3 906 3

Прокълнатото Porsche на Джеймс Дийн

Радослав Славчев

Вчера ви разказахме за призрачната катастрофа в графство Съри, а в продължение на темата сега ще стане дума за една друга кола, която от мнозина се смята за най-прокълната. Ще ви разкажем историята на едно Porsche 550 Spyder, което първоначално е собственост на актьора Джеймс Дийн.

Той, както е известно, е бил запален любител на автомобилните състезания и загива в катастрофа с въпросното Porsche. Това се случва на път за една калифорнийска надпревара, Дийн губи контрол върху колата и излита от пътя. Пасажерите са тежко ранени, а самият Дийн загива.

Колата, която приживе Дийн нарича "Малкото копеле" продължава да причинява смърт и след трагичната случка с актьора. Приятелят на Дийн - тунинг специалиста Джордж Барис събира останките от автомобила след катастрофата и впоследствие ги продава. Двигателят и трансмисията попадат в ръцете на двама доктори, които ги монтират на любителските си състезателни коли и се отправят на една от местните надпревари.

По време на състезанието и двамата попадат в катастрофи, една, от които завършва с фатален край. След този случай Барис започва да вярва в проклятието на колата. Той обаче я комплектова и я предоставя за ползване на Калифорнийския пътен патрул. Колата местодомува в един ведомствен гараж, който само месец след като "Малкото копеле" попада в него се запалва и изгаря до основи.

Изненадващо, прокълнатото Porsche не е засегнато много от пожара. От полицията решават да го транспортират за ремонт до сервиза с репатрак, но по време на превоза Porsche-то пада от платформата и става причина за катастрофа, в която загива един от участниците.

Тогава от патрулната служба предоставят автомобила на един университет, за да може паранормалните му влияния да бъдат изследвани. Там колата пада от стенд и премазва крака на един от учените. По време на транспортиранията си от място на място, прокълнатото Porsche пада общо три пъти от репатрака, а за капак на всичко ранява двама крадци, които се опитват да го откраднат.

Следи от кръв са открити в отворената насилствено кола, патронът за запалване е разбит, но автомобилът така и не е откраднат. След всичко това пътният патрул се опитва да върне автомобила на Барис, но той просто изчезва от платформата, на която се транспортира и повече никой не го вижда.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Якото Копеле
  Отговор
  1 16:18  10.10.17
  Яко е това малкото "Копеле"
 • 550 spyder
  Отговор
  2 18:08  10.10.17
  550 не 500
 • Асан Пръчов
  Отговор
  3 12:27  11.10.17
  И аз имах една такава прокълната хонда. За 6 месеца какви ли не гадости ми се случиха. Колко пъти се счупи тази кола, колко нерви ми изтрови. Емоционално ме съсипа. Отслабнах с 17 килограма заради тази кола. Наричах колата на галено "проклет боклук". Съвсем сериозно говоря. Добре, че беше сайта mobile.bg да я продам на едно младо момче, което година по-късно разбрах, че се е оженил и му се е родило дете. Т.е. проклятието е продължило, мда... Кой знае това детенце дали не е направено на задната седалка на хондата и дали не е антихриста... или като порасне ще е бъдещия премиер на страната, който ще ни въвлече в трета световна война и конфликта сигурно ще се разпали около тази кола... мани мани.

Напиши коментар:


Публикувай