3 042 0

Джаки Чан ще снима филм за "24-те часа на Льо Ман"

Георги Касабов

Екшън звездата Джаки Чан планира да заснеме филм за легендарния автомобилен маратон "24 часа на Льо Ман", съобщава директорът на бюрото по туризма на френското градче Брюно Рей пред France Bleu. Лентата ще разказва историята на прочутото състезание за идръжливост, в което отборът на актьора участва през последните две години.

"Ангажирани сме в проекта и отговаряме за логистиката. Работили сме и преди с екипа на Джаки Чан по време на стартовете в Льо Ман и ще продължим сътрудничеството си по време на снимките", заявява Рей. Снимките на лентата започват през април догодина.

Джаки Чан е съсобственик на Jackie Chan DC Racing. Тази година тимът зае второ и трето място в генералното класиране на "24-те часа на Льо Ман", а в клас LMP2 пилотите на отбора се подредиха на челните две места.

Чан става четвъртият холивудски акртьор, свързан с "Льо Ман". През 1970 г. филм за надпреварата заснема легендарният Стийв МакКуийн. Девет години по-късно отборът на Пол Нюман се класира на второ място, а през 2009-а и между 2013-а и 2015-а в състезанието участва Патрик Демпси.Още по темата

 • Правят сериал по "Истински лъжи"

  Правят сериал по "Истински лъжи"

  В момента се подготвя сериал по филма „Истински лъжи“, съобщи Empire. Хитовата лента беше един от хитовете през 1994 г. Звездите на ...
  24.09.2017
  920
  1

Напиши коментар:


Публикувай