23 Октомври, 2017 11:46 10 205 14

В mobile.bg се продават 20 Bentley Bentayga

  • mobile.bg-
  • bentley-
  • bentayga

Официалната статистика сочи, че автопарка в България е един от най-старите в Европа, но за никой не е тайна, че у нас ултраскъпи коли съвсем не липсват. Луксозните автомобили, които се срещат ежедневно в столицата ни и в останалите големи градове и курорти, са рядка гледка дори и за далеч по-развитите градове на Запад. Напоследък марката Bentley е на особена почит сред финансово симпатичните българи.

От Bentley дълго време се подготвяха за влизане в сегмента на кросоувърите и най-накрая Bentayga дойде, видя и победи... дори и у нас. Автомобилът, който е построен на модифицираната MLB-Evo платформа на VW, разполага с W-образен дванайсетцилиндров мотор с мощност 600 к.с. и пиков момент от 900 Нм. Той е смятан за най-бързия, най-мощния и най-луксозния всъдеход в света.

Ускорението на Bentayga от 0 до 100 да става за 4.1 секунди, а кратка справка в mobile.bg показва, че към момента (23.10.2017) в България се предлагат 20 бройки от тези свръхлуксозни всъдеходи. Цената им достига до 680 000 лв, но явно кандидати не липсват, защото такива автомобили вече се виждат все по-често по родните пътища. Какви Bentley-та Bentayga се продават в БГ, можете да ги видите ТУК.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трифон

    33 7 Отговор
    За всеки купувач трябва да върви в комплект проверка от НАП, обядени доходи или платен дивидент, че ми писна от бедняците с коли от +200к лв. Не стига, че са ниски данъците на доходите. Пътния данък е 2000 лв, и него да си платят!

    Коментиран от #4, #14

  • 2 копеле

    31 7 Отговор
    Грозна работа е туй Бентли, ако имах толкова мангизи+ бих си купил друго а не тази "жаба"(лондонско такси)
  • 3 Алооо

    26 2 Отговор
    А колко от тях са на териоторията на България ? Всичките са снимки от някои немски автокъщи
  • 4 около тепетата

    19 3 Отговор

    До коментар #1 от "Трифон":

    Ама Трифоне, какви са тези глупости за пътен данък 2000лв. Те "бедняците" първо питат: "Може ли да се регистрира като N1?"

    Коментиран от #9

  • 5 Насо

    10 3 Отговор
    Ллелел ,колко грозно е това нещо за половин милион. От вътре да красота стил,но от вън ужас. И напълно подкрепям Трифон докога хора на помощи или безработни с коли за десетки хиляди? За да се направи проверка на лице трябва сигнал ,а сигнал от кой? От някой познат, приятел или завистчия.
  • 6 друм

    17 2 Отговор
    Не знам, колко се "харчат" в БГ, ама до сега само едно в лайнян цвят съм виждал на улицата. Докато чаках на светофара и то в съседната колона пред мен не спирах да се дивя, колко грозен може да бъде един скъп автомобил ???? Голяма грозотия, всеки средностатистически корейски сув е в пъти по красив от това дизайнерско недоразумение!

    Коментиран от #12

  • 7 ББ5

    15 5 Отговор
    Грозна кола за грозни хора - материал който е откраднал парите в началото на прехода и нали не ги е изкарал та ги харчи по най-тъпият начин

    Коментиран от #8

  • 8 вагена

    13 5 Отговор

    До коментар #7 от "ББ5":

    Абсолютно вярно, кола за комплексирани деца на червени първенюта и чалга идиоти.
  • 9 Трифон

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "около тепетата":

    Ако не е от официален дилър ще им е трудно със сертификата N1, но част от ДДС то ще си го прилапат под формата на овехтяване.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Obay

    6 1 Отговор
    Слабооо...Няма ли с газова?!
  • 12 Язе

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "друм":

    Поне четири различни съм засичал до момента.
  • 13 вижся

    1 0 Отговор
    Дойде време за данъците и продават...
  • 14 бегачка

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Трифон":

    Кви 2 бона пътен данък ве ЕЙ тии знаеш ли колко пари е каското на такава каляска