3 Октомври, 2017 11:25 4 212 4

GM обявява война на Tesla

  • gm-
  • електромобили

Най-големият автопроизводител в САЩ General Motors (GM) иска да разшири гамата си от автомобили на ток. През следващата година и половина ще бъдат представени още два напълно електрически модела, съобщи в понеделник концернът от Детройт. Автомобилите трябва да надграждат върху сегашния Chevrolet Bolt EV. Това ще са първите два от най-малко 20 нови електрически модела, които производителят иска да пусне на пазара до 2023 г.

"General Motors вярва изцяло в електрическото бъдеще", заяви изпълнителният директор Марк Рюс. Водещият американски производител на автомобили иска да се движи двупосочно по пътя към електрифициране, като заедно с батериите използва водородни горивни клетки за задвижването.

Новината бе добре приета от инвеститорите - цената акциите на GM се повиши с повече от 4%. От друга страна, тази вест доведе до спад с 1 процент в курса на акциите на Tesla и бе тълкувана като началото на война между класическите американски автопроизводители и иновативните компании от Силициевата долина.

В момента с пазарна стойност от повече от 61 милиарда долара GM отново е пред Tesla. Инвеститорите ясно посочват офанзивата на концерна от Детройт като опасност за Model 3, първия по-изгоден автомобил на Tesla, с който компания иска да завладее масовия пазар след успехите си в луксозния сегмент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пазарен електромобилизатор

    11 0 Отговор
    Насам народе ! По два електромобила за левче ...
  • 2 Чоко

    15 0 Отговор
    Е от такава война всички ще спечелим
  • 3 Хорст

    9 1 Отговор
    Да ги пускат, какво ги бавят?
  • 4 Гост

    14 1 Отговор
    Ако произвеждаха по 10 електромобила на всяка картинка, която пускат в пресата, сега светът щеше да е пълен с електромобили.

    Така или иначе, Илон Мъск няма губещ ход. Той вече е победител!

    В единия случай ще накарам всички автомобилни производители да произвеждат електромобили, каквато беше първоначалната му цел.

    В другия случай, автомобилните производители ще откажат да правят електромобили в скоро време и той ще завземе пазара, от което да изкара пари за основния си бизнес - ПРОИЗВОДСТВО НА ЕВТИНИ БАТЕРИИ.

    Дали сам ще си ползва батериите или ще ги продава, не е от толкова голямо значение. В момента фабриката му произвежда повече батерии, отколкото всички останали производители взети заедно, а има недостиг на батерии.