Last news in Fakti

23 Октомври, 2017 14:07 6 335 11

50 лв. на ден такса за стари коли при влизане в Лондон

  • такса-
  • стари коли-
  • лондон

От днес 23 октомври, заради по-голямото количество вредни емисии, изхвърляни в атмосферата, собствениците на стари автомобили (регистрирани преди 2006 год.) ще трябва да плащат такса от по 10 британски лири на ден за влизане в централните части на Лондон.

Тя ще се начислява към вече съществуващата обща такса за всички коли. Така собственик на стар автомобил ще трябва да плати общо 21.5 паунда на ден, за да се движи в английската столица. Сумата е равна приблизително на 25 евро или 50 лв. Инициативата е лично на кмета на града Садик Аман Кан.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Random

    43 2 Отговор
    Садик Аман Кан
    Ясно
  • 2 колко стари

    6 12 Отговор
    Колко стари автомобили ...под коя година...колко годишни

    Коментиран от #6

  • 3 гост

    29 0 Отговор
    Добавете още два пъти по толкова за 3-4 часа паркиране и ще разберете защо има толкова таксита при техните цени
  • 4 onq s konq

    17 16 Отговор
    Така треа да стане и тука ас бес това не карам ф центара
  • 5 Нафарфорий

    35 3 Отговор
    то значи Садик Аман Кан трябва да плаща такса също щото замърсява с присъствието си! Как може циганин мусулманин за кмет на Лондон трябва да направим един кръстоносен поход до Лондон!!!!!!!!!
  • 6 321

    6 10 Отговор

    До коментар #2 от "колко стари":

    Четете по-внимателно. До сега таксата за влизане за всички автомобили в Лондон беше 10 паунда. Сега за старите - до 2006г. се плащат още 21.5 - тоест общо 31.5 паунда.
    Ето така се бори общината със замърсяването, не като при нас.

    Коментиран от #7

  • 7 Васил Кунчев

    23 2 Отговор

    До коментар #6 от "321":

    Четем, четем. А ти защо не четеш? Или четеш, но тая куха манерка не възприема нищо. Сега съществува такса за всички автомобили, влизащи в централен Лондон, която е £11.5. Старите коли ще плащат още 10. Само ел. колите не плащат нищо. Цял Лондон е опасан с камери, които засичат автоматично номера и проверяват в базата дали е платена таксата. Ако не си платил до края на деня за това, че си влязъл, идва писмо по пощата, че дължиш £100. Системата работи без грешка така, че не можеш да шмекеруваш. Въздуха няма да стане по-чист, но ще се съберат повече пари от такси. Кралицата ще има рожден ден скоро и трябва да бъде отпразнувано подобаващо с няколко стотин милиона... Освен това община Лондон трябва да финансира ИДИЛ. Не случайно джихадистите си избраха терорист за кмет.
  • 8 Прасчо

    14 1 Отговор
    А ние с г.зовите уредби ще плащаме ли, не замърсяваме хич и треби да ни плащат.
  • 9 Vasik Atanasova

    15 1 Отговор
    пакистанец сложили за кмет
    акъл нямат тези хора

    Коментиран от #11

  • 10 Лексус

    15 2 Отговор
    Какво се учудвате на кмета им? Официално белите британци в Лондон са 40%! Индийските ресторанти са повече от кошовете за смет. И точно тия зеленокожи са най-големите расисти, техни са идеите за Брекзит и подобни.
  • 11 ВАГ

    10 1 Отговор

    До коментар #9 от "Vasik Atanasova":

    Ем имало е британска Индия ,сега ще има индийска Британия.Дано да излезнат от ЕС тез боклуци,че като знам какви са фурнаджийски лопати....