19 Октомври, 2017 12:36 4 193 13

Австралийските ченгета се качват на BMW

  • bmw-
  • 5er-
  • 530d-
  • полиция-
  • патрулка-
  • австралия

Закриването на заводите на Ford, Toyota и General Motors в Австралия се оказва добра новина за силите на реда в страната-континент. Липсата на автомобили местно производство развързва ръцете на полицията да избира от най-добрите вносни предложения.

Австралийците никога не са щадели публични средства при закупуването на нови патрулки. Пътните ченгета в щата Нов Южен Уелс, например, разполагат с доста впечатляващ автопарк от всъдеходи Toyota Land Cruiser, кросоувъри Volvo XC60 и седани Chrysler 300 от модификацията SRT, която струва $51 000.

За разлика от колегите си от Нов Южен Уелс полицаите от щата Виктория явно имат афинитет към немската продукция. От догодина блюстителите на реда там ще карат 80 чисто нови патрулки BMW 530d.

Властите уточняват, че поръчаните "баварки" са съвсем просто изпълнение, без каквито и да било излишни глезотии и луксозни екстри. Освен това от BMW предложили наистина конкурентна цена.

"BMW се оказа единственият производител, който ни предложи напълно удовлетворяващ изискванията седан в полицейско изпълнение и приемлива цена", коментира комисарят от пътна полиция на щата Виктория Дъг Фрай. "Отгоре на всичко 530d харчи по-малко от конкурентите и се задоволява с по-малко от 5 литра нафта на 100 км".

Използваният в момента автопарк на австралийската полиция се състои от около 1 000 седана местно производство от моделите Ford Falcon и Holden Commodore. Когато бъдат снети от служба, те ще бъдат заменени от вносни автомобили.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    24 22 Отговор
    Е и там хората знаят какво е убав автомобил.
  • 2 дийййй

    27 13 Отговор
    Коня да не е имигрирал в Австралия ;))))
    Честито на престъпниците вече, щв могат да си правят, каквото си искат докато ченгетата висят по сервизите хаха
  • 3 goni

    19 5 Отговор
    Вярно!:) BMW 530d харчи 5л. на 100!!!:) Но, ако го буташ изобщо не харчи!!!:) Разбира се би могло да се дърпа от конски впряг, или камили, ама тогава ще има разходи за фураж, обслужваш персонал и ветеринар! Излиза скъпо!!!:)
  • 4 ТОДОР СТОЯНОВ

    19 6 Отговор
    Е, ТАМ НАЛИ НЯМА СНЯГ ;-)))...
  • 5 Гост

    17 5 Отговор
    5 на 100. Май са идвали на обучение при нашите политици.
  • 6 Ганчо

    9 12 Отговор
    Явно половината сте със завършен трети клас и двойки по български!
    Пише, "задоволява се с 5 литра по-малко от другите налични автомобили" неграмотници.
    Много са ви кисели недостъпните неща, работете повечко!

    Коментиран от #7, #10

  • 7 законен

    15 6 Отговор

    До коментар #6 от "Ганчо":

    Публикувано във факти.бг: Отгоре на всичко 530d харчи по-малко от конкурентите и се задоволява с по-малко от 5 литра нафта на 100 км".

    Даже не е 5/100 , а ПО-МАЛКО от 5 /100 . недей да четеш като дявола евангелието ! И да гроздето е кисело , ама щото местните полицаи са болни от болестта на всички полицаи за "големи" пушки и "вносни" коли на които разхода ще им е най-малкия проблем ! Щото с "австралийската" нафта няма да изкарат и година , а като видят цените на частите и ремонтите ще хвърчат глави , ама нали ще се повозят един път на "гъзарска" кола , кой ти гледа !

    Коментиран от #9

  • 8 По точно казано

    13 1 Отговор
    В статията си е написано. Купуват ги защото са им предложили най-ниска цена от другите
  • 9 Ричи

    18 2 Отговор

    До коментар #7 от "законен":

    1. Нали се сещаш, че съм им дали най-добрите условия за сервизиране и тн. Освен това да ти е клиент държавна институция от такъв ранг е привилегия и престиж.
    2. Поддръжката на един Ланд Крузер със сигурност не е по-евтина.
    3. За магистрален патрул това е може би най-добрия избор.
    4. Това, че ние сме на Опел Астра и Кия Сийд не значи, че и тамошния бюджет е толкова мизерен.

    Коментиран от #13

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 вижся

    7 0 Отговор
    мн ясно.. няма да ги гонят с Vauxhall-и я...
  • 12 John Doe

    6 0 Отговор
    Щом по немските аутобани патрулират главно BMW-та, явно не са хич зле. Имайки впредвид, че немците са страшни сметкаджии, явно колите освен с доста добри динамични показатели са и доста надеждни.
  • 13 Напуснал МВР

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ричи":

    Че какво му е на нашия бюджет? Нашите Кия Сийд струват колкото австралийските Крайслер 300 (300С?) SRT. Друг е въпроса защо кола струваща 35000 лева на пазара, излиза на МВР близо 100000 лева. Да не забравяме, че държавата няма да плаща ДДС на себе си и тези 35000 лева реално са 28-29000. Явно камерата която има проблеми със заснемането и микрофоните са бутикови. Астрите са идеални за градския патрул, стига да не са 20 годишни, потрошени от липса на средства за ремонт. Аз като полицай съм карал и Лада Нива. Максималната й скорост беше 120км/ч, но само при спускане и много дълга права. Веднъж един 15 годишен ми избяга, та се наложи да установявам кой е карал колата, собственост на 70 годишен дядо от северозападно село, минала през 2-3 други лица и озовала се в моя район. Идваше ми да източа малко бензин от Нивата, да я залея и запаля пред районното. Една от многото причини да напусна ебаната система, е мизерната материална база и условията на труд.