Last news in Fakti

11 Октомври, 2017 07:15 4 760 11

500-хилядното Audi излезе от Унгария

Производството на автомобилите на германския производител Audi в Унгария датира от началото на 90-те години, като през 98-ма там започва да се произвежда първото поколение на малкото купе TT. То обаче не се произвежда изцяло там, а просто се сглобява финално.

През 2013-та обаче, започва пълното производство на автомобили в местния завод и от тогава до сега са произведени 500 000 автомобила от моделите TT и А3 във всички техни версии. До 2013-та година, от завода излизат малко над 500 000 автомобила, което означава още по-голям и закръглен рекорд от над 1 милион автомобила. Екземплярът отбелязващ внушителното число е TT S.

В завода работят близо 10 процента от общото население на град Гиор или около 12 000 човека, като общото население е 129 000 човека. Според управата на компанията от следващата година в завода ще започне производството и на най-малкия SUV на компанията - Q3, като той ще бъде последван и от изцяло новото Q4.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гощо

    14 14 Отговор
    Аз като по глупав и слушайки хорски приказки на някакви измислени разбирачи дето са карали коли за по 5000-10.000 хиляди лева минах през Мерцедес и БМВ!!! От както реших да послушам себе си и това какво ми харесва се качих на АУДИ и разбрах,че аз до сега не съм карал нищо добро,особено Мерцедес,баси кокалите трошливи! Всичко което споделям е за коли в диапазон около 30.000лева модели на по 4 до 6 години
  • 2 гощо

    19 5 Отговор
    Само да добавя,че колите в тези цени и години са обикновенно на към 200.000км. и изглеждат чисто нови без следи от ползване!!! Вие си направете сметка на колко са тези с изтърканите волани,педали и съдрани седалки!!! После се почват философиите коя как се трошела какво и се случвало и т.н. На 800.000-1 милион всичко на всяка може да се случи!!! А Мерцедес се троши от нов и докато седи в гаража!

    Коментиран от #3

  • 3 kick

    7 8 Отговор

    До коментар #2 от "гощо":

    Ти си поредния прост българин...м,б,а...има къде по-добри коли от тия три прехвалени боклука!

    Коментиран от #5

  • 4 PATRIOT

    13 8 Отговор
    Само ОПЕЛ....Най -доброто съотношение на цена към качество...
    Безспорно...
  • 5 Хаха

    3 10 Отговор

    До коментар #3 от "kick":

    А ти умника пред коя автомобилна икона се прекланяш? Дай да ти видим невероятния критерий за автомобили?
    Готов съм да ме шашнеш с Нисан или Тойота

    Коментиран от #9, #11

  • 6 Кобрата

    16 2 Отговор
    Хубави са Audi-тата, но са малко по-капризнички от към поддръжка, иначе возят хубаво и са комфортни, поне тези по-новите моделчета.
    Но естествено и експлоатационният им период е по-кратък, вече ги правят така, че да я караш максимум 10 години и след това да я махнеш, не са онези старите 80-ки дето вече са на по 30 години и още има здрави екземпляри...
  • 7 от Гюнтер

    7 13 Отговор
    "500-хилядния ПРОБЛЕМ излезе от Унгария" ;)
  • 8 mnmn

    2 10 Отговор
    Ауди вози, като каруца
  • 9 боко тиквата

    5 3 Отговор

    До коментар #5 от "Хаха":

    Прав е човека, корейците примерно са няколко дължини пред немците във всяко отношение. Скоро четохме мнението на един немски конструктор, бивш служител на М technik...работещ за корейска марка
  • 10 бачо мачо

    3 2 Отговор
    мдааа...бичшия шеф на м спорт сега е шеф на хюндай спорт...качеството на дръпнатите очички с малки ръчички е топ за момента
  • 11 да отбележа

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Хаха":

    Повечето хора не се прекланят пред автомобила, а го ползват за предвижване. Еденици сте заслепените ,че точно вашата марка и най-вече вашия автомобил са номер 1.