Last news in Fakti

20 Септември, 2017 10:13 17 137 30

Снимали рекорда на Chiron от друго Bugatti

  • bugatti-
  • chiron-
  • рекорд-
  • снимки

Как се заснема автомобил, който се движи с 400 км/ч? С друг такъв, разбира се! Световният рекорд за ускорение от 0 до 400 и спиране до покой, който Chiron наскоро постави, е заснет именно така - от друго Bugatti.

Американският сайта Motor1 публикува видео от снимките на клипа, увековечил постижението на френския хиперкар. От Bugatti поясняват, че на белия Chiron е била монтирана специална крепежна система за камерата, която да я фиксира достатъчно надеждно и да я предпазва от насрещния вятър.

На 11 септември Chiron успя да достигне 400 км/ч и да спре в рамките на 41.96 сек. и 3.1 км. Ускорението трая 32.6, а спирането - 9.3 секунди. За волана на автомобила бе бившият пилот от Формула 1 Хуан Пабло Монтоя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ярослав Станчев

    29 2 Отговор
    Това е колата.Даже каска няма Монтоя.С ризката и дънките,като на разходка,вдига 400 км/ч и си отива на биричка с дружките.

    Коментиран от #3

  • 2 Max

    17 2 Отговор
    Кола ама не за гольовци,че само за смяна на ремъци, ролки, масла и филтри, дори цял живот да си продаваш г.за няма да събереш за обслужване.

    Коментиран от #6

  • 3 скепсис

    6 15 Отговор

    До коментар #1 от "Ярослав Станчев":

    Това се очаква да внуши филмчето, но да не забравяме, че е точно филмче. Нали не вярваш, че Вин Дизел може да кара кола напр ??? ;))
    Всичко е Холивуд хехе Не оспорвам постижението, но съм убеден, че било направено със всички необходими мерки за безопастност, останалото са монтажи ;)

    Коментиран от #4

  • 4 Трифон

    19 7 Отговор

    До коментар #3 от "скепсис":

    Най обичам такива драскачи, филмче милмче.
    Ганчо, в тая марка коли са вложени толкова човешки качества и средства, които явно са ти чужди, че може да се направи сериал от няколко сезона.
    Това е кола без аналог като устойчивост, управление и динамика, ама ти сигурно си фенче на нисанчета и напомпани супри с изгнили калници и сега ще ми обясняваш некви глупости и сънища за японското автомобилостроене!

    Коментиран от #9, #12, #22

  • 5 Кольо Камиона

    17 1 Отговор
    аз пък си помислих че са го снимали от някоя Хондичка

    Коментиран от #25

  • 6 джими

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "Max":

    пич, това не е кола за каране и да ходиш с нея на работа, че да се притесняваш за обслужването. Само по спомени гумите струваха 28000 евро и изкарваха 4000 км. а джантите изкарват 20к и струват 40000 еврака.

    Коментиран от #7, #30

  • 7 чирона

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "джими":

    Братле искам да ти кажа само , че тук говорим за чирон а ти говориш за вейрон - четох ,че въпроса с гумите при чирон не стои така както при вейрон тоест джантите са перманентни а гумите стандартни .. или с други думи джантите не трябва да се сменят на 20 000 км а гумите са от порядъка на 1000 лв бройката ..
    Както и да е това не е толкова важно .. по-важно е за мен защо тия от фолксваген пак са решили ,е могат да направят кола .. и не само това ами най-бърза и най-скъпа и не знам още какво най ...

    Коментиран от #8, #27

  • 8 джими

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "чирона":

    е ако не са те, ще са някои други....пък и нали знаеш - правим го щото можем. А иначе си прав, данните, които цитирах са за вейрона. Ама някак си не ми се вярва, че при това ускорение и спиране, като това на клипа, съществуват гуми, които да издържт повече.
  • 9 гост

    5 11 Отговор

    До коментар #4 от "Трифон":

    Ако говориш за gt-r си смешен,а и супрата за времето нямаше аналог.Gt-r за парите си няма аналог,а и съм се возил,няма такава кола просто.gt-r струва към 10-15 пъти по малко от chiron, така че си е перфектна кола.

    Коментиран от #10

  • 10 Грую

    13 0 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Госте, много бъркаш, ако сравняваш GT-R с това на снимките! Те са от различни планети!

    Коментиран от #11

  • 11 гост

    7 11 Отговор

    До коментар #10 от "Грую":

    Да бъркам.Едното е 10 години по старо и 15 пъти по евтино с еднакво ускороние от 0 до 100.....В никакъв случай не ме разбирай че мисля че Chiron е лоша мишина,просто Gt-r в никакъв случай не е за подценяване.

    Коментиран от #13

  • 12 asdf

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Трифон":

    Е ти аналог даже и по-добър, приказвате само да не заспите...
  • 13 Косачката

    11 2 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    ...с еднакво ускороние от 0 до 100......само в промитото ти от анимета съзнание
  • 14 Чавдар войвода

    4 4 Отговор
    Пак някакви мошенничества от въджайна груп.
  • 15 гост

    4 6 Отговор
    ХАХА анимета.ето ти малко статистика.chiron от 0-100 2.4 секунди за кола която струва 2 милиона евро.gt-r 0-100 2.7 секунди за кола която струва 100 евро...нещо да каже.Така си плямпаш....

    Коментиран от #16, #17

  • 16 Ричи

    11 4 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    Няма Micra GT-R която да прави 100 за 2.7 сек. Само се надъхвате с измислени цифри, а вече поне десет ЗАВОДСКИ модификации на Ауди, Порше и Ламбо отнасят Вашето японско невиждано чудо на техниката.
    ..само надъхани лумпени на тема японски тенекии, боже..

    Коментиран от #18

  • 17 стамат

    7 3 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    Сигурно си на 14-15 години, не повече...

    Коментиран от #19

  • 18 гост

    5 9 Отговор

    До коментар #16 от "Ричи":

    майкоооо......ти му показваш цифри ама нали много знаеш.....каква микра какви пет лева бе глуп*к.виж му данните и ще разбереш що за звяр е....най-добрият ми приятел има,като не вярваш твой проблем.Вие си коментирате без дори да сте се качвали на такива коли.Само на NFS сте ги играли и много разбирате.кажи ми разбирачо за 180 000 лева преди 5 години алтернатива на тази кола.Защото той я купи за толкова.5 години не е мръднала тази кола.Ползва я всеки ден,като нормален градски автомобил.Кажи много ми е интересно каква алтернатива има за този двигател с тези параметри за тези пари.
  • 19 гост

    3 5 Отговор

    До коментар #17 от "стамат":

    Ако умножиш по 2 ще си близо.хаха коментирайте си каквото си искате.Аз ще си карам и ще се возя на коли на които вие смешници само ще плюете и ще ги карате в сънищата и на NFS
  • 20 Малки неграмотни филмарчета

    16 2 Отговор
    Момчета, какви GT-Rи, едно е да караш кола, от която има още 200 бройки, друго е да караш кола в масово производство! Часовник от 10 лева, върши работа като часовник от 200 000, но човек с възможности носи от 200 000, така е и с колите. Спрете един GT-R до Чирон и ще видите защо струва толкова!

    Коментиран от #21

  • 21 разбирач

    3 7 Отговор

    До коментар #20 от "Малки неграмотни филмарчета":

    ти ако караше кола на цената на gt-r.....

    Коментиран от #26

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Shmeker

    2 0 Отговор
    Едно време жигулите правеха същото време ама от 0 до 120.
  • 24 Алфа Ромео

    2 2 Отговор
    Колата е много добра и рекорда си е рекорд, и други производители най-вероятно могат да направят подобна, ако не гледат кво наливат като финансии.
  • 25 Алфа Ромео

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Кольо Камиона":

    От Сивик го снимаха, 1.3 но със чип....
  • 26 Разбирач, цокай пината

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "разбирач":

    Ти ако караше кола, на цената на моята...
  • 27 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "чирона":

    Гума за 1000 лева при 400 км/ч ще изглежда като бостанско плашило.

    Вярно е че гумите са далеч по-нормални Michelin Pilot Sport Cup 2s но пак са специално произведени за Бугати и са "леко" по-скъпи от стандартните
  • 28 Гост читател

    0 1 Отговор
    Не бе,снимано е от хюндай, щото е по -як от БМВ. Вижте другата статия
  • 29 Chiron

    2 3 Отговор
    И какво го хвалят толкова тоя чирон.1-во е ВАГ - което значи ,че е пълен ташак.2-ро дизайна му е мега зле ,прилича на 20 годишен хюндай.3-то силата му е единствено на права отсечка,като влезне в завоя някое субару или сивик тайп Р ще го изядат за 1/100 от цената му.Да не гововя и за качеството на изработка.
  • 30 Спиро

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "джими":

    Имаше нещо по-интересно за гумите. ....само по спомен
    При пълно натоварване, гумите издържали около 20 минути, но не беше чак толкова страшно да се пръснат в неподходящ момент, защото в същият режим двигателя "издухва" горивото от пълният резервоар за 17 минути:)