9 Октомври, 2017 07:15 1 477 0

Завръща се Aston Martin DB4

Една от компаниите, които мислят най-много за своите фенове са англичаните от Aston Martin. Освен, че не спират да изкарват апетитни нови модели, те се връщат и към славното минало, за да извадят най-култовите им модели отново. Тук разбира се става въпрос за ограничено количество, което в случая е от само 25 броя, но всичко отговаря на спецификациите от края на 50-те и началото на 60-те години. Автомобилът носи името DB4 GT Continuation и за жалост ще му бъде позволено да излиза само по пистите, но и е напълно подготвен за тях с всички основни добавки с цел безопасност - предпазна клетка, противопожарна система и седалки и колани.

За да отговаря на оригинала и тук се използва шесцилиндров 3.7-литров редови двигател с мощност от 340 конски сили, който работи с четиристепенна скоростна кутия, която пък, предава мощността към задния диференциал с ограничено приплъзване. Теглото на автомобила също е добро - само 1227 килограма. Цената обаче, ами цената достига 1.5 милиона паунда, но като се сетим, че това е една от най-ценните английски и световни класики и всичко си идва на мястото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА