14 Декември, 2011 10:28 3 205 7

Нови кабрио и кросоувър от Mercedes-Benz

  • mercedes-benz-
  • blk-
  • glc

 

По все още непотвърдена информация Mercedes-Benz подготвя нов кабриолет, който ще е по-малък от SLK. Автомобилът ще бъде базиран на платформата на A-Klasse, като пак според слуховете не е изключено от компанията да пуснат и малко спортно купе.
 
Ако последното стане факт, то със сигурност ще влезне в пряка битка със сегашното купе на баварската първа серия. Кабриолетът обаче ще бъде без аналог, що се касае до преките конкуренти на Mercedes-Benz. Според експерти дизайнът на малкото кабрио ще е иновативен и ще превърне автомобила в най-красивия малък Benz.
 
От техническа гледна точка обаче сериозни иновации няма да има. Освен с различен външен вид новото кабрио няма да се отличава много от A-Klasse. Освен платформата ще бъдат използвани и много от основинте възли и агрегати на компактния хечбек, както и част от двигателната му гама.
 
Своеобразната кабрио версия на A-Klasse обаче не е пределът на фантазиите на щутгартските конструктори. Говори се, че на тази платформа се разработва и още един модел. Става дума за компактен кросоувър, който ще е позициониран стъпало под GLK.
 
Автомобилът с повишена проходимост ще получи названието BLK или GLC, но окончателен вариант все още не е избран. Твърди се, че и двата нови модела (кабриолетът и кросоувърът) ще разполагат и с наточени модификации.
 
Последните ще се оборудват с мощни двигатели, разработка на AMG, като съвместно с тях ще работят роботизирани автоматични скоростни кутии с два съединителя и седем предавки. На този етап обаче всичко това са само слухове, предположения и догадки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гого

    0 2 Отговор
    Е на тфа ли пежо мерцедес казват?!?
  • 2 Kobester

    0 2 Отговор
    Тази статия нямаше ли я и преди???? Защото съм чел някъде за GLC, а и тая малка ч****я ми е много позната.
    Иначе като цяло - бляк, у...ха се от мерцедес тоя път. Джипа на нищо не прилича, а малкото е много грозно. ТТ е много по-хубаво.
  • 3 Mercedes-Benz

    0 1 Отговор
    Kobester тия снимки са фотошоп,нямат нищо общо с истинските модели! Ма кво ли ти обяснявам,където и да отворя статия си на всяка манджа мерудия,разбиращ от всичко,що не отидеш да им дадеш малко акъл как да го направят,че да ти хареса? Май че се сещам,на хората от Щутгарт не им дреме за някъв незнаен български,че не ти харесва даден модел!

    Коментиран от #7

  • 4 Име:

    1 2 Отговор
    първоначално помислих че това е новото кабрио на Пежо....

    Коментиран от #6

  • 5 Име:

    0 2 Отговор
    А тия линии от страни не ви ли напомнят за нещо и някой. По точно Крис Бенгъл и z4. А и 1 серия
  • 6 ВИП АМГ

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Име:":

    @4 e ti moje dasi mislish kakvoto si iskash no e mercedes benz i sam siguren che shte e neshto mnogo dobro.
  • 7 Kobester

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Mercedes-Benz":

    @3 Просто си споделям мнението. А иначе на тебе това харесва ли ти??? А и нз колко са фотошоп, не ги виждам за 1ви или 2ри път, така че може и да не са просто прототипни.