Last news in Fakti

26 Септември, 2017 18:41 5 021 2

Polestar се раздели официално с Volvo

  • volvo-
  • polestar-
  • тунинг

Polestar се прости с Volvo с лаконичен пост в Instagram. Спортното поделение на шведската компания излиза официално от състава ѝ, за да поеме новата си роля на самостоятелен производител на мощни електромобили. Ателието ще продължи да се занимава с доработки на Volvo, но под името Polestar Engineered.

Публикация, споделена от PolestarCars (@polestarcars) на %месец %-ден %година в %-часа:%минути%сутрин/вечер ST

Компанията Polestar е основана през 1996 г. като състезателния отбор Flash Engineering. Участва успешно в Шведския шампионат за туристически автомобили, но през 2005 г. сменя названието си на Polestar Racing, за да стане придворно ателие на Volvo по подобие на quattro GmbH, M GmbH и AMG.

От 2007 г. Polestar участва в международни състезания, а през 2015-а Volvo изкупува компанията, оставяйки отбора на предишните собственици. Това лято стана ясно, че "Северната звезда" разработва суперспортен хибрид със собствена каросерия от въглеродни нишки и мощност около 600 к.с.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гого

    7 8 Отговор
    Правилно са се ориентирали двигателя с вътрешно горене умира!

    Коментиран от #2

  • 2 Чекай малко

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гого":

    Ще почакаш докато умре