Last news in Fakti

18 Септември, 2017 15:23 61 372 69

5-те истински джипки на пазара

  • джипове-
  • всъдеходи

Ако тези коли закъсат, то за да извикате трактор ще трябва да ходите доста

Последните мохикани, старата гвардия, класическите джипки - всички тези определения важат за една порода високопроходими автомобили, която все повече отстъпва място на т.нар. паркетници. За съжаление тези автомобили безвъзвратно си отиват, а днес, ако човек наистина желае такъв автомобил, то възможностите за нов се броят на пръстите на едната ръка. Ето ги.

Jeep Wrangler

Гените на Jeep-овете могат да бъдат открити още в знаменития Willys. И днес, моделната гама се състои от автомобили с рама, предвидени за най-суровите пътни условия, разполагащи още в базовото си оборудване с цели мостове и истинско 4х4.

Suzuki Jimny

За възможностите на малкото всъдеходче не се говори много, но дори и в базовото си изпълнение автомобила предлага завидна проходимост. А с минимална модернизация и подходящи колела се превръща в истински off-road звяр.

UAZ Hunter

Това е най-евтиният истински всъдеход в света, който и до момента може да се купи нов. Интересното е, че той се произвежда без съществени изменения от 1972 година и все още е сред лидерите по проходимост.

Toyota Land Cruiser 70

Да си купиш нова такава машина в днешно време си е проблем. Не е невъзможно, но за целта човек трябва да се разходи до ЮАР, Арабските емирства или до Япония или Австралия. Само там все още може да се намери изключително проходимата Toyota Land Cruiser 70.

Mercedes-Benz G-Klasse

Иконата сред off-road машините е именно култовата G-Klasse. Този всъдеход също се произвежда без радикални промени от 1979 година, но за разлика от UAZ, такива Mercedes внася непрекъснато, но много предпазливо.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Random

    61 14 Отговор
    G-класата нещо много я разлигавиха.
    Иначе не е много по-зле от УАЗ.
  • 2 Гост

    77 40 Отговор
    Авторе , авторе като пишеш за истински джипове не може да не се
    представи Land Rover Defender .Сузукито не е за тази класация .

    Коментиран от #6, #38

  • 3 мъка

    48 95 Отговор
    Их, Ужаската била истински джип???!?
  • 4 Пазарен Либерализатор™

    72 37 Отговор
    Като видях УАЗ-ката сълзи ми потекоха....
  • 5 байразбирач

    53 19 Отговор
    А бе тези ужаски ,още ли ги правят.........аси изпитаната марка,още сто години да ги правят данооооо
  • 6 дедо Стефчо

    21 8 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    То на Атон монасите само на Сузикита залагат :)
  • 7 Пазарен Либерализатор™

    40 33 Отговор
    Къде са нисан патрул и мицубиши паджеро/L200?
  • 8 Вермахт

    43 50 Отговор
    УАЗ колкото го караш × 5 го правиш ,по късно става и × 10
  • 9 АЛЬОША

    95 28 Отговор
    Пичове, така наречената уЖаска, слага в малкият си джоб останалите, с изключение на WILLYS-а. Имах възможност да карам такава джипка, още от първите които се внесоха от тогавашния СССР. Това как върви в пресечена местнот, без дори пътека, не е истина. Ама блато, кал, гьол или гора, това не се спира. Карал съм БТР в казармата, това гази по същият начин. Е, доста харчи и то бензин, ама нейсе.
  • 10 Boro07

    45 41 Отговор
    Глупости,
    Уаз,
    Нива,
    Буханка
    Хънтър и ЗАЗ.И кило водка с кисели краставички
  • 11 Подгизналия

    43 68 Отговор
    ПЪРВО: " Къса база"!. Да сте виждали УАЗ или Нива на истинско Оф- роуд съревнование? Те са за мазохисти, които в гробищата погребват прави, защото постоянно лежат под тях!

    Коментиран от #44

  • 12 Stoich

    26 20 Отговор
    Пропуснали сте Pajero 2 и L200.

    Коментиран от #60

  • 13 Уаз

    109 37 Отговор
    КАЛТА ЗА УАЗА Е КАТО ВОДАТА НА ВОДОЛАЗА НАЙ ПРОХОДИМИЯ ДЖИП В СВЕТА НЯМА МЯСТО ОТ ДЕТ НЕМОЖЕ ДА МИНИ КОЙТО НЕ Е КАРАЛ НЕЗНАЕ ЗА КАКВА МАШИНА СТАВА ВЪПРОС И НЕКА ХОРАТА КОЙТО НЕСА НАЯСНО С ТАЗИ МАШИНА ДА НЕПИШАТ ГЛУПОСТИ НОМЕР 1 Е УАЗА

    Коментиран от #66

  • 14 АЛЬОША

    68 18 Отговор
    Дааа! Очевидно тук хора дават мнение от типа "Един чел нещо,друг казал нещо".Нека да си дават мнението хора които са използвали някоя от тези джипки, т.е имат опит и база за сравнение. А другите нека четат за да се информират. Ще е полезно за тях. Ако някой е ходил на лов с Уазка ще разбере за какво си говорим. Наистина не са с луксозен салон, JEEP също, но това не им пречи да са номер1 по проходимост. Тези две марки са се доказали във времето и е смешно ние да ги сравняваме с паркетни джипчета. Пропуснах още един доказал се истински всъдеход и това Land Rover Defender!! Който иска нека ме опровергае!

    Коментиран от #69

  • 15 Damn

    40 6 Отговор
    АМИ Land Cruiser особено старият
  • 16 Цецо

    46 20 Отговор
    Като нямам денги за Дефенфър, хваля Уазката.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Гост88

    59 15 Отговор
    Уаз хънтър (hunter) и се карат в България на много места защото вършат работа там кадето на другите ще им събираш пласмасариите и целуфаните
  • 21 СнеженЛеопард

    36 10 Отговор
    Погледнато като дизайн, УАЗ-ката и Jeep Wrangler ми харесват най-много.

    Коментиран от #67, #68

  • 22 aaaaa

    11 67 Отговор
    Hummer H1,H2,H3 са по-добри от тези легени . Точка .

    Коментиран от #27

  • 23 граничар

    79 15 Отговор
    застава ни беше високо в Родопите,идваха много на лов при нас от Мвр-София включително и министъра тогава 96-та г. един с мустаци го помня!Имаха Defender и Land Cruiser,зимата ги дърпахме с Уазката в калта и ако пък хептен не ставаше ,идваше Зил 131 и те така!

    Коментиран от #31

  • 24 Патриот

    14 9 Отговор
    Каква е тая пропаганда?
    Която машина не е руска е с руски номер с изключение на Мерца, ама те нали там са сиромаси.
  • 25 onq s konq

    12 48 Отговор
    Кого интересува тая класация?Колко хора ще се забият по чукари и тресавища да ги ядат комарите,да си стъкмят огън и да си сварят супа от джанки?Верно има запалени ловци,но те си карат по сравнително читави горски пътища,а част от тях ползват СЛУЖЕБНИ ДЖИПОВЕ НА ЛОВНОТО СТОПАНСТВО.И понеже трудно ще срещнем човек с нов подобен "високопроходим" джип,който с радост да го хвърли в калните води на накоя бърза река или пък да троши по канарите и да го стържат драките,затова и тия машини се купуват изключително "на старо" за по няколко хиляди.От тук и ефекта-ЧЕ НАДЕЖДНОСТТА ИМ Е ПОЧТИ РАВНА НА НУЛА поради изтеклия им срок на годност.Ама който си няма пари за БМВ - Х-5,6 или Ауди Q-7...

    Коментиран от #28, #29

  • 26 Пазарен Либерализатор™

    45 48 Отговор
    За Jeep нямам личнин впечатления, но да се сравнява маломощната УАЗ-ка, трошлив руски кошник с титани като G-wagen и TLC 70 е меко казано нелепо. УАЗ-ката дори парно няма, седалките са кошмар, защото идеята и е еднократно ползване за придвижване от топка А до точка Б, при изпълнение успешно на това условие конструкторите-ушанки са преценили, че личният състав няма да оцелее за да се налага ползването на УАЗ-ката за обратно придвижване. Верно, има милатъри дизайн, ламарина, зелена боя, но двигателя е маломощен, а скорости, диференциал и раздатка са направени от бисквити. Иначе УАЗ 469 е идеален тренажор за механик-мазохист, решил да се бори с дефектите в руското автомобилостроене.

    Коментиран от #30, #46

  • 27 004130

    18 4 Отговор

    До коментар #22 от "aaaaa":

    Особенно H3, ахахахах.

    Коментиран от #63

  • 28 Пазарен Либерализатор

    36 6 Отговор

    До коментар #25 от "onq s konq":

    БМВ - Х-5,6 или Ауди Q-7 не могат да минат там, където с лекота ще се катери гега или TLC 70 на 15 години.

    Коментиран от #37, #40

  • 29 мИНгаре

    35 3 Отговор

    До коментар #25 от "onq s konq":

    Коньо, 5,6, и 7-ката са като красиви кобили и толкоз, за работа и ефикасност не стават. Само да ги гледаш и да им се наслаждаваш. Работника, помагача, този който ще ти свърши услуга, добичето, работното магаре - мИнгаре са Джип Ренглър, Уаз, Г-класа и другите дето са ти ги написали.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Чичо Манчо (с умиление)

    43 12 Отговор

    До коментар #23 от "граничар":

    Ам'чи, тя - Уазката е доказана и изпитана, като един от вседеходите с най-добра и висока проходимост на офроуд терен!!
  • 32 Пазарен Либерализатор

    19 39 Отговор

    До коментар #30 от "User":

    За какво да съм кисел, че УАЗ-ката е самоходен курник ли? УАЗ-каджиите да си киселеят, аз се радвам на надеждна гега и японец.

    Коментиран от #34

  • 33 гошо

    47 13 Отговор
    До пазарния либерализатор
    Грешиш,значи не си карал УАЗ.Парното му е страхотно,има огромен радиатор и ако е северно изпълнение нямаш ядове и при температури под -40....в Соргут съм карал уаз 8 месеца или цялата зима.

    Коментиран от #36, #56

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 boticha

    59 15 Отговор
    Живея в ловно рибарски район и наблюдавам ловци и риболовци,как пристигат с японски и други"всъдеходи",зарязват ги на асфалта и се мятат в уазките.....защо ли?
  • 36 Пазарен Либерализатор™

    21 20 Отговор

    До коментар #33 от "гошо":

    Аз съм карал в казармата. Не знам за какво парно говориш, като в УАЗ-ката се гонят ветровете, правехме спиртник от празна консерва да се греем вътре като спрем.
  • 37 onq s konq

    21 13 Отговор

    До коментар #28 от "Пазарен Либерализатор":

    Да така е че не могат да минат,но въпросът е кво майка си ще търся по чукарите?Ако съм дървосекач-разбирам.Ако работя в Енергото и ще опъвам жици за трафопостове и ретранслатори с голяма заплата...или пък ще крада въпросните жици-пак разбирам.Ама при положение че почти всички в БГ плачат че пътищата ни са калпави,а УМИШЛЕНО ДА ГИ ВЛЕКАТ НЕПРОХОДИМИТЕ МЕСТА ...е тва не го разбирам!

    Коментиран от #39

  • 38 ААА

    34 4 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Аз не знам на какво е способно "Джъмнито" , знам на какво е способен батко му Самурай. Действието се развива зимата , една заснежена подгизнала от вода нива. Влезли сме рано по тъмно когато е била замръзнала и излизаме по обяд когато се е кашнала . Чероки , Дефендър , Патрол , Рейнджър , Самурай, Всичките обути с рошави гуми. Рейнджъра и Черокито хвърлиха съединители, в средата на нивата. Останалите се окопаха. Само самурайчето си изплува до шосето, и напразно очакваше големите батковци. Самурайчето влизаше отново и вадеше хората раници, багаж.Намерихме Фадрома и започнахме да се вадим . Най-голяма борба беше с Дефендъра, който се беше окопал като нилски хипопотам , и не искаше да мръдне и на милиметър. Наложи се да го повдигаме с кофата да се отлепи, хвърчаха и трещяха брони, гънеха се калници. Ако сте си мислили ,е джипа трябва да е непременно голям и тежък за да е проходим , то сте в голяма грешка. От тогава съм с малък и лек джип , и не е Самурай- малко по голям е от него , казват му пораснал Самурай.
  • 39 Пазарен Либерализатор™

    41 7 Отговор

    До коментар #37 от "onq s konq":

    Значи не ходиш на лов, на риба и на затънтени места да береш боровинки и диви ягоди :)
    И да, до повечето хубави места път няма. Става и с кон, но коня влачи по-малко багаж и поддръжката му е по-сложна.
    Пожелавам на всички собственици на УАЗ-ки да ги карат още дълги и безаварийни години!
  • 40 Лимонад

    31 7 Отговор

    До коментар #28 от "Пазарен Либерализатор":

    Там където минава BMW x5,x6 и Ауди q7 - също няма уазки... 1/10000 са или по рядко . Имам предвид магистралите :).
    Така че - за всеки път си има различна машина със съответното предназначение..
    УАЗ-Ките ги боядисват с четките като излязат от гората... ако надереш така някой от горните - дали няма да ти струва биядисването само колкото нова уазка ?
  • 41 ОЖГТНВМРПХФЭЪ

    36 12 Отговор
    ЗА БЪЛГАРИЯ РУСКИЯ ДЖИП И НИВАТА СА НОМЕР 1.ТОВА КОЕТО Е СТАВАЛО ТУК ПО НАШИТЕ АБОРИГЕНСКИ ПЪТИЩА ДЕНЕМ И ОСОБЕННО НОЩЕМ НА ТРЕЗВЕ И НА 10 ВОДКИ С ТИЯ МАШИНИ МОЖЕ ДА СЕ НАПИШАТ СЛАВНИ ИСТОРИИ.БЕДНА ИМ Е ФАНТАЗИЯТА КАК ЕДНА ТАКАВА МАШИНА МИНАВА 300 КИЛОМЕТРА ГОРСКИ ПЪТИЩА И УГАР ОТ МРЪКВАНЕ ДО СЪМВАНЕ.ДРУГ ВЪПРОС Е ЧЕ ГОРИ ДО 30 НА СТО А КАТО СНЕГОРИН И 40 НА СТО.АМА НА КОГО МУ ПУКАШЕ КАТО ДЖИПА И БЕНЗИНА БЯХА ДЪРЖАВНИ. И ЧАСТИТЕ ДЪРЖАВНИ.ЕХ БЯХА СЛАВНИ ВРЕМЕНА.НЯМАШЕ ГИ ОЛИГАРСИТЕ.МРЪСНИТЕ КАПИТАЛИСТИ.НАРОДА ЯДЕШЕ И ПИЕШЕ ДЕНОНОШНО И КАРАШЕ ДЪРЖАВНИ ЖИПОВЕ И БЕНЗИН НА ДА 10 ВОДКИ.АМА И ЗА ТОВА СЕ ИСКАШЕ И ДУПЕ И ТОПКИ.

    Коментиран от #47

  • 42 Иван

    23 32 Отговор
    До „ушанките“ ,дето с подмокрят като прочетат нещо за руска кола--Като толкова са хубави и ги харесват защо днес на световното автомобилно изложение във Франкфурт не видях щанд на Лада или нещо друго руско?Нека да покажат на какво са способни,да не се срамуват!Имаше и тестове за високопроходими машини с проф. шофьор.Но Уазки нямаше.......Защо ли?Нали са много хубави!?Стига сте се излагали,на цивилизованият свят просто не му пука за вас(„ушанките“),проумейте го и не пишете глупости.
  • 43 Лост

    22 27 Отговор
    На всички, които толкова харесват УАЗ-ката им я пожелавам да си я купят. Нищо на тоя свят не е създало толкова русофоби, колкото руските коли. Ама после да не ревнете, че руското автомобилостроене е било някакъв пъклен план на Сорос, финансиран от козяк. :)
  • 44 мДаааа

    36 8 Отговор

    До коментар #11 от "Подгизналия":

    За последно видях Уаз и Нива (на която не съм фен) на траялното състезание в Зверино преди месец няма даже. В клас "модифициран" Газ 69 стана 2-ри в крайното класиране при конкуренция от доооста направени джипки ,Нивата пък се подигра с всичките му там Патроли ,тойоти ,черокита и т.н и т.н и само заради изваден скоростен лост на едно от трасетата завърши 2-ра а не 1-ва ..... И другото - на същото това трасе се почупиха една камара патроли ,самураи ,витари (всичките те останаха без предни мостове). Всичко се чупи ,не само руското . Като види човек УАЗ без да е нацепен догоре с дърва си вика - тука нещо не е наред. Е как няма да се чупи....???
  • 45 Лост

    18 9 Отговор
    И още за руското (и българското) автомобилостроене:

    Износ на автомобили и части за 2016 г.
    Русия - 2 милиарда $
    България - 12 милиарда $

    Коментиран от #49

  • 46 Чичко горски

    44 6 Отговор

    До коментар #26 от "Пазарен Либерализатор™":

    А ако ти кажа ,че съм виждал как "титаните" стават за смях точно от руския трошлив боклук със слабия мотор ,или пък от Сузуки Самурай - също подценяван ,но ужасно проходим.. Виж ,не всичко е теория. В 90% от случаите леки джипки като витара ,самурай ,джимни ,уаз ,нива и т.н са по проходими от тежките си съперници- т.нар титани(многократно видяно на живо). В един джип освен мотор е важно колко тежи ,ходове на окачване ,блокировки ,предавателни отношения на раздатка ,мостове и т.н... Мноооого са факторите. Доста хора като влязат в гората с "Титан" излизат от нея с "мишле" ,защото някой трошляк им е показал именно това - гората не е място за титани ,а за доказали се с времето машини. ;)

    Коментиран от #48

  • 47 Пазарен Либерализатор

    18 10 Отговор

    До коментар #41 от "ОЖГТНВМРПХФЭЪ":

    Когато народа опиянчен караше държавни жипове с държавен бензин друго освен УАЗ-ки и бухнаки нямаше.
  • 48 Пазарен Либерализатор

    14 25 Отговор

    До коментар #46 от "Чичко горски":

    Доказали се в СССР и НРБ, защото друго нямаше. Искаш-не искаш само ГаЗ, УАЗ и Нива, това беше положението. Нито са здрави, нито уникално проходими, но като нямаш база за сраенение УАЗ-ката остава еталон.
  • 49 004130

    18 9 Отговор

    До коментар #45 от "Лост":

    Не те знам тая глупост откъде си я извадил, ама тука
    http://gradat.bg/news/2017/03/23/2932121_oshte_zavodi_za_avtomobilnata_industriia_i_novi/&rubrname=news/
    пише:
    Два милиарда евро достига за 2016 г. обемът на приходите в заводите от автомобилната индустрия в България.
    При положение че става въпрос за приходи, а не за печалба:
    AvtoVAZ- ₽184.93 billion (2016).
    184 billion Russian rubles =
    2.64947064 billion Euros
    Та при положение че една чужда компания има приходи колкото цялата наша държава, не знам за каква индустрия ми говориш.
    А като вземеш впредвид, че и Toyota, Mercedes, VW, KIA, Hyundai и кой-ли-още-не имат заводи в Русия, ехеее, ние къде отидохме...
    И на мен ми се искаше да водим в тази сфера, ама не може да сравняваш държава с население 7,1 милиона и държава със 144,46 милиона...
    Да не говорим и за ресурси.

    Коментиран от #50

  • 50 Лост

    11 13 Отговор

    До коментар #49 от "004130":

    Не ми цитирай някакви мурзилски сайтове, ами провери официалните източници - Министерства на икономиката и държавните статистики, че всичката ви работа такава - лаладжийска. И за да ти стане още по-весело, виж къде се произвеждат единствените части, които не се чупят в "руските" Лада/Рено. Само за Русия изнасяме повече части, отколкото е техният износ за цял свят.

    Коментиран от #53

  • 51 kick

    20 18 Отговор
    Квото и да пишете, по-добър от ПАТРОЛ няма...да сте наясно!
  • 52 Авто мания

    18 8 Отговор
    Абе няма много УАЗки в Дубай и емирствата,нищо,че харчат много,що ли така?

    Коментиран от #54

  • 53 Random

    1 5 Отговор

    До коментар #50 от "Лост":

    https://www.mi.government.bg/bg/themes/sektor-proizvodstvo-na-avtomobili-remarketa-i-poluremarketa-s29-528-276.html
    Я пак?
  • 54 User

    12 2 Отговор

    До коментар #52 от "Авто мания":

    Искат лукс, богати са.
    А и трудно ще се наложи, свикнали са си на тойота
  • 55 bertone

    12 2 Отговор
    Бертоне=Дайхатсу-Роки + малко тунинг. Желязна джипка! Така и не можах да взема монтьорски разряд :(.
    Комшията с Лада вече е специалист!
  • 56 ТТТТТТТТТ

    11 0 Отговор

    До коментар #33 от "гошо":

    Гошо,кога си бил в Сургут..със Сиконко ли??? В момента градът е уникален-за 10 години го направиха супер.Аз съм още тук.
  • 57 ник

    13 15 Отговор
    5г.съм карал уаз469, пълен боклук, мога много да разяснявам...двигател от старата волага кара по 50х.км. преди ремонт, полуоска счупи
  • 58 БАЙ ГАН4О

    23 6 Отговор
    С една дума УАЗ е номер едно за лош път
  • 59 Romeo

    10 10 Отговор
    Карам Нисан Патрол. Голяма мощна дизелова машина. Там където е минал Урал (камион) не Газка, нищо не може да мине. Газките карат бедните мишки и викат при майстора, "а нищо и нема с телчица съм я вързал".Карал съм по коловозите от такъв камион и не бих повторил. Все пак моят джип е лачен, пичеловка, а не дърварски.

    Коментиран от #62

  • 60 Путкин

    10 15 Отговор

    До коментар #12 от "Stoich":

    Руския кенеф, е правен само за кал, баир и нищо друго, затова в такива условия го бива но не е най добрия...
  • 61 И ловец и рибар

    10 1 Отговор
    От джипки що пари съм дал за " тунинг", въжета, гуми и трактори- аз си знам! Само през комина на ТЕЦ- София не съм излизал, че е с обратен наклон...Сега: За 600 лв. " Пунтамара", повдигната, и си правя сметката от далеч- няма ли да мине си нарамвам раницата и съответния калъф и в малко свински тръс я до реката, я до пусията. Без да разлайвам кучетата- най-доволен бях от " Китарата".
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Ицо Багера

    6 1 Отговор

    До коментар #27 от "004130":

    Я недей да плюеш като не знаеш, карай си голфо и мълчи...
  • 64 Нафарфорий

    6 1 Отговор
    Ся аз да ви кажа истината, всички стари джипове на по 50- 60 годин съ най-проходими не може да ми сравняваш един нов патрол със стара уазка. Интересно защо у ютюба няма сравниние между 60 годишна тойота и 60 годишна уазка??????????????
  • 65 УАЗ Хантер

    2 3 Отговор
    Русофобски тролчета духате ли супата ;)
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Georgi

    1 2 Отговор

    До коментар #21 от "СнеженЛеопард":

    Utidi na ofroud I 6te razbere6 na rusnaka se 4udi koe kolelo da varti pisnami da gi tegla
  • 69 АМG

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "АЛЬОША":

    и гегата може да вьрви за лов и пичкодрьн ,тои е на пьтя и извьн пьтя може .