2 260 2

Хванаха леопарда в завода на Suzuki (ВИДЕО)

Георги Касабов

След 36-часово издирване леопардът, който нахлу във фабрика на Suzuki в индийския град Манесар, бе заловен успешно, съобщава The Guardian. Хищникът принуди ръководството на завода да прекрати работата му за два дни.

Местната полиция и специалисти по диви животни подхвърлили на няколко места сурово месо, за да примамят животното. Когато мръвките не свършили работа, за стръв били използвани живи кози, но отново без успех.

В крайна сметка леопардът се появил отново на мястото, където охранителните камери го заснели първо. Там специалистите по диви животни успели да го упоят със стреличка с транквилант.

При операцията не е пострадал никой. След медицински преглед голямата котка щяла да бъде пусната обратно сред природата.

Постоянно свиващият се хабитат на хищниците и бързата урбанизация в Индия стават причина за множество инциденти. От април 2014 до май 2017 г. диви животни са отнели живота на 1 144 индийци - повече от един човек всеки ден.Още по темата

 • Леопард нахлу в завод на Suzuki

  Леопард нахлу в завод на Suzuki

  Необичаен посетител вдигна по тревога фабриката на Suzuki в индийския град Манесар, недалеч от столицата Ню Делхи. В нощта на 4 срещу 5 октомври ...
  9.10.2017
  1 574
  1

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 656
  Отговор
  1 13:20  11.10.17
  Искал да си купи кола човека
 • РНЗ
  Отговор
  2 21:43  11.10.17
  Протестира срещу курниците дето правят там

Напиши коментар:


Публикувай