2 505 1

Новият Jeep Wrangler или последният мохикан

Радослав Славчев

Феновете на истинските всъдеходи с нетърпение очакват появата на един от последните мохикани на пазара - всъдеход, построен на рама, с брутални форми и класическо 4х4 предаване. Такъв ще е новият Jeep Wrangler, който ще бъде показан в края на годината, но към момента се знаят някои подробности за него.

В интернет пространството попадна електронната версия на книжката за експлоатация на новия Wrangler и благодарение на нея станаха известни въпросните подробности. Външно екстериорът ще е доста сходен и промените по него в никакъв случай няма да са радикални.

Новата генерация ще съхрани всички преимущества на своя предшественик - цял мост, рама и понижаващи предавки в трансмисията. На първо време в САЩ Jeep Wrangler JL ще се продава с два бензинови мотора. Първият е добре известен - 3.6 литра V6 с мощност 285 конски сили.

Вторият агрегат обаче е загадъчният двулитров турбодвигател. Загадъчен, защото от Fiat Chrysler Automobiles (FCA) заявиха мощност за този мотор от 368 конски сили, което не е невиждано, но за всъдеход е много. Впоследствие от FCA казаха, че уведомлението за мощността не е точно и моторът ще е с друга мощност, но каква ще е тя - към момента не е ясно.

Иначе в качеството на трансмисия от FCA ще заложат на две автоматични скоростни кутии. И двете са осемстепенни, като първата е собствено производство, а другата е дело на ZF. По-скъпите версии ще разполагат с електроника, която сама ще прехвърля въртящ момент към предните колела. Стандартните версии ще си останат с ръчното зацепване на предния мост.

Интериорът на колата се е изменил най-много. Новата мултимедийна система Uconect 4 може да е със 7-инчов или с 8.4-инчов екран, което отново зависи от нивото на оборудване, като в базовите версии приборният панел ще е с монохромен дисплей, а при високите нива той ще е цветен.

За новия Jeep са предвидени четири покрива. Познатите ни мек и твърд пластмасов тавани ще са налични, но ще има и вариант Freedom Top с две сваляеми секции, както и Power Top, който ще е с огромен панорамен люк с електрическо задвижване. Първоначално от компанията ще покажат версията с пет врати Unlimited, а след година ще се появи първият в историята на марката пикап Wrangler.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • гощо
    Отговор
    1 10:07  21.10.17
    Бих подкарал такова животно!

Напиши коментар:


Публикувай