 Юли, 2017 01:44 8 575 14

Хищник или плячка - Megane RS срещу 911 Turbo

Хищник или плячка - Megane RS срещу 911 Turbo - 1

В последните няколко години на свободните карания на Нюрбургринг се завъди една шайка "прикрити" хечбекове, които буквално тероризират суперспортните автомобили. Естествено пилотите им знаят всяко кътче и всяка тънкост на пистата, защото са там през ден. Увереността, с която подхождат към пистата е нещо, с което би се гордял всеки. Понякога обаче, "избъзикването" със значително по-скъпите и потентни автомобили може да се окаже "Мисия невъзможна" и то просто, защото същия опитен пилот е зад волана на 911 Turbo S от най-скорошното поколение 991.2 с неговите 580 коня и време на Ринга от 7:18. Въпреки мощността от 370 коня, полусликовете и регулируемото окачване, Megane RS не може да удържи на напрежението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван Господинов

    23 7 Отговор
    Пилота на Мегана е наистина добър и си личи, че специално тая писта я е изучил перфектно. Просто взе всичко от колата но в интерес на истината просто пречеше през цялото време на Поршето. В тия къси прави и безкрайни завои и всичкия тоя трафик по пистата става доста рисково при висока скорост да излезеш от перфектната траектория за да изпревариш друг доста бърз автомобил. Ако се пуснат поотделно за най-добро време Поршето ще го направи жалък тоя Меган
  • 2 Баце

    9 18 Отговор
    Мегана ако беше 370 коня, поршето няма шанс.

    Коментиран от #4

  • 3 Ловеца на поршета

    5 24 Отговор
    И двете бракми нямат никакъв шанс срещу BMW-то на Ловеца на Поршета!

    Коментиран от #10

  • 4 Боце

    16 5 Отговор

    До коментар #2 от "Баце":

    Греда, баце, греда... И 470 да беше... все тая!
  • 5 Джиджи

    12 2 Отговор
    Интересно как пък бързото и мощно порше само на правите стига мегана, да съгласен съм че порше може би ще даде по добро време, но все пак говорим и за голяма разлика в мощността!
    А господинчовците деро ми коментират за бмв и тн. Ами да вземемесно бмв и са се пусне като е толкова отворен и знаещ! Темата е за порше и рено къде се месите с други марки и глупости :)
  • 6 Ники

    9 5 Отговор
    Този с Мегана ако чукне леко вдясно , няма да има време да види стоповете на Поршето ... ма не ние караме Меган 250 коня и имаме каски за това ще си караме по средата ... Между тия две коли няма прилики за да търсите разликите ...
  • 7 а ся де

    9 0 Отговор
    Едното струва към 200-300 хил евра, другото 50-60 хиляди, едното е 580 коня, другото 370, нещо не мога да разбера, къде е изненадата.
  • 8 БМВ

    15 1 Отговор
    Като ви чета коментарите ми става ясно защо можете само дрифтове по паркинги да правите. Пилота в Мегана кара по уникален начин. Както не веднъж са казвали много опитни пилоти "Понякога за да си по-бърз ти трябва по-малко мощност". Безспорно, ако Поршето водеше едва ли мегана щеше да издържи на темпото, но според мен показа доста добри умения като в повечето места поршето не беше на достатъчно близка дистанция от Мегана за да изпревари чисто. Целта на клипа е не да покаже, че едната или другата кола е по-добра, а е да покаже уменията. Но от въртене на дрифтове по паркингите не става.

    Коментиран от #9

  • 9 Боце

    7 2 Отговор

    До коментар #8 от "БМВ":

    Че шоферчето на мегана е добър няма спор. Само дето, ако бяха с разменени места видеото щеше да приключи на 15 сек... Това, че поршето изоставало в повечето места - абе пич, нали трябва да има време да реагира особенно в трафика. Да не е луд с кола за 200 бона да му кара залепен за стоповете. Накрая го прескочи като спрял, за мен просто през цялото време му е гледал сеира.
  • 10 Татко ти

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "Ловеца на поршета":

    И двете "бараки" направо ще го разпорят,скапаното ти бенве.Изобщо няма да ги видиш как ще прелетят покрай теб.

    Коментиран от #12

  • 11 гощо

    5 2 Отговор
    И какво ни показаха?!?!? Един кара някаква кола и пречи през цялото време на Поршето,мота му се в краката дето се вика!!!
  • 12 Ловеца на поршета

    1 5 Отговор

    До коментар #10 от "Татко ти":

    Мечтай си вуйчо!!! Те мечтите са безплатни!

    Коментиран от #13

  • 13 Татко ти

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "Ловеца на поршета":

    Ти си мечтаеш,не аз.Въпроса е,че мечтите ти,макар и безплатни са неосъществими.Колко пъти да ти казвам,че истинския живот няма нищо общо с Плейстейшъна бе моето момче.Само в плейстейшъна имаш шанс да биеш Меган РС и Порше Турбо С,в реалния живот възможността е никаква.Бягай сега да цункаш бенвето по бъбреците и марш да спиш,че стана обяд.
  • 14 Рину

    0 1 Отговор
    Рено са най големите боклуци и за цените на едно ново рено (30 до 40 бона)избора е къде къде по голям. Когато видя шфьор на ново рено ми е трудно да гл възприема сериозно : )