Last news in Fakti

5 Септември, 2017 10:23 8 998 5

Японска хиперкола ускорява до 100 за по-малко 2 секунди

  • aspark-
  • owl-
  • франкфурт 2017
Японска хиперкола ускорява до 100 за по-малко 2 секунди - 1

Неизвестен японски производител се кани да се включи с гръм трясък в надпреварата за най-бърз автомобил в света. Компанията Aspark, за която никой не е чувал до този момент, твърди, че нейният електрически хиперкар ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 2 секунди.

Японците разработват изцяло карбоновия Owl (сова, бухал) от 2014 г. Високото 990 мм купе ще получи електромотор с все още неясни технически характеристики и свръхлеки колела от магнезиева сплав. Повече подробности ще станат ясни на салона във Франкфурт.

За шампион по ускорение сред серийните автомобили в момента се смята Dodge Challenger SRT Demon, който спринтира от място до 96 км/ч за 2.3 секунди. Китайският електромобил Nio EP9 с мощност 1 360 к.с. "лепи стотака" за 2.7, а американският Lucid Air - за 2.5 секунди.

Японска хиперкола ускорява до 100 за по-малко 2 секунди


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 YAMAHA

    33 5 Отговор
    Коня ще ги бега с баварецу
  • 2 onq s konq

    6 7 Отговор
    ти ше бягаш
  • 3 гост

    2 4 Отговор
    Китайската също може да слезе под 2 с , ако и се смени главното предаване , сега е сметната за максимална скорост на писта , където ускорението от място не е толкова важно
  • 4 onq s konq

    3 7 Отговор
    Мойто БМВ с чипа прави по-добро време.

    Коментиран от #5

  • 5 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Вместо под 2 секунди над 12 секунди имаше предвид