4 416 9

Subaru WRX STI Type RA падна под 7 минути на Нюрбургринг

Ангел Харизанов

Култовия WRX STI отново влезе в новините, като този път те са от Нюрбургринг. Моделът Subaru WRX STI Type RA падна под тежката граница от 7 минути на митичната писта и се превърна в най-бързия седан.

Този автомобил обаче, е много далеч от понятието "заводски автомобил", защото първата промяна е, че притежава двойно на заводската мощност - 600 конски сили, а от там нататък, списъкът е много дълъг. Този списък е изпълнен от най-известната компания създавала състезателни автомобили за Subaru - Prodrive.

Всъщност това може да се нарече "напълно подготвен състезателен автомобил", който използва и състезателни гуми, които променят драстично нивата на сцепление и следователно средната скорост. От там отиваме към олекотяването, състезателното окачване и всичките възможни настройки, които да изцедят всяка възможна стотна. Автомобилът е оборудван и с активен заден спойлер, който да понижава притискателните сили на правите участъци и да ги повишава където това е нужно. Въпреки подобренията, времето е повече от похвално и очакваме и онборд видео.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Пaзарен Либерализатор
  Отговор
  1 19:22  22.07.17
  Тази писта няма нищо общо с реални пътни условия, още повече в България...

  Коментиран от #3

 • Shmeker
  Отговор
  2 19:48  22.07.17
  Пистата е добра за тестване на поведение и гуми, предвид променливите атмосферни условия
 • Госттт
  Отговор
  3 22:08  22.07.17

  До коментар #1 от "Пaзарен Либерализатор":

  То нито една писта няма нищо общо с реални пътни условия, нали за това е писта
 • Ярослав Станчев
  Отговор
  4 22:33  22.07.17
  Щом Продрайв са замесени времето не е изненада.Само ми е интересно какво общо има това Субару със Субару,освен външния вид.....до някъде.

  Коментиран от #5, #7


 • Гост
  Отговор
  5 23:49  22.07.17

  До коментар #4 от "Ярослав Станчев":

  Преди 15 години Subaru Impreza WRX бяха с изключителни параметри, но от тогава не са мръднали и с конска сила. Жалко за такава рали икона като WRX STI.
 • Барба
  Отговор
  6 12:01  23.07.17
  Това май е Марк Хигинс, който постави рекорд за коли и на Остров Ман. Продрайв бяха и тези, които подготвяха колите на Колин МакРий и всъщност някои техни разработки влязоха в серийните коли, като и култовия 22b
 • Cool
  Отговор
  7 17:41  23.07.17

  До коментар #4 от "Ярослав Станчев":

  Как е аулудито.Аудито ли е wv или обратното.Взми им изпрати някои лев че в скоро може и да не ги бъде.Може да започнат да произвеждат тоалетни клекала.Поне логото им е добро ОООО няма да им трябва и софтуер а само скъсани зад--ници за тест на които им се ходи до WV или ОООО.

  Коментиран от #8

 • Ярослав Станчев
  Отговор
  8 18:48  23.07.17

  До коментар #7 от "Cool":

  Благодаря,добре е Аудито.Върви и не спира,за сега,само да има някой да му сипва.Е,не е като Субаруто от статията ама не се оплаквам.Където съм тръгнал съм стигнал и съм се върнал.Не ме е оставяло на пътя.Твоята кола как е?Движи ли или ти създава ядове?Похвали се нещо,колко си вдигнал,колко Поршета си изпреварил на аутобана,какви времена си дал на писта,на драг.
 • Obay
  Отговор
  9 07:25  27.07.17
  Хайде малко по сериозно да наплюем Субарото.... Липсват хейтърите... Каде сте бе хора?!!!!

Напиши коментар:


Публикувай