13 Октомври, 2017 11:14 8 457 9

Mercedes спира най-яката G-Klasse

Mercedes спира най-яката G-Klasse - 1

Компанията Mercedes-Benz спира производството на най-екстремната версия на G-Klasse, която е с индекс G500 4×4². От производителя заявиха, че поръчки за въпросния всъдеход ще се приемат до края на този месец.

ще припомним, че Mercedes-Benz G500 4×4² се оборудва с четирилитров битурбо V-образен осемцилиндров двигател, мощността на който е 421 конски сили. Максималният въртящ момент на мотора е 610 Нм.

Екстремната версия ускорява от 0 до 100 км/ч за 7.4 секунди, а проходимостта и е потресаваща. Това се дължи на огромния клиренс от 450 мм, както и на специалното окачване с по два амортисьора на колело.

Автомобилът може да атакува наклони от 23.4 градуса на изкачване и 24.3 градуса на спускане. Способен е и да "гази" във вода с дълбочина до един метър. На неговата база е построен и новия Maybach - G650 Landaulet.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    9 20 Отговор
    Тия 52 и 54 градуса да вземете да ги обясните или преизчислите, че те бойни верижни машини могат до 35" да катерят и то внимателно, вие нещо се гъбаркате с вуйчо си.

    Коментиран от #9

  • 2 Мергел

    28 9 Отговор
    BMW когато направят такова чудовище яла ми се обади

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Мергел2

    6 10 Отговор

    До коментар #2 от "Мергел":

    BMW правят спортни коли, не се занимават с камиони. А мерцедес правят ли мотори ? Нее.
  • 5 Роман дизел

    7 3 Отговор
    Новия хит е УАЗ със двигател от ЗиЛ цели 130 коня
  • 6 ДДД

    7 3 Отговор
    те си повярваха
    и го пуснаха толкова скъпо че стана
    практически непродаваемо
    а надали ги интересува че са направили
    наи якия всъдеход

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Гост

    2 4 Отговор

    До коментар #6 от "ДДД":

    Мислиш ли че ги интересува дали е продаваемо или не,за тях е достатъчна рекламата. Интересно ми е защитниците на ушанките защо не плюят, и дали техните кумири могат да направят нещо подобно на базата на УАЗКАТА или Нива?
  • 9 Спиро

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "mediator37":

    Градусите в статията са малко по-различни.
    Мисля, че става на въпрос за ъгъла на сходимост на предния и задния мост спрямо бронята. Или допирателната по колелото до крайна точка на бронята- спрямо хоризонталната равнина