31 Август, 2017 10:37 8 577 17

Бензинът си отива. Идват автономни електрички

  • smart-
  • mini-
  • концепции-
  • електромобили-
  • франкфурт 2017
Бензинът си отива. Идват автономни електрички - 1

Двете градски икони Mini и Smart са подготвили за автомобилното изложение във Франкфурт изцяло електрически концепции. Още по-любопитно е, че прототипа на Smart е без волан и педали, тоест - абсолютно автономен.

Концепцията на Smart се нарича Vision EQ Fortwo и според създателите представлява градската кола на бъдещето. В бъдещия си сериен вариант субкомпактното електромобилче ще разполага с т.нар. пето ниво на автономност, което според спецификацията на SAE представлява превозно средство, което може да се движи абсолютно самостоятелно, без намесата на водач.Бензинът си отива. Идват автономни електрички

Всички действия във Vision EQ Fortwo се извършват или посредством смартфон, или чрез гласови команди. Габаритите са 2699, 1720 и 1535 милиметра, съответно дължина, широчина и височина. Електромоторът е монтиран на задната ос, а батериите ще са достатъчни за изминаване на 300 километра. Автомобилчето ще се включи в програмата "каршеринг", която, според прогнози, през 2025 година ще се използва от 36.7 млн. души.

От Mini гледат по-близко в бъдещето, защото техния прототип Electric Concept не е автономен. Той обаче може да се превърне в предвестник на първото изцяло електрическо Mini. ТТ данните все още не са разсекретени, но от компанията заявиха, че колата ще разполага с доста мощен електромотор. Колата, също като Vision EQ Fortwo, е предназначена за градски преходи, разполага с 19-цолови джанти, скрити дръжки на вратите и с псевдо въздухозаборници. Така цялостното усещане е за по-спортен автомобил. Електрическото Mini може да влезе в серия още през 2019 година.Бензинът си отива. Идват автономни електрички


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българин

    52 4 Отговор
    Ура! Всеки българин с по два безплатни дизела! Един за четни и един за неченти дати! Ако са останали дотогава българи, де.
  • 2 Гост

    24 2 Отговор
    В момента когато смартовете влязат в България, на момента ще избягат обратно в Германия.
  • 3 КЕЧ

    34 6 Отговор
    Егати самоварите! Автономен автомобил управляван със смартфон или гласови команди!!!!? Ами ако ти "падне+батерията на телефона или точно когато не трябва се закашляш или ти "падне"гласъш? Тогава какво правиме? Бутаме? Възможно е, те за това ги правят мънички, ако се наложи да буташ.
    Не ти ли влезе бензин в г...а, не си е работа. Тук може би важи друго правило: Не те ли удари ток в г...а!
    Удоволствието да си шофираш сам колата къде остава?

    Коментиран от #17

  • 4 ПРОГРАМИСТ

    31 4 Отговор
    СТРАШНОТО Е ДРУГО,ЧЕ ДОРИ И СЕГА КОЛИТЕ СЛЕД 2010 КОИТО СА НАПЪЛНО КОМПЮТЪРИЗИРАНИ МОГАТ ДА БЪДАТ ХАКНАТИ,БЛОКИРАНИ И УПРАВЛЯВАНИ ОТ РАЗСТОЯНИЕ,Т.Е,МОГАТ ДА ТИ ОТКАЖАТ СПИРАЧКИТЕ КОГАТО ТЕ ПОИСКАТ,ИЛИ ДА ТЕ ИЗХВЪРЛЯТ НА НЯКОЙ ЗАВОЙ КОГАТО ПАК НЯКОЙ СИ ПОИСКАТ!АМИ АКО ТЕ ПРЕВЪРНАТ В ТЕРОРИСТ БЕЗ ДА ЗНАЕШ,КАКТО СИ КАРАШ ПОКРАЙ НЯКОЯ ОЖИВЕНА УЛИЦА ДА ТЕ ХАКНАТ,ДА ТИ ОТНЕМАТ УПРАВЛЕНИЕТО И ДА ТЕ НАСОЧАТ КЪМ ХОРАТА,ПОСЛЕ ДА ТЕ ГРЪМНАТ И ХОДИ СЕ ОБЯСНЯВАЙ?ЕЙ,ХОРА,ДАВАТЕ ЛИ СИ СМЕТКА КОЛКО ОПАСНА И ДЕБЕЛА СТАВА РАБОТАТА,НЕЩО ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ,НЕ ДА СЕ МЪЛЧИ,НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПОВЕРЯВА ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ 100% НА КОМПЮТРИ И РОБОТИ,ВСЪЩНОСТ ТОВА ПЪК С НАПЪЛНО АВТОМАТИЗИРАНИЯ АВТОМОБИЛ НИЕ САМИТЕ СТАВАМЕ 100% ЖИВИ РОБОТИ!АЗ ЛИЧНО ЩЕ СЕ ОТКАЖА ОТ ВСЯКАКЪВ ТРАНСПОРТ И САМО Н КОЛЕЛОТО ИЛИ КОНЯ,АМА НА КОНЯ МОЖЕ ДА СА МУ ТУРИЛИ ПЪК ЧИП,ТАКА ЧЕ САМО КОЛЕЛОТО И КРАКАТА.....!

    Коментиран от #5

  • 5 Вуте

    13 11 Отговор

    До коментар #4 от "ПРОГРАМИСТ":

    Купи си москвич 408 и нема да имаш проблеми
  • 6 Рав4 за нови дюзи

    34 1 Отговор
    Тоя Смарт е като асансьор- влизам, натискам копчето, вратата се затваря и той потегля. Изпитвам съмнения, че след две поколения в тия автомномни кутии ще се возят само олигофрени, на които само смартфона им знае на къде отиват...
  • 7 Марио

    28 8 Отговор
    Махнете тия тъпи електричка които не стават за нищо.Спрете да ни ги натрапвате.Оставете ни да си караме бензина и дизела.Електричките са непрактични.
  • 8 Грую

    17 4 Отговор
    Доста поизбързвате с тези новини. Скъпите електрически возила с бавно зареждащи се батерии, на които им пада капацитетът на зареждане, с малка товароносимост и зареждани с електроенергия, произвеждана от Топлолектрически централи. Някак си не го виждам да си отива този ми ти бензин и петролни продукти. Ще е нужно много дерзане и инвестиции докато текне само зелена енергия в мрежата, а технологията на електромобилите или там водород ли да се подобрят дотолкова, че да конкурират в практичност, мощ и цена ДВГ-то и дето го е рекъл поета тогава можем да викнем ние "хляб или свинец" .

    Коментиран от #14

  • 9 КО НЕ

    18 2 Отговор
    "Бензинът си отива..." НЕМА КА ДА СТАНЕ
  • 10 Vasik Atanasova

    10 1 Отговор
    няма да е скоро това
    бензина да си отива
    хахаххахахахаххахахха
    кви са тези сапунерки
  • 11 Vasik Atanasova

    7 2 Отговор
    само да попитам
    ТОВА КОЛИ ЗА МЪЖЕ ЛИ СА
    АХАХАХХАХАХХАХАХАХХАХАХХАХАХХАХА
  • 12 Vasik Atanasova

    7 5 Отговор
    НАЙ ДОБРОТО ГОРИВО ЗА АВТОМОБИЛИ Е БЕНЗИНА

    Коментиран от #15

  • 13 Majesty

    4 2 Отговор
    Тесла...прехвалената цена на mp100 battery pack около 35000usd.И следва въпроса...кога ще станат масови според мен няма да е скоро.
  • 14 Не съм гост Евгени Атанасов съм!?!

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Грую":

    БРАВО КОЛЕГА !ТОЧНО ТАКА.
  • 15 Цецо

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Vasik Atanasova":

    Ха.ха
  • 16 Стига права и свободи,има и задължения!!

    5 2 Отговор
    Много противници има Смартчето,ама има и супер предимства.Първо можеш да си пийваш колкото си искаш и където си искаш,второ проблема с джигитите е решен.Трето тези който не можеха да си изкарат изпитите като бели хора вече могат да се возят като картофи...
  • 17 един

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "КЕЧ":

    Ами в случай, че ми се разболее гърлото и нямам глас, сигурно е предвиден вариант да я карам с члена си тая кола. Безбожна простотия. Дано е част от онези прототипи, които никога не стават реалност. В такава кола ЦРУ може да те бутуряса когато и където си поиска, че на това отгоре после ако не успееш да умреш, може и да ти напишат акт за превишена скорост. То не че в сегашните не е така вече де....