Last news in Fakti

6 Октомври, 2017 21:00 1 914 1

Toyota MR2 с вдъхновение от Lotus

Замяната на оригиналния двигател в търсене на повече мощност стана много популярна в последните години. Причината е, че така може да се изкарат много по-сигурни конски сили, отколкото да се занимавате с тежки модификации на оригиналния такъв, като в повечето случаи могат да се използват агрегати на същия производител от по-големи модели. Това е станало и с един от най-обичаните японски спортни автомобили - Toyota MR2 от второто ѝ поколение. Поради средноразположения си двигател и ниското собствено тегло, тя е сред най-желаните машини от страната на изгряващото слънце. Оригиналния агрегат е двулитров атмосферен с 154 конски сили, като има и версии с дясна дирекция и турбо, която разполага с 221 коня. В случая обаче, е осигурен V6 двигател от Camry, на който е добавен компресор TRD, като такава модификация има и заводски. Същата конфигурация захранва и моделите на английския производител Lotus.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    0 0 Отговор
    Ааааааа, анатема. Как може да качат този двигател та японската икона? Ужас! То и за това няма коментари колко са велики японците.