Last news in Fakti

21 Август, 2017 17:47 4 388 3

Great Wall искала да купи само Jeep

  • great wall-
  • jeep-
  • fiat-
  • chysler-
  • fca
Great Wall искала да купи само Jeep - 1

Great Wall се интересува от покупката на марката Jeep, а не от придобиването на целия концерн Fiat Chrysler Automobiles. Това са обявили представители на китайската компания пред Automotive News по повод зачестилите информации за преговори за продажбата на италианско-американския концерн.

Jeep се смята за най-ценния бранд в портфейла на FCA и струва повече от цялата група. Експертът от Morgan Stanley Адам Джоунс смята, че цената на легендарната марка е $33.5 млрд., докато целият Fiat Chrysler струва не повече от $32 млрд.

Миналата година по цял свят са продадени 1.4 млн. "джипа", докато през 2008-а са реализирани само 800 000. Географското покритие на Jeep се разшири чувствително под ръководството на Серджо Маркионе и автомобили на марката вече се произвеждат не само в Щатите, а в Латинска Америка, Италия, Бразилия, Индия и Китай.

Great Wall Motor от своя страна не крие амбициите си да се превърне в най-големия производител на всъдеходи и кросоувъри в света. Компанията продава по 1 милион автомобила годишно само в Китай и има изследователски подразделения в Детройт и Лос Анджелис.

Новината за преговори между Great Wall и FCA веднага се отразиха на борсовите показатели. Акциите на италианско-американския концерн поскъпнаха с 4% на миланската и с 3% на шанхайската борса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 JEEP

    4 3 Отговор
    Началото на края :(

    Имах "удоволствието" да карам H5 няколко месеца. Евтина пластмаса и непрестанни проблеми. Говорим за чисто нова кола. Моя джип е на почти 17 години и не създава такива проблеми. Като изклчюча баналните смени на масла, накладки и т.н. годишната поддръжка ми е макс 200 лв. и мога да разчитам на него във всеки един момент.
  • 2 123

    9 2 Отговор
    Ти какво си очаквал от автомобил, който е на 1/3 от цената на аналогичен Jeep. Освен това, старите поради липса на електроника в някои случаи за значително по-надеждни от новите. От друга страна, това което най-много ме впечатли е, че желанието на китайците да купят от Фиат марката Jeep е вдигнало акциите на целия концерн Фиат. Просто китайците знаят как се прави бизнеса печеливш.
    Пак обръщам внимание, че ГУ искат да купят Jeep, а не обратното и също да направим уточнение, че в момента последната марка е собственост на Фиат, това че бяха почти фалирали - тоест не могат да генерират печалба.
    Хайде сега, драскачите на обяснят, как Грейт Уол са пълни боклуци и че е най-добре да закрием завода в Ловеч.

    Коментиран от #3

  • 3 незнайко

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "123":

    Не трябва да се закрива !!! Само да сглобяваме, но качествено.