Last news in Fakti

15 Септември, 2017 10:56 6 326 7

Една Mazda, която няма да видим в БГ

  • mazda-
  • cx-8

Японската марка Mazda представи един интересен нов модел, който за съжаление няма да се продава у нас. Става дума за Mazda CX-8, която всъщност представлява умалена версия на всъдехода CX-9. Въпреки по-малките си размери обаче, колата е с три реда седалки и ще бъде достъпна и с шест, и със седем места.

Габаритната дължина на автомобила с повишена проходимост е 4 900 мм, широчината му е 1 840 мм, а височината - 1 730 мм. Така CX-8 е по-къса със 175 мм, по-тясна със 129 мм и по-ниска със 17 мм от CX-9. Салонът обаче е много просторен, като най-любопитното е, че когато са разгънати и трите реда седалки товарният обем е 239 литра, което е с 9 литра повече от обема на багажника на CX-9.

Новата Mazda ще се предлага с 2.2-литров дизел с мощност 190 конски сили и максимален въртящ момент 450 Нм, който ще работи съвместно с шестстепенна автоматична трансмисия. Пиковият момент може да се предава през трансмисията както само на предните колела, така и на двете оси.

За съжаление този модел няма да се предлага у нас и в Европа. Той е предназначен само за Япония, където пък по-големия CX-9 не се предлага. Цената на Mazda CX-8 ще е 3.2 млн йени - сума равняваща се приблизително на 24 000 евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Aleks

    17 0 Отговор
    За 47 000 лв СХ 8 би сразил конкуренцията, но в Бг цената ще е над 60 000 лв, та за 47 мазда 6 комби не може да се вземе.

    Коментиран от #2

  • 2 гост

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Aleks":

    Пише , че е само за Япония , а там 24 000 евра са по-малко от средна годишна заплата .
  • 3 Петрова

    4 2 Отговор
    Колата изглежда много добре, двигателят й ще е перфектен за това голямо купе, а возията да не говорим, със сигурност ще вози меко и няма да създава проблеми както на водача, така и на пътниците. По принцип Мазда правят много добри коли, не мога да си представя това чудовище как ще изглежда на живо, защото такъв екземпляр няма да се продава в Европа.
  • 4 джамбо

    4 4 Отговор
    ще дакарат на горубляне веднага 2-3 бройки карани от баби до църквата
  • 5 Japan

    1 2 Отговор
    Яко кефи само мотора леко слаб за купето,ама с един качествен ремап ще стане пушка.
  • 6 ккк

    1 1 Отговор
    CX-9 го представиха през 2015 г. на автосалона в Лос Анджелис и оттогава нищо не се чу. Аз си мислех, че ще бъде само за американският пазар поради размерите му, но май ни там ни тука. Така, че и той и CX-8 за мен си остават някак непознати модели. Не популяризирани. Не знам защо.
  • 7 ххх

    1 0 Отговор
    Не знам защо има толкова седалки, според мен е непрактично и опасно. Но пък изглежда хубава.