Last news in Fakti

10 Септември, 2017 12:17 5 475 0

Ferrari 458 с двигател от LaFerrari?

Да, много хора ще се изненадат, но това наистина не е поредния Photoshop колаж, а напълно нормален автомобил. Историята на създаването му, е по-интересна отколкото си представяхме, защото това не е някаква трансплантация, нито специална версия на 458. Това е тестовият автомобил, в който е изпробван V12 двигателя, който по-късно се озовава в хиперхибрида LaFerrari и явно италианския производител е бил склонен да се раздели с него и да зарадва поредния колекционер.

В случая, този носи псевдонима gregb.23 и има още по-интересна информация за машината - "Прототип на LaFerrari, който е използван за тестовете на двигателя. Без хибридна система. Кара се като "нормална" кола. Няма възможност за регистрация като автомобил за пътя - само за писта в първите 24 месеца".

Оригинално модела 458 се задвижва от 4.5-литровия V8 двигател с вътрешно означение F136 и има мощност от 570 конски сили и 540 нютонметра, а този на LaFerrari е значително по-силен и голям - 6.3-литров V12 с мощност от 800 конски сили и 700 нютонметра. Това сметнато в пропорция означава по конска сила на два килограма, а малко машини могат да се похвалят с такава. Този автомобил със сигурност ще се превърне в доводоносна колекционерска играчка в бъдеще, защото излиза директно от Модена.

Thoughts on the #Ferrari #458 with the #LaFerrari #V12 ?!

A post shared by Greg B. ⚫️🔵 (@gregb.23) on Sep 5, 2017 at 10:55am PDT


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА