11 Юли, 2017 13:14 28 057 62

Ето го новото Audi A8

  • audi-
  • a8-
  • представяне
Ето го новото Audi A8 - 1

Audi представи своя нов флагмански седан А8. Новото поколение впечатлява с изключително много иновационни технологии, сред които автопилот, работещ и в задръствания, необичайно окачване, повдигащо каросерията точно преди предполагаем удар, система за самостоятелно паркиране, функция за масаж на краката на пасажерите, както и с интериорен дизайн, неприличащ на никой друг от семейството на Audi.

Ето го новото Audi A8

Габаритната дължина на новото Audi A8 е 5 172 мм, а при удължената L-версия - 5 302 мм. Широчината на автомобила е 1 945 мм, а височината - 1 473 мм. Междуосието е 2 998 мм, а при удължената база - 3 128 мм. Така, спрямо предшественика, новият седан е по-дълъг с 37 мм, по-тесен с 4 мм и по-висок с 13 мм. Разстоянието между предната и задна оси е нараснало с 6 мм.

Ето го новото Audi A8

Външността на автомобила е изпълнена в новата стилистика на марката. Моделът използва матрични лазерни фарове и задни светлини с органични диоди. Салонът пък впечатлява с централната си конзола, която е с два дисплея и минимално количество механични бутони. Горният екран е с размер 10.1 инча, а този под него е 8.6-инчов. Всички сензорни бутони имат т.нар. тактилен отклик.

Ето го новото Audi A8

За да отключите автомобила и да го приведете в действие не е необходим ключ. Тези действия могат да се извършват и през мобилния телефон, използвайки NFC модула му. Освен с функции за масаж на седалките и на ходилата, задните пасажери могат да разчитат и на подгрев в подлакътниците, както и на вентилирани кресла. Мултимедията пък е 50 пъти по-бърза от досегашната.

Ето го новото Audi A8

Управлението на мултимедийния комплекс се осъществява и от сваляем пулт с 5.7-инчов екран и алуминиев корпус. Екранът му също е OLED с резолюция FullHD. Освен това в средния подлакътник между предните седалки е интегриран 10.1-инчов Android таблет, който свързан с ММI има достъп до интернет през Wi-Fi. Последният може да се свали и да се използва и извън автомобила.

Ето го новото Audi A8

В задната част на салона е интегриран специален датчик, който в случай, че температурата се повиши автоматично изменя настройките на климатичната инсталация. Флагманският седан разполага и със система за йонизиране на въздуха, както и с вграден ароматизатор. Аудиоуредбата е Bang & Olufsen и разполага с 23 високоговорителя, а навигацията е самообучаема.

Ето го новото Audi A8

Автопилотът работи до скорост от 60 км/ч, като върти волана, спира и ускорява, като е с възможност за екстремно спиране в случай, че друга кола се вклини отпред. Специална камера в салона следи за състоянието на водача и в случай, че започне да заспива включва звуков сигнал за разбуждане. Ако не последва реакция от страна на водача, то автомобила автоматично и плавно се привежда в покой.

Ето го новото Audi A8

Самостоятелното паркиране може да се извършва без водачът да е в автомобила, като системата се активира и управлява посредством приложение в смартфона. Първоначално А8 ще се предлага с бензинови и дизелови шестцилиндрови мотори с обем от три литра и мощност 286 и 340 конски сили, съответно. Впоследствие ще се появят четирилитрови осмаци с мощност 435 к.с. (дизел) и 460 к.с. (бензин).

Ето го новото Audi A8

По-късно се предвижда W-образен дванайсетцилиндров двигател с мощност 585 коня, както и хибридна версия mild hybrid (MHEV) с мощност 449 конски сили и с 48-волтова електрическа система. Хибридът ще се движи само на ток до 135 км/ч и ще изминава без дозареждане 50 километра. Продажбите на новата А8-ца започват от есента на тази година от 90 600 евро. Базовата цена на L-версията ще е 94 100 евро.

Ето го новото Audi A8


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 MERC

    17 32 Отговор
    Ооооо стига глупости, еътре бива но от вън е кофти
  • 2 Анонимен

    8 31 Отговор
    Ехаа, W-образен двигател... Като хармоника!
    Скоро и Щ-образен ще има, съгласно професионалните журналисти!

    Коментиран от #6

  • 3 Кобрата

    25 31 Отговор
    Нещо не ме впечатли, не, че е лоша колата, но старата А8-ца е по-хубава...
    Както и старата Panamera на Porsche!
    Някак с тези прекалено много електроники, в един момент качеството само се разваля...

    Коментиран от #5

  • 4 някойситам

    30 18 Отговор
    Бих казал, че е рестайлинг, ама не е чак пак ново Audi A8.
    Симпатизирам на марката Audi, но бих казал, че дори BMW 7 вътре и външно е по-луксозна, да не говоря за S-класа която още по по по...
  • 5 БРАТ

    32 15 Отговор

    До коментар #3 от "Кобрата":

    Вие все така говорите (старият бил по-добър :D ) да ама НЕ, а най-ясно се вижда като са една до друга...старата си е стара...Тая кола е уникална. И понеже трите марки все се гонят - то е ясно Мерцедес в този клас е недостижим... Иначе лично на мене това Ауди ми харесва повече от 7ма серия... Аре наздраве.
  • 6 Никой

    24 6 Отговор

    До коментар #2 от "Анонимен":

    Май нямаш идея какво говориш.
    Колата си е страхотна, както може да се очаква от този сегмент и ценови диапазон. Явно още не са налазили бг разбирачите да разнищят статията отвсякъде. Сравненията с 7цата и S класата според мен са неуместни, едно че всяка излиза по различно време и е нормално тази А8ца да е по-технологична от другите, второ че предполагам хората (които наистина могат да си позволят такива коли, а не чоплят семки по форумите) биха избрали от 3те по външен вид, който е субективен, и предпочитания към марка.

    Коментиран от #11

  • 7 kiki

    16 11 Отговор
    Всичко ми хареса само не мога да разбера,волана от "Икарус"ли го коприраха :-( ????
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Ввв

    10 10 Отговор
    Vorsprung durch facelift...

    Коментиран от #12

  • 11 Баджо

    53 3 Отговор

    До коментар #6 от "Никой":

    Правилно
    Купувачите на високия клас не мислят за проблемите, те купуват класа и технологии, след това минават на следващия модел. Само бай ганя с изгнилата вектра го интересува колко харчи и дали накладките ще изкарат 100 хил км
    Хората с пари мислят как да изкарат още пари, а не се занимават с глупости.
  • 12 Stoich

    6 6 Отговор

    До коментар #10 от "Ввв":

    Richtig!!!
  • 13 Гост

    34 1 Отговор
    тъкмо събрах пари за стария модел и излезе нов, дей*а и живота...
  • 14 Ганчо

    23 12 Отговор
    Всичките кухоглави разбирачи си купете по един Ярис 1.0 бензин от ламарина за консерви да се видите в кола и си трайте :)) много прост народ
  • 15 Бат Саше

    23 3 Отговор
    Всички дребни детайли по екстериора на стария модел, които лично на мен не ми харесваха, са изчистени тук. Колата е супер, само дето ще си я гледаме на картинки и като мине по улицата след някой месец:)

    Коментиран от #23

  • 16 Дедо Мраз

    28 7 Отговор
    Well done Audi, I'll have the Mercedes!
  • 17 Toyota

    19 41 Отговор
    Много грозна ръжда.Всички аудита са за селяни,а8 не е чак толкова зле сма все пак е ауди.След 20 години пак няма да могат да настигнат тойота или хонда ,камоли лексус.

    Коментиран от #18, #20, #46, #58

  • 18 Иво

    20 16 Отговор

    До коментар #17 от "Toyota":

    Кола от режисьорите на супер касовия хит "Дизелгейт" - НЕ! Преди 2 години успяха собственоръчно да убият дизеловия двигател и въпреки това още не са проумяли дори, че V8 дизелите отдавна са част от историята.
  • 19 супер гайл

    12 6 Отговор
    Вече знам каква кола ще карам след ..... 15 години.
  • 20 Тошко

    30 14 Отговор

    До коментар #17 от "Toyota":

    Кой точно ръждясал модел на тойота и хонда не могат да настигнат ТЪПетко??
    Корола, Сивик, Авенсис?????????????????
    Тъп дизайн, бензинови малолитражки и ръчни скорости..
    Това са японските смешни колици!!!
  • 21 Martin

    38 10 Отговор
    Тъчскрийновете са нещо, което е у дома си в опели и фордове. Супер "луксозно" изглеждат отпечатъците оставени от мазни пръстчета по дисплеите из кокпита. Хората искат бутони, облицовани в скъпи метали и които се натискат изключително приятно, не залепени с тиксо смартфони и таблети навсякъде из интериора. Голямата работа, че вибрирали при натискане. Никой, който има пари за подобна кола не би одобрил подобна тийн мода в луксозна лимузина. Успех по неравностите или по завоите като решиш да си прокараш пръстчето по LCD-то, за да намалиш оборотите на вентилатора на климатроника. Изкопираха хубавите детайли от W222 и добавиха безполезни глупости.
  • 22 filo

    10 21 Отговор
    Всеки, който поне малко има представа от коли знае, че АУДИ е в тройката на най-добрите коли, конкурирайки се с мерцедес и БМВ и това е така от край време. Новата А 8 няма какво да се коментира, то е ясно какъв е нормалния коментар за нея, останалите изказвания е излишно да бъдат четени, а още по-малко, коментирани.

    Коментиран от #24

  • 23 Мsux

    20 8 Отговор

    До коментар #15 от "Бат Саше":

    Проблема на Ауди е, че през 2004-05та голямата решетка отпред беше много модерна и красива, беше иновативна като дизайн, но реално решетката каквото и да я правят , колкото и голяма да я направят , колата не се променя за това изглежда като фейслифт от 2005та. Аз лично няма да забравя когато на автосалона се качих на S klasse, за мен е най-готината лимузина независимо, че е най-стара. Скоро и цените им ще паднат доста, защото им свършва гаранцията на тези от 2013та. БМВ 7 не ми хареса изобщо, в автомобила който се качвахме се бяха престарали с таблетите. Отпред таблет, отзад на всяка седалка таблет , до тук добре, но и на задната седалка посредата имаше таблет и беше претрупано. Като добавим и ключа който си е почти таблет и който съм виждал на доста клипове, че явно му е слаб процесора, защото като направиш някакво действие има забавяне поне 1 секунда и изглежда все едно влачи/забива. АБЕ S klasse
  • 24 Msux

    28 12 Отговор

    До коментар #22 от "filo":

    Всеки който разбира поне малко от коли знае, че Ауди са вечният 3ти, при положение, че струват едни пари си е малко прее.авка. Ако пък търсиш индивидуалност пак не е това марката, има лексус, мазерати и т.н.

    Коментиран от #25, #26

  • 25 filo

    10 17 Отговор

    До коментар #24 от "Msux":

    Ако имах възмошност бих си купил, пък ди ми думай разни бабини деветини, който може да си го позволи нека му е зле както се казва.
  • 26 Дo Msux

    14 14 Отговор

    До коментар #24 от "Msux":

    Прее.авка е че такива като тебе си мислят че знаят много а всъщност си един лалажия дето тая кола ще я сънува и ще я гледа само на снимки

    Коментиран от #27

  • 27 filo

    10 15 Отговор

    До коментар #26 от "Дo Msux":

    Много точно казано.
  • 28 Ценител

    4 16 Отговор
    Като цяло визията на колата е добра. Единственото, което не може да се възприеме като добър дизайн е предната решетка, особено в долната си част. Можеха да спрат с решетката до нивото на фаровете, надолу вече трудно се възприема. Но все пак поздравления!
  • 29 Ловеца на поршета

    20 10 Отговор
    Ами то е като старото!!!
    Сега китайците ще пуснат едни нови LED фарове и стопове и всеки собственик на старото А8 ще може да си ги поръча от Alibaba и да си направи фейслифт.
  • 30 Гост

    19 5 Отговор
    Колата е хубава! На черното....бяло...не може да се каже! Тази електроника обаче ми идва в повече! Чак се стряскам какъв екшън би станал ако нещо откаже....Ужас! За България съм почти сигурен,че няма подготвени специалисти за всички сервизи на представителството!
  • 31 onq s konq

    6 22 Отговор
    Моито беенве скоро ше стане на 30 години и нема грам ръжда и върви на самолет!Това ше ръждяса и ше се счупи максимум на петата година и то ако не го ползваш много!В това съм апсолютно сигурен!
  • 32 Хонда

    16 26 Отговор
    Който малко разбира от коли знае ,че ауди са най-големите боклуци.На баща ми чисто ново а4 се развали преди първите 5000км.Отогава пълен Х НА АУДИ.Дори не са в топ 3 .Може ама отзад напред.На нивото на дачия и буик са в момента,но с повече дефекти.Преди поне имаха дизайн,сега и това нямат .

    Коментиран от #37, #44

  • 33 са77777

    4 8 Отговор
    7 серия и С класа имат ли ...тактилен отклик,а? :)
  • 34 BMW

    10 16 Отговор
    колата е жестока но мисля че задните стопове са леко изкопирани леко от BMW 7-ма серия 2016

    Коментиран от #36

  • 35 Старото за Старите

    8 7 Отговор
    Вие акъл имате ли... това се паркира само като го оставиш и си заминеш, след като 1 път си го научил как, има самостоятелно движение в задръстване зад друга кола, има самостоятелно движение по магистрала, има неща които ви убягват е36ките мозъци.. старото било по-добро.. пф.. ми дай да се върнем в каменната ера... аман от песимисти... заради такива като вас няма прогрес на тоя свят... хейтъри... колата си е супер и инжинера от Германия няма да измисли нещо което да се развали на момента, ако до сега не сте се убедили, си помислете какво казваха всички за новите модели ауди бмв и така натаък премиуми които излезнаха 2005та нататък. Пак имаха много електроника ама са си здрави и си работят нали. Зависи как си го пазиш. Ако си мордарин, карай танк...

    Коментиран от #48

  • 36 Старото за Старите

    8 1 Отговор

    До коментар #34 от "BMW":

    Има известна прилика, но тези са съединени, в 1 : )
  • 37 ХАХА

    13 5 Отговор

    До коментар #32 от "Хонда":

    Само никнейма ти "Хонда" ми казва достатъчно да не се занимавам и да ти обяснявам колко грешиш : )
  • 38 Хонда

    3 22 Отговор
    Това нещо когато стане добро колкото сивик ,ела да те почерпя.Но ще има поне едно 15 години да почакш.Ама и трябва хонда да спеът развитие.

    Коментиран от #41, #52

  • 39 Третото око

    6 14 Отговор
    Отпред прилича на Хюндай отзад на Dodge Charger
  • 40 Инженер

    15 8 Отговор
    Изказват се неподготвени хора. Купето е поцинковано и не ръждясва. Ауди има най-доброто двойно предаване което е задължително в осмиците. Трите големи германски марки непрекъснато се съревновават и последният модел на пазара логично е най-технологичен в сравнение с другите конкуренти.
    И трите марки са най-добрите в света.
  • 41 Тони

    21 4 Отговор

    До коментар #38 от "Хонда":

    Не съм почитател на ауди. На хонда също.
    Обаче да сравняваш сивик - среден клад градска кола с топ модел на ауди е меко казано нелепо. Това е в друга лига.
    Японците може би правят нелеши коли, но по-евтинки без излишни глезотии. Сигурно и ауди пестят от някой материали, ама процдръпнатите е меко казано брутално - всичко е изпилено до минимум.
    Ходи виж педалите на приус - с дебелина на кинритена клечка, копчетата за стъклата и огледалата в лексус лс са едно към едно като в яриса. А онова трябва да конкурирара трите големи от германия. Смешно,
    Дизайна всички корейки и японски е някак си безличен и немощен, естествено това е субективно но не изглеждат масивни и яки.
  • 42 гост

    12 18 Отговор
    Същия кенеф като предишните
  • 43 onq s konq

    15 8 Отговор
    Не съм фен на Ауди,никога не съм се качвал,няма и да го коментирам.Въпросът е КЪДЕ СА ПОЛУИДИОТИТЕ,които предричаха скоропостижната смърт на ДИЗЕЛА?:)Или тия Аудита са предназначени за продажба извън Земята може би?
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Атмалкал

    8 1 Отговор

    До коментар #17 от "Toyota":

    Пий си хапчетата, за твойта япинка давам една кора яйца от кокошка за да си направя гълабарник
  • 47 Пръцко

    4 13 Отговор
    Тоя кошник мяза на Тесла, ама не съвсем - по-близо е до китайско претрупано копие на Тесла :)
  • 48 Марто

    9 6 Отговор

    До коментар #35 от "Старото за Старите":

    С тези екстри, които изкопираха от конкуренцията (където ги има от години), Ауди няма как да преоткрият топлата вода. Зяпам, зяпам, ами нищо специално или революционно, само лек рестайлинг колкото да залъжат овцете, че били пуснали нов модел.

    Коментиран от #55

  • 49 Бмв фен

    9 3 Отговор
    Как Ауди да копира от Повите лъжички!?? Хора вижте прототипите на Ауди от преди 10 години и ще разберете кой кого копира.Тази линия се преследва от Ауди от 2010г.с прототипа на Ауди s1 Quattro.
    Тука сте само евтини хейтъри.
  • 50 витал

    1 4 Отговор
    Само на мен ли , в първия момент ,като я видях ми заприлича на Пасат:)

    Коментиран от #57

  • 51 Bullshit

    2 6 Отговор
    Audi-sounds good doesn't work,който иска да си го взима този кошник на VAG,дори сам ще си ходи към сервиза
  • 52 XAXA

    9 1 Отговор

    До коментар #38 от "Хонда":

    Сивик? Имаш предвид онази пластмаса с издадените фарове отзад? Определено е специална кола за "специални" хора (даун синдроми)

    Коментиран от #54

  • 53 Избор

    3 1 Отговор
    Кое бихте взели между това Ауди, бмв е36, хонда сивик или която и да било Тойота.. за едни п....расти питам ?
  • 54 lolol

    7 1 Отговор

    До коментар #52 от "XAXA":

    Кога ще престанете да си мерите фантазиите? Сигурен съм, че повечето от вас дори няма да си направят труда да направят тест драйв. Първо се повозете, а после коментирайте.

    Ясно е, че Honda, Toyota и т.н. имат добри модели, но това не означава да се плюе по конкуренцията.

    Аман от "разбирачи"!

    Коментиран от #56

  • 55 Старото за Старите

    6 0 Отговор

    До коментар #48 от "Марто":

    Ами то и Самсунг изкопираха от Айфона ама им се получи, нали? Всеки копира от всеки.. конкуренцията е най-якото нещо което може да се случи днешно време. Иначе, за това, че са малко еднотипни съм съгласен : ) Но бих го взел всеки божи ден пред Тесла.. особенно сега когато и те ще правят завод за батерии :D
  • 56 ХАХА

    8 0 Отговор

    До коментар #54 от "lolol":

    Ами ако някой който кара такова ауди се качи в Сивик би казал нещо подобно... Не може да ми отваря темата тоя "Хонда", че Сивик е по добър ... това и полуидиот не мога да го нарека... Убягва на хората от акъла това - https://www.youtube.com/watch?v=IgatuaBqdYo&t=67s и това - https://www.youtube.com/watch?v=ig54q0rG94s .... АМА ЗНАЕШ ЛИ АЗ ЩЕ ВЗЕМА СИВИКА ПО-ДОБЪР Е АУДИ ИМАТ ДА ГИ НАСТИГАТ... ХАХАХХАХА кво да не плюя това е за храчене направо

    Коментиран от #59

  • 57 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #50 от "витал":

    Малко тъй ама биваа
  • 58 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #17 от "Toyota":

    Брадчед, ако имаш пари за таз кола няма да те интересува каква ще е след 20 години

    Коментиран от #60

  • 59 Чичко

    11 1 Отговор

    До коментар #56 от "ХАХА":

    карат хонди и тойотки направени от рециклирана тоалетна хартия, но като видят хубава европейска кола пяна им излиза от устата. Защо бе господа??
    Примирете се с недоразуменията които карате, и ги дръжте на сухо, че гният!!!

    Коментиран от #61

  • 60 Петко

    5 1 Отговор

    До коментар #58 от "Гост":

    Тойота и да ми подаряват няма да карам, няма по-скучни и тъпо направени коли с грозен дизайн и измислена надеждност
  • 61 ХАХА

    1 0 Отговор

    До коментар #59 от "Чичко":

    АМИН!
  • 62 Vasik Atanasova

    5 0 Отговор
    супер КОЛА НО МНОГО ПАРИ
    100 000 ЕВРАКА