Last news in Fakti

24 Август, 2017 12:05 19 843 30

Volkswagen представи SUV за €20 хил.

  • volkswagen-
  • t-roc-
  • франкфурт 2017
Volkswagen представи SUV за €20 хил. - 1

През последните години компактните кросоувъри се харчат като топъл хляб, но Volkswagen проспа новата мода. Немците ще се опитат да наваксат преднината на Renault-Nissan, PSA и корейците с T-Roc.

Volkswagen представи SUV за €20 хил.

Новият кросоувър ще бъде представен пред публика на салона във Франкфурт. Позициониран е под Tiguan, което го прави най-малкото и евтино SUV в гамата на Volkswagen.

Volkswagen представи SUV за €20 хил.

T-Roc е построен на платформата MQB-A0, която германският концерн смята да използва за основа на още много модели. Автомобилът с тегло около тон и половина е дълъг 4 234, широк 1 819 и висок 1 573 мм.

Volkswagen представи SUV за €20 хил.

Ръцете на дизайнерите във Волфсбург явно са били поразвързани, защото външността на T-Roc бяга малко встрани от строгата официална линия на марката. Оформлението на модела няма много допирни точки с останалата гама на производителя и в това няма лошо.

Volkswagen представи SUV за €20 хил.

Новото малко SUV на Volkswagen е прицелено в капризна клиентела и ще се опита да привлече купувачи с множество възможности за индивидуализация. T-Roc ще се предлага с двуцветна каросерия с 4 варианта за тавана и 10 за останалата част от купето.

Volkswagen представи SUV за €20 хил.

Салонът е по-близък до останалите нови модели на компанията. Благодарение на цветните декорации и обърнатата към водача централна конзола интериорът не страда от скука.

Volkswagen представи SUV за €20 хил.

Volkswagen ще се опита да цака конкуренцията в този толкова оспорван сегмент с изключително богато базово и допълнително оборудване. Ще се предлагат информационно-развлекателни системи с дисплеи от 6.5 до 8 инча, виртуален приборен панел с широк екран, двузонов климатик, панорамен покрив, активен круиз контрол, автоматично паркиране, камера за движение на заден ход, безключов достъп и много други. Системите за следене на маркировката и аварийно спиране с функция за разпознаване на пешеходци присъстват още в базовото оборудване.

Volkswagen представи SUV за €20 хил.

От Volkswagen се хвалят, че T-Roc е не само стилен, а и практичен. В петместна конфигурация багажникът поема 445 л, а ако облегалката на задната седалка се сгъне, обемът нараства до 1 290 литра.

Volkswagen представи SUV за €20 хил.

Новото немско SUV ще се предлага две изпълнения. Версиите Sport и Style ще се различават по седалките (в първия случай с по-изразена странична поддръжка), декорациите в салона и джантите. Догодина трябва да излезе и модификация R-Line с по-агресивен аеродинамичен пакет.

Volkswagen представи SUV за €20 хил.

В Европа T-Roc ще бъде достъпен с три бензинови и три дизелови турбодвигателя. Първите са с обем 1.0, 1.5 и 2.0 литра и развиват съответно 115, 150 и 190 к.с. Нафтовите мотори с обем 1.6 и 2.0 литра имат абсолютно същата мощност.

Volkswagen представи SUV за €20 хил.

Скоростните кутии ще бъдат шестстепенна механика с шест предавки или седемстепенен робот DSG. По-слабите моторизации ще бъдат с предно предаване, а версиите с мощност 150 и повече конски сили ще имат четири задвижващи колела.

Volkswagen представи SUV за €20 хил.

T-Roc ще се произвежда в заводите на Volkswagen в Индия и Бразилия. В Европа поръчки ще се приемат от ноември. Немците обещават базова цена от €20 000 - с около €6 000 по-малко от Tiguan.

Volkswagen представи SUV за €20 хил.

Volkswagen представи SUV за €20 хил.

Volkswagen представи SUV за €20 хил.

Volkswagen представи SUV за €20 хил.

Volkswagen представи SUV за €20 хил.

Volkswagen представи SUV за €20 хил.

Volkswagen представи SUV за €20 хил.

Volkswagen представи SUV за €20 хил.

Volkswagen представи SUV за €20 хил.

Volkswagen представи SUV за €20 хил.

Volkswagen представи SUV за €20 хил.

Volkswagen представи SUV за €20 хил.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    10 49 Отговор
    Всичко с предно е боклук !!!

    Коментиран от #4

  • 2 Некъф Пич

    15 5 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Скоростните кутии ще бъдат шестстепенна механика с шест предавки или седемстепенен робот DSG. Ко - ко каза ??? :D

    Иначе изглежда интересен модел. :)
  • 3 Пешо

    26 5 Отговор
    Мдаа , като знаем политиката на ценообразуване на ФВ базовата цена при желаните от всеки екстри може да набъбне двойно - така че - без коментар....евтино няма, колата изглежда твърде добре за да е толкова евтина
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Марио

    21 5 Отговор
    Хубаво джипче ще е.Не е зле.
  • 6 Гост

    24 9 Отговор
    Публикувано във факти.бг: T-Roc ще се произвежда в заводите на Volkswagen в Индия и Бразилия

    Майко мила бегай
  • 7 Коптор

    22 12 Отговор
    Това поне прилича на нещо, и е що годе доволно, за разлика от онова безформеното каптур с барабанови спирачки отзад за 30 бона. Поне ако ще ги давам, да има добра визия а не да прилича на полу-топка. Накратко добре им се е получило повдигнатото Поло, за супермаркета и обратно както и за качване на високи бордюри е супер!

    Коментиран от #29

  • 8 Пазарен Либерализатор

    27 4 Отговор
    За градски условия ще е супер, кофти, че ще го сглобяват м...ли.
  • 9 гост

    23 7 Отговор
    Добре, но те искат да конкурират Каптур, Джук и 2008, а тези коли започват от 14х.евро. Това ФВ със 150кс и 4х4 ще е към 30х.евро. Знаете ли колко други хубави и удобни коли тип джип може да си купите на тази цена? Въобще ФВ да се скрият някъде с техните "нови" разработки. Според мен са смешни да копират маркетингов модел от Рено. Вижда се какви продажби има Рено в Германия и чужбина, та хората ще си решат какво да карат.
  • 10 123

    15 8 Отговор
    VW нищо не са проспали, автора. Просто гроздето е кисело и Тигуана безумно скъп.
    С причина или без, се тая.
  • 11 гостенче

    13 5 Отговор
    Тия седалки приличат на тези от Голф 3 ГТ от 93-та или само така ми се струва......
  • 12 мм84

    20 2 Отговор
    Постарали са се дизайнерите на ФВ. Колата изглежда много свежа на фона на другите им модели. Определено ще се харчи , стига цените да са разумни, но както беше писал колегата по-горе, 2.0 двигател с 4х4 ще е над 65К лева, а в този ценови клас вече има много богат избор. Поздравления все пак , един хубав модел пускат :)
  • 13 fw190

    7 16 Отговор
    Поредният грозен ......ваген

    Коментиран от #18

  • 14 ФауВе

    13 4 Отговор
    Гледам снимките отвън е добре разчупили са малко дизайна и започва така да ме кефи докато не видях снимките и отвътре поредният скучен интериор приличащ като от 2007г същата работа като Артеона готин отвън скука отвътре

    Коментиран от #15

  • 15 123

    19 2 Отговор

    До коментар #14 от "ФауВе":

    Перфектна е. Сега чакаме Шкода да извади аналога за 15 000 евро и си купуваме такава.
  • 16 japan fen

    10 7 Отговор
    тигуан ли е, Q5 ли е, всичко изглежда еднакво ...

    Коментиран от #20

  • 17 копеле

    4 5 Отговор
    Е как може да вкарат цвета от вън и вътре в интериора беее, много грозна картинка ужас. Веднага му удрям едно качествено фолио от драна стомана на 3M . Иначе е добре колицата свежичка и симпатична.

    Коментиран от #22

  • 18 ГОСТ55

    7 3 Отговор

    До коментар #13 от "fw190":

    Кам да те видим колко си убав па ти! Тва ако е грозно....Пожелавам ти да си красив поне колкото задната му броня, но едва ли:)
  • 19 ккк

    5 3 Отговор
    Винаги съм се чудел, защо авто-производителите претрупват "предницата" на автомобила с всевъзможни допълнителни "дупки" за въздух, фарчета, лайсни, светодиоди, спойлерчета и тем подобни? Кому са нужни? Къде да гледам автомобила? У тех ли у фаровете ли.

    Това важи и за задните спойлери и стопове.

    А салона определено не трябва да е като парче боядисана пластмаса, купена от левчето и сложена да подпира.

    Последно -някой знае ли защо се слагат надлъжните лайсни/шарки на седалките? ААаааа !

    Е и те това в допълнение с останалите неща, ме шокира.

    И да съм обективен и марките на които симпатизирам, в някой от моделите си леко мацат по същия начин. ХХхмм по мъничко насам натам.
  • 20 аааааааа

    5 0 Отговор

    До коментар #16 от "japan fen":

    ааа, Q3
  • 21 БОКО

    4 1 Отговор
    Тази вагина лови окото!
  • 22 Пръцко

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "копеле":

    За да замяза на ЗАЗ 965 - гърбавото автомобилче от преди 50 години без облицовки отвътре!
  • 23 босе

    7 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: T-Roc ще се произвежда в заводите на Volkswagen в Индия и Бразилия-да можеше да ви чуе Хитлер....ужас!!

    Коментиран от #30

  • 24 bibendum

    9 0 Отговор
    Супер е колата. Салона е пипнат. Евала на VW. Помислили са за всичко. Най ми харесва, че са оставили врътката за звука на навигацията. Друго си е да го врътнеш до край, вместо да чукаш с пръсти по дисплея.
  • 25 Гошо

    2 1 Отговор
    Eй, не се научиха,че коли на НАФТА няма!!!Има на ДИЗЕЛ, което е много различно от т.нар. НАФТА!!!

    Коментиран от #27

  • 26 кола

    4 5 Отговор
    Прилича на малка джипка за гейове-вегани.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Журналиста

    1 0 Отговор
    3-те бензинови мотора имат същата мощност лато 2-та дизелови. Интересно сравнение.
  • 29 Разбирача 2к17

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Коптор":

    А виждал ли си им новото twingo, за 30 бона малък бръмбъзък с барабанни отзад....
  • 30 Кольо кварталния

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "босе":

    Това ще му бъде най-малкия проблем на човека...