9 622 6

Цял континент остана без автомобилна промишленост

Радослав Славчев

Австралийският филиал на Toyota прекрати изцяло производството на автомобили. В завода, където работеха 2 500 човека, се произвеждаше модела Camry, но заради ниските продажби, японците решиха да прекратят производството му. Toyota произвеждаше автомобили на "Зеления континент" 54 години.

Ще припомним, че преди година спряха конвейерите и на завода на Ford, който функционира в Австралия цели 91 години. В момента пък, фабриката Holden, която произвежда продукцията на Opel, пуска своите последни бройки и след месец и тя "хлопва кепенците". Така Австралия остава без автомобилно производство.



Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • kabaka
  Отговор
  1 13:32  03.10.17
  Няма да сме само ние за съжаление. Вместо ние да вървим нагоре, тези, които са там слизат към нас...

  Коментиран от #3, #4

 • Jack Bauer
  Отговор
  2 13:46  03.10.17
  Цял континент с население малко повече от Румъния няма за какво да има собствено производство на няколко марки автомобили предназначени само за родния пазар.
 • Дикембе Мутомбо
  Отговор
  3 14:13  03.10.17

  До коментар #1 от "kabaka":

  Напротив - пълзим нагоре. Бавно, почти незабележимо (по-скоро неотразимо от медиите), но евтината работна ръка си казва думата и ежемесечно се откриват производствени мощности. Защо мислиш, че затварят в Австралия, след като са имали и готов завод, и така раздухваната като понятие "квалифицирана работна ръка"?
 • 1.9 TDI
  Отговор
  4 17:58  03.10.17

  До коментар #1 от "kabaka":

  В България има автомобилна промишленост

  Коментиран от #5

 • Драйвър
  Отговор
  5 23:28  03.10.17

  До коментар #4 от "1.9 TDI":

  Колега моля те не пиши глупости,че се излагаш!Влез в сайта на Литекс да видиш как ги "произвеждат" автомобилите Грейт Лоу,купетата пристигат готови заварени и боядисани от Китай у нас им монтират кабелите мокетите и седалките,двигателя е сглобен на 85% в Ловеч му монтират главата ,допълнителните агрегати и ауспуха!На това ако му викаш АВТОМОБИЛНА ПРОМИШЛЕНОСТ явно въобще не си в час!

  Коментиран от #6

 • 1.9 TDI
  Отговор
  6 12:09  04.10.17

  До коментар #5 от "Драйвър":

  То колите така се правят - ползват се доставчици. Ние си имаме заводи и на доставчици - Магна, Стандарт профил, Бер-Хелла, Костал, Сенсата и много други. Аутомоутив колкото искаш. Кадри никакви.

Напиши коментар:


Публикувай