3 915 2

Още една малка оса - Yaris GRMN

Ангел Харизанов

Toyota обичат спортните си автомобили, като това не включва само тези на задно предаване. Хечбековете също са апетитна ниша за производителите и всеки се бори за свое парче от пая. Новото попълнение при тях се нарича Yaris GRMN или Gazoo Racing Masters of Nurburgring. Gazoo Racing седят зад много от състезателните проекти на японската компания, като това включва и отбора им във WRC.

Той ще се изправи срещу модели като Clio RS и Fiesta ST с мощност от около 215 конски сили идващи от 1.8-литров четирицилиндров двигател с принудително пълнене с компресор - агрегат познат от моделите на Lotus. Това ще означава ускорение от 0 до 100 в рамките на 6.5 секунди. Окачването ще бъде снишено с 35 мм, като това става благодарение на нови амортисьори Sachs и нови спортни пружини. Спирането ще бъде възложено на големи предни дискове с четирибутални апарати, а сцеплението ще се подпомага от диференциал с ограничено приплъзване.

В интериора ще присъстват спортни седалки Boshoku от типа "корито", които ще се грижат за добрата ви упора. Това обаче, няма да бъде масов модел, а наистина ограничен такъв с количество от само 400 машини, като цената му за Европа ще бъде 29900 евро.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • бегачка
  Отговор
  1 11:18  18.07.17
  Скъпо ,по скъпо,ужасно скъпо ! Цената е с около 10000 евро повече за такъв клас кола с такива характеристики ! Тази количка освен от колекционери нама ,кой друг да я купи !!!!
 • Томи
  Отговор
  2 11:56  18.07.17
  Може и да е добра колата но за тези кончета трябва да спринтира по-бързо от 6,5

Напиши коментар:


Публикувай