24 Октомври, 2017 22:09 13 405 18

Втора нова автомобилна писта в Румъния

Докато властите тук правят безумни заключения и мерки за безопасността по пътищата, Румъния действа! Не е тайна, че все още в страната ни няма добро действащо трасе за автомобилните ентусиасти, където да си изхабяват адреналина и да повишават своите умения ако не включваме малката ни писта Дракон, която е в далеч от отлично състояние, въпреки старанието на собствениците ѝ. Пистовия ни шампионат вече се провежда на гръцката писта Серес, както и на новата румънска писта край Букурещ. Тя обаче, изглежда хич няма да е единствената, защото властите в северната ни съседка действат и създават условия. Трасето ще бъде с дължина от 3.7 километра и би трябвало да бъде завършено до края на годината.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Jivko87

    51 3 Отговор
    Браво на ръмънците!Хората действат без да приказват много много,не като у нас - "усвояват" се евро проекти и субсииди от определен кръг от хора,а за останалия "народ" нищо.
  • 2 Ангелеее

    6 26 Отговор
    това е частна инвестиция, какво общо имат тук властите???

    Коментиран от #8

  • 3 Не съм от Бургас

    7 16 Отговор
    В България ще има пък Бургасринг. Едва ли ще е смотана
  • 4 onq s konq

    7 28 Отговор
    Тая писта за зимата става,ама през лятото като се размекне тоя асфалт щото няма нито едно дърво отстрани да пази сянка...

    Коментиран от #10

  • 5 Ангел Харизанов

    18 1 Отговор
    "The investment is 50% financed by the Mures County Council, the other half being obtained through the Regional Operational Program."

    Коментиран от #6

  • 6 Ангелеее

    9 2 Отговор

    До коментар #5 от "Ангел Харизанов":

    Извинявам се!!!
  • 7 Ко речи

    13 0 Отговор
    Страхотна конфигурация - високоскоростна.
  • 8 Мамалигар

    14 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ангелеее":

    Не мрънкат, не пречат, одобряват.
    Други въпроси?
  • 9 Driving pleasure

    47 0 Отговор
    Преди 10 години румънците бяха ни живи ни умряли! 10 години по-късно хванаха правата и дадоха газ и ни бият по абсолютно всичко вече и стандарт на живот и доходи и услуги и икономика и борба с корупцията и квото се сетиш
    А ние 10 години се бъхтим с Баце и бандата му за да оцелеем още 1 година!

    Евала им на мамалигарите - подредиха си държавата!

    А що касае писатата до Букорещ доколкото знам е не само писта но и огромен полигон за обучение по безопасно шофиране - такова каквото се мъчи да прави Митко Илиев, но без да има подходящата инфраструктура, която румънците изградиха!

    Коментиран от #15

  • 10 Олигарха

    6 16 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Брат, като я натегнем тая пистичка с е36-ците ТДС-ки ще и направим коловози лятото! Мойта е с чипче и изпилени цилиндърчета, нова генерацийка и изпускателна система. Парите свършиха преди да сложа спирачки ама ако сложат дърветата дето си прав, че трябва да има от страни на пистата няма нужда от спирачки. Да ходим да я пробваме?

    Коментиран от #11

  • 11 onq s konq

    6 3 Отговор

    До коментар #10 от "Олигарха":

    Ми О.К.,аз пък съм сипал в нафтата Цетан+ на Бардал-дърпа като луда!Между другото румънците карат доста яки коли а аз няма да го преживея да ме издухат,затова предлагам да шпорим срещу движението.В дясно естествено.
  • 12 по съседски

    22 4 Отговор
    Могат да извикат Боко Тиквоко да им резне лентичката и да го дадат по бТВ-то !
  • 13 гост

    5 2 Отговор
    амчи и тук си имаме - обикаля софия...ама само половината е готова
  • 14 некойси

    10 1 Отговор
    Нали у нас имаме, магистрали.
    Е вярно че след няколко месеца експлоатация са пригодни единствено за ремонт, но важното е че партийната касичка се пълни и може да се купуват цигански гласове и да се правят всякакви други партийни проекти и занимания.
  • 15 гост

    17 0 Отговор

    До коментар #9 от "Driving pleasure":

    Първото нещо, от което започнаха промяната, бе независим главен прокурор и лов на корумпирани политици, които търкат все още затворническите легла с присъди от 5 до 15г. Няма служебни С класи, няма нискокачественни ремонти, всеки ударил подпис носи отговорност. У нас кой носи отговорност? Всичко тръгва от корупцията, ако се намали, то се вижда, че само след години начина на живот ще се промени.
  • 16 Direkten

    3 0 Отговор
    Тъй като спи умрелият Бг народ много ша огледате в чуждите държави
  • 17 Шаран БГ

    9 0 Отговор
    Ако румънците имат едни свестни, загрижени за народа си, политици, Румъния ще е първата страна в цяла Европа по благосъстояние !! С природните си дадености тя е най-богатата страна на стария континент на глава от населението.
    Още в началото на миналия век/преди Първата война/ в Румъния е имало силно развита промишленост и металургия - произвеждали са парни локомотиви.
    Вече колко години произвеждат и леки коли , и камиони.... ?..Газ, води и нефт - дал Господ. Огромни плодородни равнини. Карпатите дават началото на много големи реки, а близо 30% от територията на страната са гори !!!!
    Всичко е въпрос на правилна политика и почтени политици !!!!
  • 18 tmv

    1 0 Отговор
    А вие да сте чували в Румъния да е имало мутри както при нас,СИК ВИС?!!Дори техните цигани които са три пъти повече от тукашните се страхуват от властите,и не им раздават социални даром!Бачкаш с полезен труд за обществото и чак тогава получаваш!!