1 976 3

По-нисък разход и повече тяга за Mazda

Радослав Славчев

Японският производител Mazda ще представи на домашния си салон в Токио два концептуални модела, а така също и нов бензинов мотор от семейството Skyactiv-X. Интересното за последния е, че ще е с т.нар. безискрово възпламеняване на горивото.

Основният концептуален модел ще е компактен хечбек, предшественик на новата Mazda 3, който ще демонстрира бъдещите технологии на японците. Под капака ще се монтира нов мотор от семейство Skyactive-X. Според японците новите двигатели ще са с 30% по-икономични, като ще разполагат и с 30% по-висок въртящ момент.

Японците обаче признават, че на този етап не могат да се откажат напълно от запалителните свещи и ще могат да възпламеняват горивната смес без тях само при ниски обороти на двигателя. Когато натоварването стане по-голямо в действие ще се включат стандартните свещи. Този агрегат обаче се явява нещо като преходен.

Втората концептуална разработка ще е купеобразен седан с четири врати, който ще покаже новият дизайн на марката и в частност - развитието на философията Kodo. Към момента няма друга информация за втората премиера.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гост
  Отговор
  1 16:47  10.10.17
  Браво, най-после нещо различно от електрическото видиотяване!

  Коментиран от #2

 • гост
  Отговор
  2 18:31  10.10.17

  До коментар #1 от "Гост":

  Даа , затова и Мазда скоро ще има нови "партньори" , ама от тия дето не може да им противоречиш , а само да козируваш и пак ще минат на електрички !

  Коментиран от #3

 • Антиелектрика
  Отговор
  3 18:36  10.10.17

  До коментар #2 от "гост":

  Твоя блян към диктатура и гадателства, отдавна се изтърка! Явно друго не може да измислиш!

Напиши коментар:


Публикувай