2 773 0

Aston Martin DBR1 ще гони рекорди 

Aston Martin DBR1 ще гони рекорди 

Ferrari-тата от 60-те години държат рекордите по търговете, но един английски производител също има високо ценени машини от миналото. В края на 50-те Aston Martin създава една машина наречена DBR1 и веднага я пуска по надпреварите. С нея се състезават величия, които след това ще творят автомобилна история - Рег Парнел, Рой Салвадори, сър Стърлинг Мос и Каръл Шелби, като говорим за същия автомобил от снимките с номер на шасито 1.

Той е машината, която застава на върха на 1000-те км на Нюрбургринг през 59-та година. Оборудван с шестцилиндров двигател с номер RB6/300/3, той разполага с 250 конски сили с петстепенна скоростна кутия. Този двигател обаче, е напълно коректна репродукция извършена до най-малката частица от R.S. Williams.

Повече от отличното състояние на автомобила и наистина впечатляващата му история могат да му донесат титлата за най-скъпия английски автомобил продаван на търг, защото прогнозите на аукционна къща Сотбис за цената, е тя да надвиши 20 милиона долара. Досегашният рекордьор е Jaguar XKD 501 с 21,780,000. DBR1 ще бъде част от търга в Монтерей през август.

Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Напиши коментар:


Публикувай