Last news in Fakti

12 Септември, 2017 11:37 5 948 14

BMW подгрява за електрическа "петица"

  • bmw-
  • vision dynamics-
  • i5-
  • франкфурт 2017

От Мюнхен спазиха обещанието си да докарат във Франкфурт нов изцяло електрически модел от линията i, който ще бъде позициониран между i3 и i8. Неотдавна в мрежата се появиха патентни изображения на подобен модел и всички очакваха да го видят на живо на щанда на BMW, но дизайнът на прототипа няма нищо общо с колата от изтеклите снимки.

Концептуалният предвестник на i5 прилича повече на новата "осмица" и X7, чиито осмоъгълни "бъбреци" могат да се видят и в предницата на Vision Dynamics, но без решетките. Предвид вида на задвижващата система в това няма нищо чудно.

Ъглите на страничните прозорци за скосени и се съединяват със средната колонка на покрива, образувайки рамки в стила на i-тройката. В задницата пък се долавят елементи от дизайна на новото Z4.

Новото електрическо BMW ускорява до 100 за четири секунди и вдига 200 км/ч. Максималната скорост може да не изглежда висока, но пък с едно зареждане на батериите могат да бъдат изминати до 600 км.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    11 8 Отговор
    Това на снимките ако го пуснат на 60х.евро ще се купува, но няма да го наравят. Всички си чешат езиците само Тесла произвежда сериозни коли с мощност и пробег.

    Коментиран от #3

  • 2 Никой

    10 7 Отговор
    Изглежда доста хищно. Ако и серийните версии запазят дизайна от последните няколко БМВ концепта ще имат гама от красиви автомобили, които не си приличат твърде много, както е при Ауди в момента.
  • 3 Никой

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Разликата е че това е сравнително нова технология, следователно за да е достъпна трябва да се пести оттук оттам. Те могат да я пуснат за 60к евро, но интериора, както е и при Теслата, няма да е на нивото за парите си. А хората, които купуват БМВ от този сегмент очакват премиум.

    Коментиран от #5

  • 4 Ха ха ха

    4 2 Отговор
    Това на муцуната има гиричка
  • 5 гост

    13 3 Отговор

    До коментар #3 от "Никой":

    Бъди спокоен , на запад снобите доста намаляха , за разлика от България и се интересуват от съвсем други неща , примерно от бъдещето на децата си , а не от мутренска парвенющина

    Коментиран от #8

  • 6 Работник

    5 3 Отговор
    не може ли да е електрическа ама да не изглежда идиотски ??? Оставете бъбреците, фаровете, стоповете и джантите па си я правете на водород ако щете...

    Коментиран от #7

  • 7 гост

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "Работник":

    Чакай да видиш ВАГ-.ните какви ще извадят , съвсем ще се отчаеш ! За няма една година станаха над "300 модела" за над 84 МИЛИАРДА !!!!
    http://www.ecars.bg/blogs/elektromobili-1/2201-volkswagen-investicii-v-baterii-i-elektromobili
  • 8 Никой

    8 0 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Човек, който дава над 100бона за кола очаква нещо в замяна. Новата технология е хубаво нещо, но всеки търси различни качества в кола.

    Коментиран от #9

  • 9 гост

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "Никой":

    И това нещо е новата технология и възможност да караш кола за бъдещето, а не технология на 120г (не че електричката не е по-стара, но е в ренесанс). Та хората с пари ще си преценят. Това е като дилемата бюджетна и нова, или луксозна и амортизирана-употребена.
  • 10 ОМГ

    4 2 Отговор
    Лазерни фарове, 0 до 100 за 4 секунди, стъклен покрив, бъкано с екстри, 600 км обсег с 1 зареждане ама все още с тия извратени събрани бъбреци.. кво ви стана бе хора... това им отиваше само на акулите... плийз стоп
  • 11 German cars

    9 3 Отговор
    Къв е тоя дебел задник на предницата?
  • 12 Пръцко

    1 1 Отговор
    На подобно стилово недоразумение би се возил само Съдия Дред от едноименния филм, и то само ако го заплашат с ново 200-годишно замразяване!
  • 13 ГОСТ

    0 1 Отговор
    те нали пуснаха едно електрическо БМВ
    то много добре изглеждаше
    ма много добре
    и с това се свърши
    дали са продали 1000 броя
    та сега ново
  • 14 ххх

    0 0 Отговор
    Мен ме интересува повече колата от вътре. А и изглежда много готина.