Last news in Fakti

15 Юли, 2017 12:45 5 201 17

Състезателен Civic - TCR

  • honda-
  • civic
Състезателен Civic - TCR - 1

Има нещо много яко в новия шампионат за туристически автомобили TCR - той включва няколко от готините нови модели и напомня за един от най-култовите шампионати - DTM и то в неговата най-добра ера, защото в момента машините, които се състезават в него са много далеч от пътните си версии.

В TCR първоначално се включи Opel Astra, след това я последваха Golf и Leon Cupra, Civic и KIA Ceed, а най-новото попълнение бе RS3, с което имаме и български пилот - Пламен Кралев. Сега обаче, e време за новия Civic Type R разработен от специалистите, които във WTCC станаха първенци с предишния Civic - JAS Motorsport.

Новият самурай ще се възползва от нов аеродинамичен пакет, ново многоточково окачване за отзад, нови стабилизиращи щанги, както и новото по-широко междуосие на модела, който е порастнал значително. Директорът на JAS Motorsport - Мадс Фишер споделя, че те са радостни и развълнувани, че ще осигурят новия Honda Civic Type R TCR на отборите за следващия сезон и са благодарни на производителя за гласуваното доверие.

Както всички останали автомобили, Civic ще използва един задвижващ мост с 2.0-литров турбо двигател с не повече от 330 конски сили и 410 нютенметра и минимално тегло от 1250 килограма при ръчна скоростна кутия или 1285 кг със секвенциална скоростна кутия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Говньо

    6 17 Отговор
    Не разбирам само, защо трябва да бъде толкова грозен! Ама и дизайн!
  • 2 Георги

    3 25 Отговор
    Ето го и поредния боклук с рено двигател и ролбари за да не стане на нищо като се тресне в мантинелата и сега тъпите хондаджий ще почнат да ме хейтят (преди хонда имаше хубави модели ама ги направиха на нищо)

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Японска сила

    13 2 Отговор

    До коментар #2 от "Георги":

    Ти не си за хейт, просто не разбираш!
    Хонда нямат двигатели Рено, Хонда са най-големия производител на извънбордови двигатели, целия този опит ги доведе до революционни двигатели 2.2д и 2.0 турбо.К20, К24, както и по-старите Б серии, особенно Б18С!
    Айде бегай да пасеш уфсите!
  • 4 Някой

    14 0 Отговор

    До коментар #2 от "Георги":

    Точно Хонда с рено двигател, хаха!!!От къде ви ги ражда главата такива бисери, не е ясно... А колата от снимката изгежда повече от яко!
  • 5 Edno

    2 13 Отговор
    Едно е сигурно, Х.йда и специално Кибик е изключително грозен автомобил.
  • 6 HONDA POWER

    15 2 Отговор
    Баш Хонда, където е еталон за качество и надеждност сред агрегатите от всякакъв калибър, да слага двигател на Рено е меко казано плачевно смешно. Вярно, заваля дъжд и бмв-джиите няма какво да правите, ама не о*квайте под статиите.
  • 7 Мършата

    1 18 Отговор
    Действително оризарникът не се е получил. В това ще ме е срам да се покажа. Абе това прилича на бебешка количка. Нека бъдем честни. Изключително грозна кола. Бебешка работа. Няма капка от стила и потенциала на беемве.
  • 8 Ярослав Станчев

    3 7 Отговор
    Само да не стане като във Формула 1,тежки мъки вече 3 години за Макларън.

    Коментиран от #10

  • 9 Георги

    3 2 Отговор
    Добре може би съм объркал с друга японска марка която е баш с рено двигател (това няма как да го успорите)но си признавам че преди хонда правеше много надеждни и добри коли и двигатели (говоря за двигателите от b d f и k сериите това са много добри двигатели)

    Коментиран от #11, #13

  • 10 Shmeker

    3 9 Отговор

    До коментар #8 от "Ярослав Станчев":

    Да. мощно се оакаха в F1, не че преди не бяха оакани
  • 11 Някой

    9 0 Отговор

    До коментар #9 от "Георги":

    Бъркаш марките, но продължаваш да изказваш мнения за двигатели на Хонда! Пази боже от такива като теб, независимо къде...
  • 12 Гост

    5 0 Отговор
    Колата е извънземна!
    Пък може да е просто от Япония...
  • 13 N.Pavlov

    7 0 Отговор

    До коментар #9 от "Георги":

    Нисана си мешат лелите с Рено ама споко ГТР си остава с двигател на нисан :) Колега още не съм чул някой да се оплаква от новите двигатели на хонда :)

    Коментиран от #16

  • 14 onq s konq

    1 10 Отговор
    Един е такъф същия вчера го направих сам да си говори по магистралата вчера хем беннвето ми е дизел !!! Голем смех !!!

    Коментиран от #15

  • 15 Беенвето

    5 3 Отговор

    До коментар #14 от "onq s konq":

    Много слабо вероятно да си го направил сам да си говори точно същата хонда :).. Скутер да не е било? И не по магистралата а на нивата на село?

    Айде паляк не се занимавай с непонятни въпроси :)
  • 16 Shmeker

    1 2 Отговор

    До коментар #13 от "N.Pavlov":

    Последните 15 години главите им са с много тънки клапани и не издържат на българските стандарти за газова уредба дълъг пробег.
  • 17 Гост от Несебър

    0 0 Отговор
    Е точно пък Мерцедес и Нисан ползват двигатели на Рено.. дизелите на А серията и малките и средни Нисани. Преди това Волво направиха грешката с V40 и S40. Мерцедесите вече върнаха в сервиз първите такива и тн. Относно 2.0 на Хонда е много стабилен и доказан в тази серия състезания. S2000 беше 10 години атмосверен атомобил с най-висока можност до преди 4 години, а сега е модел Ферари.