Last news in Fakti

9 Октомври, 2017 15:36 3 520 2

Lamborghini пуска седан през 2021 г.

  • lamborghini-
  • estoque-
  • urus

Прототипът Estoque, показан на автосалона в Париж преди 9 години, ще се превърне в сериен седан. Моделът бил важна част от стратегията за развитието на марката на Стефано Доменикали - бившия шеф на Scuderia Ferrari във Формула 1, който наследи Щефан Винкелман начело на Lamborghini през 2015-а, съобщава Autocar.

Седанът ще стане четвъртият модел в гамата на италианския производител след Huracán, Aventador и всъдехода Urus, заради който се наложи разширяване на мощностите в Сант' Агата. Според британското списание идеята за пети модел с относително ниска цена също не била отхвърлена окончателно, макар че съкращаването на разходите Volkswagen Group след "Дизелгейт" засега осуетявало всякакво развитие по въпроса.

Бъдещият седан на Lamborghini ще бъде построен на платформата MLB Evo, на която са базирани второто поколение на Porsche Panamera и новото Bentley Continental GT. Производството на Urus, заради който проектът Estoque бе замразен за по-добри времена, започва през декември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ккк

    8 1 Отговор
    Вече няколко пъти вече Ви писах за новите световни тенденции за така наречените "спортни" автомобили /добре "развити" спортни седани с 4-врати с атлетичен и агресивен вид/. Никои тогава не ми повярва и даже ми щракахте минуси, но ето на! Ххммммм !
  • 2 Фен на БМВ коврите и Азис

    0 0 Отговор
    КОга ще пуснат пикап, кемпер и миниван - защо не мислят за семейните добрутровци с пари, които искат справедливо определяне от обществото, което не е само евтини чаллгарски силиконови кукли! Колата не е само за е.@№€ на парцали от гарата! Стига с тея спортни муцуни, дето ги правят да вдигат либидото и да свалят гащите пред дискотеките - искаме Ламбо да помислят за НАС, хората които не слушаме чалга! Поне баничарка да направят, че да мога да ходя на работа с нея и да изглеждам "фешън"!