Last news in Fakti

17 Октомври, 2017 10:37 8 164 6

Уникално Ferrari на цената на VW Passat

  • ferrari-
  • 288 gto-
  • реплика

Купето Ferrari 288 GTO, произведено през 1984 година е един от най-ярките модели на италианската компания. Това е първият сериен автомобил в света, който развива скорост 300 км/ч. Мощността му е 400 конски сили, а от модела са произведени по-малко от 300 екземпляра.

Всичко това днес вдига цената на въпросното Ferrari до небесата, но изненадващо, във Великобритания, едно такова Ferrari, при това отлично изглеждащо, се продава за... 30 000 паунда. Сумата се равнява приблизително на 65 000 лв, а за толкова можете да си купите нов VW Passat, например.

Къде е уловката? Такава естествено има и в случая се заключава в това, че става дума за изключително качествена реплика на въпросното Ferrari 288 GTO. Под каросерията, която е изработена от стъклопласт, се крие шаси от Toyota MR2.

Двигателят е трилитров шестак и е заимстван от Toyota Supra. В салона са монтирани седалки от Mazda MX-5, а арматурното табло е изработено специално за репликата. Работата наистина е качествена, но според специалисти от Острова, 30 000 британски лири са прекалено висока цена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МИТ Ю

    36 2 Отговор
    НА СЛЪНЧАКА НИКОЙ НЯМА ДА РАЗБЕРЕ ЧЕ Е РЕПЛИКА

    Коментиран от #2

  • 2 Алфа Ромео

    18 4 Отговор

    До коментар #1 от "МИТ Ю":

    Така е, коврите едва ли ша разберат....
  • 3 Гост

    3 0 Отговор
    Аа, аз мислех, че е на цената на пасат 4..
  • 4 оня с мръсното бельо

    3 0 Отговор
    Значи не е уникално ферари на цената на пасат, а сбирщина от евтини автомобили на висока цена.
  • 5 Shmeker

    0 0 Отговор
    Ами в Англия има фирми, които правят китове за МР2 или Пежо 406 купе. Тия китове са супер качествени.
  • 6 filo

    0 0 Отговор
    Къде къде по-добре пасат отколкото този отпадък.